Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

GPS Navigácia SONY vs NOKIA N95 8G

Včera som nechtiac rozmlátil GPS, takže som ju dnes zaviezol do servisu

Ešte minulý rok som si kúpil GPS Navigáciu SONY NV-U93T. Jednoznačne o nej musím prehlásiť, že až na virt. klávesnicu mi jej ovládanie plne vyhovuje. Páči sa mi jej veľký (4,8") display. Virtuálna klávesnica, ktorá je pre mňa z nepochopiteľných dôvodov robená podľa abecedy a nie qwert[y|z], ako je všade zvykom je fakt vážny prečin. Pekné je, že mám so sebou mapy celej Európy.

Bohužiaľ od začiatku bojujem s jednou podstatnou maličkosťou. V mojom aute (Audi A8) to úplne dokanale nefunguje. Ak zasuniem GPSku do kolísky, tak sa väčšinou nenaladí a keď ju najprv naladím mimo auta a potom vložím do kolísky, tak počas jazdy veľmi často vypadáva. Mám overené, že v inom (druhom aute, čo mám na Slovensku - Hyundai Accent) to funguje bez najmeších problémov. Pri výbere GPS navigácia možnosť pripojiť externú anténu nebolo rozhodovacie kritérium a tak táto navigácia od Sony túto funkcionalitu nemá.

Minulý týždeň som si kúpil nový telefón na ktorý som dosť dlho čakal: Nokia N95 8G. Ten má GPS modul integrovaný. Priamo v mobile je nainštalovaná aplikácia Mapy od Nokie. Tá za poplatok umožňuje navigáciu. Vyskúšal som trojdňový tryal a vcelku to bolo použiteľné, ale navigácia Sony bola podľa mňa presnejšia.

Dnes som si nainštaloval Google Maps, ktoré prácu s GPS podporujú. Presnosť nebola úžasná, ale prekvapilo ma, že táto GPSka sa dokázala naladiť i v mojom aute. Dokonca i keď som mobil dal do priehradky v strede medzi sedadlami.

Tak teraz neviem, či mám skúsiť inú GPS. Táto od Sony sa mi naozaj páči...


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014