Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Konkláve

Médiá začali chŕliť "zaručené" informácie o možných pápežoch, a preto som sa rozhodol vyjadriť svoj názor na ich zaručenosť.
Podľa mňa je šanca, že pápežom bude práve ten, o kom vravia médiá takmer nulová, veď sa stačí pozrieť na predchádzajúce voľby, z ktorých vyšiel "víťazne" kandidát, ktorý bol pre svet úplne neznámy. Nátodnosť už po minulokonklávovom "víťazstve" Poliaka nehrá žiadnu rolu, a preto sú špekulácie o určitom talianskom rodnom jazyku budúceho pápeža.
Preto vyhlasujuem anketu (o asi najdiskutovanejšom kandidátovi) a ja hneď hlasujem za NIE.

P.S. Nepáčia sa mi akékoľvek otázky a debaty o tom, kto bude novýmm pápežom, pretože (aj, keď so mnou možno nebudete súhlasiť) je to v rukách Božích...

...Úvahovňa | stály odkaz

Komentáre

  1. kto je Ratzinger?
    ale važne kto je to? to meno som nikdy nepočul, ale poviem jedno ak je to vyhlasovaný kandidát tak ten to nebude.
    publikované: 18.04.2005 15:24:28 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a ešte niečo
    članok o kontroverznej knihe Anjeli a démoni môžete nájsť tu http://damage.blog.sk/detail.html?a=65ef7f8bf97e6685974e6811b1842fe9
    publikované: 18.04.2005 15:26:16 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Pohroma pre ľudstvo
    Dúfam, že pápežom nebude tá čierna huba z Nigérie...........
    publikované: 18.04.2005 15:30:02 | autor: rasista (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Nechajme to na Ducha Svateho
    Vravia profesionali na slovo vzati a maju pravdu. Papezom bude ten o kom rozhodne Duch Svaty.

    To, ze sa dnes prejavmi Ducha svateho ohana kde kto je uz zase diskutabilna vec, ktorou by som si velmi lahko mohol vysluzit nedobru vysluzku od mnohych tzv. "charizmatikov" ale nech rozhodne radsej Duch svaty ako ludia. Kardinal Ratzinger patri k tvrdemu konzervativizmu (ziadne potraty, onania, antikoncepcia ani svatenie zien do knazskeho stavu, tvrdy centralizmus).

    Posledny papez bol na rozdiel od neho navonok liberalny no jeho protivnici ako napriklad Hanz Kung by o tom vedeli povedat svoje...

    H.K o tom napisal peknu knihu "Strucne dejiny katolickej cirkvi" z vydavatelstva Slovart. Treba precitat. V tej istej edicii vysiel aj Islam a Reformacia. Jasne strucne fakticke bez emocii a rovno od zdroja. Tak to ma byt.
    publikované: 18.04.2005 17:32:42 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014