Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Totalitný systém u nás vôbec nezanikol!!!

Praktická ukážka: Presne ako za socíku: Ficko v montérkach sfáral medzi baníkov a znovu nasľuboval, samozrejme: účel svätí prostriedky: televízne kamery splnili svoj účel, preferencie budú pekne naďalej narastať, no a keď baňu štát nepodporí...

  Pochopiteľne z čoho? Veď by si museli poriadne odčerpať všetci papaláši zo svojich platov a odmien, aby v štátnom rozpočte aspoň niečo zostalo. (Najmä, keď vo svojich predvolebných sľubov bola táto vec najviac ospevovaná, že poklesne byrokracia a vyhadzovanie peňazí na týchto príživníkov). No, ale o tom už škoda hovoriť, lebo jednoznačne bude potrebné zobrať ďalšie pôžičky a tie potom budú splácať ešte aj vnuci našich vnukov. Ale toto už nášho premiéra predsa trápiť vonkoncom nemusí. A, že je celkom isté, že svoj sľub, ktorý dal baníkom a že ho nesplní, tak to vonkoncom nie je jeho starosť, lebo naporúdzi bude mať svoju obvyklú výhovorku, že baníci neprišli „s rozumnou myšlienkou“. (Len akosi neviem pochopiť načo máme vládu a ministerstvá, keď baníci majú rozmýšľať za nich?). Možno by bolo na čase, aby potom do tých vládnych kresiel zasadli naozaj baníci, keď premiér im tak dôveruje. A verím, že tým by sa ani nič hrozného nestalo, lebo títo ľudia aspoň vedia, že čo je drina a poctivá práca.

 

  Bohužiaľ ten náš Ficko je presná kópia s tými boľševikmi za totality, iba s tým rozdielom, že tamtí, keď sfárali medzi baníkov, tak iba preto, že chceli ukázať, že ako si vážia robotnícku triedu. Ale baníci si v tej dobe aspoň mohli povedať, že som baník – kto je viac?! Lebo aspoň mali pomerne slušné platy, čo terajší baníci nemôžu v žiadnom prípade povedať. (A, čo je ešte horšie, že ani nemajú istotu, či budú mať prácu?!)

 

  Ale nedá mi, aby som nepoukázal na ďalšiu skutočnosť: Hlavne, že pán premiér podporuje jadrové elektrárne. (Nemecký národ, ktorý zďaleka nepociťuje krízu tak, ako my Slováci, tak ten predsa len uvažuje inak, no náš premiér už asi zabudol na to, čo bolo v Černobile).


Na aktuálnu tému... | stály odkaz

Komentáre

  1. Terču, Ty věříš předvolebním slibům kohoko-li?
    To neděláš dobře:-))) Hele, svoje jsme si odvolili, že to nedopadlo, tak co včil s tím, že?
    Když to tu řídil výpravčí, tak to vypadalo podobně. Jezdilo se na kole, dneska by se to hodilo. A vidíš, prospělo mu těch pár let. Naučil se, něco se doučil, nabyl sebedůvěru, něco zapomněl a dneskáj, dneskáj rozumí úplně všemu!
    Tak potom se nestaň premiérem, prosím Tě pěkně!
    publikované: 07.09.2009 21:12:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Jó a zapomněl jsem to ještě dodat.
    Nezanikl totalitní systém. A víš proč? Já Ti to povím.
    Protože na to nejsou důvody ani lidi :-))))
    publikované: 07.09.2009 21:14:23 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Mito
    Z mojich článkov si už určite pochopil, že ja od 17.11.1989 neverím žiadnemu politikovi.

    To, že totalitný systém nezanikol, tak to máš samozrejme pravdu, ale ja sa nerád opakujem a preto som to už tu znovu neuvádzal. (Mimochodom aj z mojej knihy som dal na blog úryvok v ktorom to tam presne opisujem).

    Premiérom sa určite nestanem, lebo moje ambície sú vyššie – buď prezident, alebo nič: čo nevidieť rozbehnem kampaň na vznik novej strany, no a keď ma nezastrelia, tak potom sa uvidí, čo ďalej?!
    publikované: 07.09.2009 21:30:48 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. A čeho prezident, Terču?
    Dneska ani prezidentování v bance není co bejvalo:-)))
    Osobně bych preferoval bejt prezidentem ženskýho fotbalovýho klubu.
    Je to můj sen. I když dost nebezpečnej, to je pravda.
    Že by mně mohli svorně nakopat do oného, zadnice:-)))
    Bejt premiérem je podle mně lepčí. Máš aspoň nějaký slovo. To není jako doma, je to fakt vo hodně fajnovější:-))
    publikované: 07.09.2009 21:37:41 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. prezidentem ženskýho fotbalovýho klubu.
    Miťo, no vidíš Ty sa obávaš, že by ťa nejaké ženy nakopali do zadnice, a ja by som si trúfol byť šejkom aj nejakého háremu, ale to by ma zase KDH – áci určite ukameňovali.
    publikované: 07.09.2009 21:45:06 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Když Tě tak čtu, von si jeden vlastně nevybere, co?
    Skovávat se posléze v harému před ženskejma, to by se mi líbilo taky .
    A jsem skálopevně přesvědčen, že KDH-háci by měli házet chlebem. A třeba i bez soli. Když už, né?
    publikované: 07.09.2009 21:50:42 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Miťo - Snáď vo Vatikáne ešte...
    no na Slovensku chlebom - : Čo si sa zbláznil? Veď teraz v kríze, však oni ani chudobe nič nedajú, lebo tlačia na Ficka, aby znížil dane :) ,takže to by si skutočne od tých farizejov veľa chcel.

    No a ta soľ? Veď na to nemôžeš ani pomyslieť! Potom, aby sme znovu posielali Marušku do sveta, že potrebujeme soľ, ktorá je nad zlato? :)

    Takže zostaňme pri tých kameňoch. Laco
    publikované: 07.09.2009 22:11:55 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014