Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List STV

List do STV - dnes ohľadom začiatkov relácií.
Dobrý deň,
chcel by som sa posťažovať na časy začiatkov relácií, ktoré sú posunuté aj o 10-15 minút. Celkom to chápem pri športových a podobných podujatiach, nie však pri bežných programoch. Kedysi som v rozhlase počul program s nejakým predstaviteľom televízie, ktorý to zdôvodnil tým, že dopredu neviete objem reklamy. OK, toto aj chápem - teda čiastočne. Ako je možné program nastaviť tak, že Správy STV začínajú presne (podotýkam, že presne - tých pár sekúnd časomiery neberiem ako nepresnosť) aj napriek tomu, že predel pred správami obsahuje reklamu. A takto presný začiatok už nie je možnné dosiahnuť pre nasledujúce programy? Začiatok napr. programu Pošta pre Teba je v prehľade zapísaný na 20:00 (web STV), avšak o 20:01 ešte len končilo športové spravodajstvo. Pošta pre Teba dnes (22.3.2008) začínala, keď som mal na hodinkách čas 20:10. Mne nejde o to, že nestíhate do 20:00 spustiť tento program kvôli objemu reklamy a upútavok, ale prosím Vás, napíšte do prehľadu programov čas 20:10 a ja si prijímač zapnem o 20:09, nakoľko o upútavky (mám prehľad programov) a reklamu (ste verejnoprávna inštitúcia, ktorú platíme) NEMÁM záujem. Priznám sa, že mi nejde ani o tú Poštu pre Teba, ktorú pozerá len moja starká, ale deje sa to pri takmer všetkých večerných programoch. Keď už tak veľmi ide o reklamu, tak obmedzte upútavky. Príklad:

Správy STV začínajú o 19:30 a trvajú povedzme 21 minút. Športu dajme 6 minút a večerný program nech sa !!!STABILNE!!! začína o 20:05. A teraz dajme tomu, že sa poobede dozviete, že máte medzi správami a športom 3 reklamné spoty (3x30 s) a medzi športom a večerným programom 4 (4x30 s - neviem síce, či toľko môžete, limit reklamy pre STV nejako nesledujem). To je 21+6+1,5+2 minúty = 30 a pol minúty, teda program + reklama by sa teoreticky končil o 20:00:30. Logická hádanka - koľko minút upútavok je možné vložiť do programu, aby sa nalsedujúca relácia začala o 20:05?

Pokiaľ v televízii nie je nikto, kto by podobnú záležitosť dokázal vypočítať, berte tento mail aj ako moju žiadosť o prijatie do zamestnania (berte s rezervou).

Aj napriek tomuto silne kritickému mailu Vám prajem všetko dobré, verím v zlepšenie a prajem príjemné sviatky.

OpenText | stály odkaz

Komentáre

  1. uff
    takto narano su to pre mna ohromne tazke matematicke ukony :)

    ale inak mas pravdu, nasiera to
    publikované: 23.03.2008 07:32:05 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hehe
    :-)
    publikované: 23.03.2008 13:35:23 | autor: kotrcka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014