Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odvaha vzoprieť sa

SDKÚ-DS nesúhlasí s pokračovaním požičiavania si na pôžičky. Situácia je naozaj veľmi vážna a záväzky, ktoré prijímajú krajiny Európskej únie, sú záväzkami pre našich občanov a našu spoločnú budúcnosť.
Priatelia potrebné sú reformy, a nie ďalšie dlžoby. Vítame síce pozitívne sprísnenie pravidiel ktoré prijal samit Európskej únie _ale_ celkové riešenie považujeme za zlé, nebezpečné a najhoršie z možných. Z krízy existujú dve cesty. Cesta nezodpovednosti a ďalšieho zadlžovania _alebo_ cesta zodpovednosti a reforiem. Celé riešenie ktoré momentálne je prijaté totiž len odsúva problém. Pokiaľ naďalej budeme platiť za nezodpovednosť vlád, za nezodpovednosť európskych inštitúcií, za nezodpovednosť ratingových agentúr a za nezodpovedné správanie sa bánk, potom máme solidaritu postavenú na hlavu Kedy zodpovední a chudobnejší sa skladajú na nezodpovedných a bohatých. Sme presvedčení že je nevyhnutné diskutovať o pravidlách stabilizácie eurozóny. Že je nevyhnutné prijať pravidlá zodpovednosti za rozhodnutia a úplne zmeniť financovanie a spôsob vládnutia v eurozóne.
- Iveta Radičová, volebná líderka SDKÚ-DS, 11.máj 2010

Kecy -. Proti poslancom ktorí na rozdiel od nej & company ale nezmenili svoj názor a teda ani nezahlasovali (11.októbra 2011 v parlamente) proti niekdajšiemu ich (v podstate) spoločnému stanovisku voči zadlžovaniu sa kvôli tým oným nezodpovedným a bohatým, Proti nim sa postavila nepriateľsky odstrkujúco A takéto správanie sa je imho hodné orwellových svíň.


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Sedliacky rozum
    V predvolebnej kampani sa snáď všetky súčasné vládne strany oháňali tým, ako Grécku a ani nikomu nezodpovednému nepožičajú. V politike to už tak býva, pred voľbami sa sľubuje, po voľbách sa na sľuby zabúda. PREČO? A PREČO je Sulík za toho, zradcu? Veď ako jediný nezmenil názor, nie? Alebo snáď eurovalom požičiavame zodpovedným v kríze, za ktorú sami nemôžu?
    - Richard Štrba

    Zdroj: 3.odsek tohtohľa blogu:
    http://blog.tyzden.sk/richardivetapreco/2011/10/24/richard-iveta-preco/
    publikované: 26.10.2011 12:05:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. kto
    uz len rozumie panskym huncutstvam?
    citala som si nejake clanky,napr.aj tento:http://richardsulik.blog.sme.sk/c/277667/Kto-zvalil-vladu.html, musim povedat,ze keby mne niekto potvrdil,ze nespoji hlasovanie a potom ho spojil,tiez by mi nebolo vsetko jedno...
    publikované: 26.10.2011 13:50:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Nejde iba o česť
    nazdar Bonnie, dik za koment a za ten link na Sulíkov blog. Je to prima keď sa (vďaka dnešným www technológiám) môže človek (pred verejnosťou) takto bezprostredne hájiť a snáď aj obhájiť. Škoda ale že nerozumieš ani mojím huncútstvam. Napríklad huncútstvu okolo toho incidentu s chlapíkom so smernicou ako treba prechádzať cez otvorené dvere aby ťa nevymkol ten ich "podarený" bezpečnostný systém. A to si vravíš rebelka, hm. - Ešte raz dik za ten koment, potešil som sa že si zareagovala. A dúfam že zareaguješ aj teraz. Aby sme si ujasnili že toto moje blogovanie teda vôbec nie je prejavom toho do akého svetla by ma Vasilisa (takpovediac) rada vmanipulovala.
    publikované: 27.10.2011 11:03:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ach ty,
    huncut,takzo povedat,ci si rebel,alebo hlupak.co je to za rebela,ktoreho zlikviduju na takej blbosti?keby tvoje metody fungovali,uspel by si.ale ty si neuspel,takze z toho vyplyva,ze si hlupak.a ten podla mna nie si,ale tvoje metody ta k nemu vedu.nikdy odo mna neziskas suhlas s tym,co si robil.smernica bola blba,alebo aspon diskutabilna,ale sposob tvojej rebelie bol tiez blby.keby si bol byval zvolil elegantnejsi sposob,asi by som ti bola byvala fandila.a do vasky sa neobuvaj,ona nie je tvoj nepriatel,len sa ti snazila priblizit svoj nazor a pohlad na vec.skor by si jej mal byt vdacny,nez furt sa na nu durdit.
    publikované: 27.10.2011 17:46:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Keby si bol býval...
    aneb: V čom spočíva to moje huncútstvo

    Bonnie, tam vtedy vôbec nešlo o tú smernicu, akceptuj to (už konečne). Tam išlo o to že ju máme dodržovať a basta fidly motyka! Väčšina mojich kolegov v robote a komentátorov tu na blogu (s Miťom na čele) - tá najväčšia väčšina zo všetkých väčšín -, bola a je toho (mukelského) názoru. A zrovna nad touto zvrátenou disciplinovanosťou (porovnateľnou s priam náboženskou oddanosťou) sa pozastavujem (v tejto svojej knihe). To je to čo tu (takto autenticky) pretraktovávam :) a nikto vrátane Teba si to nevšíma! Takže vrelá vďaka: ukážkovejších ignorantov pre toto svoje "martýrium" :) by som asi márne hľadal.
    publikované: 27.10.2011 23:23:13 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. no nedá mi :-)- robentin...
    - mám svoj názor,že všetko potrebuje reformovať - či v politike,či v zamestnaní,či v súkromnom živote...- ale, veď o tom je život ! - hľadať,skúmať,pretvárať a pochopiť:-)- je to stály proces...

    a Robentin ! - s bonnie detto súhlasím.
    publikované: 28.10.2011 09:05:50 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. rob,
    zo vsetkych sil sa ta snazim pochopit,o co ti ide,ale furt som mimo.stretol si sa s niekym,kto suhlasil a podporil ta v tvojom postupe?asi nie.s niekym,komu vadila smernica rovnako ako tebe?asi hej.je dane,ze co nam nevyhovuje,nesmieme porusovat,lebo z toho plynu nejake konsekvencie,ale mozme sa pokusit dosiahnut zmenu.tvoja firma mala pravo urcit nejake smernice,i ked z pohladu niektorych blbe,tak jej ho neber.neboli v rozpore so zakonom.na mieste majitela by si i ty urcoval pravidla,ktore by sa niektorym mohli vidiet blbe.dodrziavat pravidla nie je nic zvratene,pokial nejde o nejake zvratene prikazy/pravidla.smernica,ktora vadila tebe,zvratena nebola,len hlupa a zbytocna a i to nie z pohladu vsetkych zainteresovanych subjektov.uplne zbytocne si sa vyhysacil,mohol si to riesit pokojnejsie a efektivnejsie.a nie sa hnevat a nadavat vsetkym,ktori ti netlieskali pri tvojom postupe.skusme sa dohodnut na tom,ze smernica bola rusiva a blba a tvoj postup boja proti nej bol zrovna taky.
    vidis,ze aj vf so mnou suhlasi,nie preto,ze jej za to platim,alebo ze je proti tebe.zrejme pre to,ze je jej moje stanovisko blizsie ako to tvoje.no a tvoja smola je v tom,ze si sa vlastne nestretol s nikym,komu by bolo blizke tvoje stanovisko.nad tym by si sa mal zamysliet,niekde robis chybu,k tomu by si mal dospiet a nie k tomu,ze vsetci,mimo teba,su idioti a ignoranti...
    publikované: 28.10.2011 13:38:46 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Furt som mimo...
    Bonnie, pekné a milé od Teba že sa snažíš pochopiť o čo mi ide - a ja Ti za to aj ďakujem -, ale nepôjde to lebo stanovisko napr toho paka so smernicou je Ti oveľa bližšie než to moje.
    publikované: 31.10.2011 14:38:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. je to
    vzajomne,ani ty nerozumies mojmu stanovisku.snazim sa ti vysvetlit,ze aj ked nam vacsina smernic a (zakonov)nevonia,treba ich respektovat,pokial ich vydava subjekt,ktory je k tomu opravneny a pokial druha stranka podpisala,ze ich bude respektovat.a dalej si nemyslim,ze ide o konstantu,ide lahko zmenit.ved len kukni na parlament,nema problem vliezt aj do ustavy...
    publikované: 31.10.2011 15:26:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Snažím sa ti vysvetliť...
    Bonnie, predstav si že si na mieste toho paka a niekto zo zasiahnutých tou smernicou sa Ťa spýta že z akého vlastne bezpečnostného dôvodu je tu zapojený antipassback kvôli ktorému si musíme štikať kartičkou (jak takí debili) aj cez otovrené dvere, - čo by si mu odvetila? - Budem hádať -: "Aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla," je tak?
    publikované: 01.11.2011 18:09:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. ukoncime to uz,ak
    poviem,ze by som vsetkym vynadala do debilov,isla oplut generala,zapalila vratnicu,vykopla turnikety,zablokovala servery,ospamovala europu,usa,aj aziu,zavolala lamparen a potom sa hodila o zem a kopkala nozickami?:-)
    hm,dost z tych aktivit som vlastne este nerobila...:-))
    publikované: 02.11.2011 00:48:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Si nemyslím že ide o konštantu...
    ale Bonnie, to za koho ma máš, lepšia (a ústretovejšia) a takpovediac konštruktívnejšia reakcia (na ten môj koment - na tú moju snahu vytmaviť Ti o čo mi ide) Ťa nenapadá?
    publikované: 02.11.2011 11:42:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. a to
    si vazne myslim,ze nejde o konstantu,vsetko ide zmenit,ked sa chce.a konstruktivnejsia reakcia mi vazne nenapadla,lebo ty sam nie si konstruktivny.tvoje rozhorcenie chapem,sachovat s kartou na otvaranie dveri pred otvorenymi dverami je vazne opruz a myslim,ze by som sa to pokusila nejak riesit.ale tvoja hysteria bola zbytocna a nekonstruktivna.ty chces hlavne potvrdit,ze suhlasim s tvojim postupom,nie s tvojim rozhorcenim.a ja suhlasim len s tvojim rozhorcenim.navyse,ta situacia myslim nastala v priestoroch klienta,kde ste zrejme mali projekt na nejaku limitovanu dobu,tak by som si prvej spocitala,kolkokrat sa este vyspim co si budem musiet otvarat otvorene dvere a keby to bolo kratko,tak by som sa mozno prekonala a vydrzala to,jak sa hovori i s bodakom v prdeli,keby sa mi praca pacila.keby to malo trvat dlhsie a stalo by to za inevestovanie mojej energie do riesenia,tak by som to riesila,ale ako som ti uz cca 100x pisala,uplne inak ako ty:-))zamysli sa nad tym,ako ti to uskodilo-dosiel si o job,co neni moc dobre a doteraz mas incident vnutorne nespracovany,sere ta to a to nie,ze neni moc dobre,to je priam velmi zle.zamietol si sam so sebou a to nebol tvoj ciel.a to tiez nie je moc dobre...
    publikované: 02.11.2011 12:07:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Všetko ide zmeniť keď sa chce...
    Bonnie, "sachovat s kartou na otvaranie dveri pred otvorenymi dverami je vazne opruz" Lenže _nie to je to nad čím hlavne sa tu rozhorčujem resp pozastavujem: Ty na mieste toho bezpečnostného technika, to fakt by si ma hentak odbila? Že aj keď nám väčšina smerníc (a zákonov) nevonia, treba ich rešpektovať a basta fidly motyka? To má byť akože odpoveď hodná odborníka?
    publikované: 02.11.2011 17:03:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. rob zamysli sa,
    ak je bezpecnostny technik zodpovedny za to,aby sa dodrziavali smernice,tak co ti ma asi povedat?ze podme ich ignorovat?ty si mal zistit,v koho kompetencii je dosiahnut zmenu a tam jednat...tebe asi netreba vysvetlovat kolkymi schvalovacimi koleckami musi prejst kazdy prd vo velkych kolosoch...tak skus si nasadit optiku aj ostatnych zainteresovanych a nekukaj na vsetko len tou svojou...apropo,co ti on vlastne povedal?uz som zabudla
    publikované: 02.11.2011 19:24:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Skús si nasadiť optiku...
    Prečo je na dverách antipassback, Bonnie, ako by podľa Teba mala vyzerať adekvátna odpoveď? - To je totižto to čo som sa {01.11.2011 18:09} spýtal - ibaže Tebe & company (vrátane toho bezpečnostného paka) rezonuje v hlave iba jedno: "Aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla," je tak?
    publikované: 02.11.2011 22:16:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Prečo je na dverách antipassback
    a) Lebo tam _je a basta fidly motyka.
    b) Nepýtaj sa a štikaj si kartičkou ako káže smernica!
    c) Antipassback je fasa vec lebo takto môžeme...

    Bonnie, ktorá odpoveď sa Ti vidí ako najprijateľnejšia?
    publikované: 03.11.2011 09:09:26 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Čo je skutočnosť
    Niekomu (málo filozoficky nadanému) by sa mohlo zdať že ten incident s tým bezpečnostným pakom & company mám (asi {02.11.2011 12:07} naozaj) vnútorne nespracovaný a že ma to serie keď sa tu Bonnie pýtam že ktoráže odpoveď [ohľadom toho antipassbacku kvôli ktorému si treba štikať kartičkou (jak takí debili) aj cez otvorené dvere] sa jej vidí ako prijateľnejšia. Nevadí. Chápaví ľudia hádam vidia ako sa tu snažím o spojenie lež ceklom márne.
    publikované: 04.11.2011 11:06:19 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. skludni hormon,
    rob,pozabudla som odpovedat,,tebe sa to este nestalo?
    podla mna c/,ale k comu to tu riesis?
    publikované: 04.11.2011 17:04:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Upokojovanie hormónov
    Bonnie, ten svoj predošlý {04.11.2011 11:06} koment som nepísal špeciálne Tebe lež myslel som ho ako svoj (takpovediac nadhľadový) komentár pre ostatných a budúcich čitateľov tejto medzi nami tu a teraz prebiehajúcej debaty, okej? Vyplýva to aj z jeho textu - spomínam Ťa tam v tretej osobe -, takže prečo to podráždenie? Podobne ako [03.11.2011 09:09] koment, poslúžil mi taktiež na vyplnenie časovej medzery kým sa takpovediac odzabudneš odpovedať mi na moju bumerangovskú {02.11.2011 22:16} výzvu nasadiť si (pre zmenu ale) moju optiku a nekukať na situáciu iba zo stanoviska toho paka & company ktorej zrejme jediným záujmom je dodržiavanie smernice ktorá - resp ktorej inkriminovaná časť -, ale je vlastne iba _návodom ako chodiť cez ten (imho prístup na pracovisko zbytočne komplikujúci) antipassback kvôli ktorému si treba štikať kartičkou (jak takí debili) aj cez otvorené dvere. Počuješ ma o čom Ti rozprávam? Nuž nezdá sa mi... tá Tvoja otázka... že k čomu to tu riešim, hm, Bonnie, furt si mimo. Ešte raz (02.11.2011 22:16): PREČO JE NA DVERÁCH ANTIPASSBACK - To je totižto to čo som sa {01.11.2011 18:09} spýtal - ibaže Tebe & company (vrátane toho bezpečnostného paka) rezonuje v hlave iba jedno: "Aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla," je tak? Nuž povedz, mám pravdu alebo si vymýšľam? Takéto _nástojenie na dodržiavaní pravidiel a príkazov je imho zvrátené. Súhlas?
    publikované: 05.11.2011 11:53:45 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. prosim?
    to,ze je zvratene?skus si rekreacne zasledovat politiku a nasu republiku,ked uz chces hladat nejake zvratenosti...namatkou vytiahnem,ze zvratene je to,ze niektori rovnako obcania nemusia dodrziavat zakony ako ostatni rovnako obcania a ani nemusia byt vysetrovani a ak uz nejakym formalnym zazrakom nahodou su,tak s akymi vysledkami a nasledkami.a zvratene je,ake niektore zakony musime dodrziavat my vsetci,ale este zvratenejsie je,ze uplne vsetci nie.a ty sa tu budes pozastavovat nad nejakym antipassbackom a univerzalne ma citovat a nalepovat ma s citaciami vsade okolo tejto svojej kauzy akoby si chcel zvratene dokazat,ze som zakonadbaly neanarchisticky trtko,co asi mozno i som,lebo vacsinu zakonov vlastne dodrziavam:-))
    publikované: 05.11.2011 12:35:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Zákonadbalý neanarchistický trtko...
    ale Bonnie, to čo tu splietaš? Pointa tej zvrátenosti takého toho _nástojenia na dodržiavaní tej smernice - resp toho _návodu ako chodiť cez ten (imho prístup na pracovisko zbytočne komplikujúci) antipassback kvôli ktorému si treba štikať kartičkou (jak takí debili) aj cez otvorené dvere -, je niekde celkom inde. hm, Ty zdá sa vážne nepočuješ o čom Ti tu rozprávam a čo Ti tu vykladám, hm. Zoberme to teda z iného konca:

    Osvietenstvo je východiskom človeka z nezrelosti ktorú si sám zavinil. Nezrelosť je neschopnosť používať svoj vlastný um bez usmerňovania inými. Túto nezrelosť si človek sám zaviní vtedy ak jej príčinou nie je nedostatok umu lež nedostatok rozhodnosti a odvahy používať ho bez cudzieho usmerňovania. Sapere aude! Maj odvahu používať svoj vlastný um! To je heslo osvietenstva. (...) Domácemu dobytku najprv pomútili hlavu a starostlivo zabránili aby tieto pokojné tvory náhodou nespravili ani krok z ohrady do ktorej ich zatvorili a potom im ukázali nebezpečenstvo hroziace pri pokuse o samostatnú chôdzu. (...) Predpisy a poučky, tieto mechanické nástroje rozumného využívania (či skôr zneužívania) jeho prirodzených vlôh, sú obručami nezrelosti ktoré mu sústavne spútavajú nohy. (...) Revolúcia snáď odstráni osobný despotizmus a ziskuchtivé či vládychtivé utláčanie, nikdy však neznamená skutočnú reformu myslenia; nové predsudky spolu so starými predsudkami budú slúžiť ako vodidlo pre veľkú bezmyšlienkovitú masu. (...) Zo všetkých strám počujem: Nemudrujte! Dôstojník hovorí: Nemudrujte a pochodujte! Finančný radca: Nemudrujte a zaplaťte! Duchovný: Nemudrujte ale verte! (...) Všade vidíme obmedzenie slobody. Ktoré obmedzenia prekážajú osvietenstvu a ktoré mu neprekážajú, ba dokonca ho podporujú? Odpovedám: Verejné používanie rozumu musí byť vždy slobodné. Len ono môže ľudí priviesť k osvietenstvu.
    - Immanuel Kant

    A teraz s5 k tej konkrétnej záležitosti čo tu preberáme:
    a) Nastolená otázka (02.11.2011 22:16): Prečo je na dverách antipassback?
    b) Tvoja & company "osvietená" reakcia (02.11.2011 19:24): ZAMYSLI SA, ak je bezpecnostny technik zodpovedny za to aby sa dodrziavali smernice, tak co ti ma asi povedat? Ze podme ich ignorovat? Aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla...

    Nuž nevidí sa Ti že tie Tvoje & company argumenty sú kapánek pomútené "blahodárnym" pôsobením orwellových svíň? Tých rovnako občanov ktorých spomínaš v tom svojom poslednom komente.
    publikované: 06.11.2011 11:44:52 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  23. ...
    kristepane...
    publikované: 06.11.2011 13:55:15 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Osvietenecký zamestnanec
    Takže nevidí, hm.., dik za odpoveď. - Ale prečo sa Ti to nevidí? Hm, zamýšľam sa: imho len totál(itár)ny [ignorant nechce alebo totál(itár)ny] debil nemôže akceptovať nastolenú otázku: Prečo je na dverách antipassback? Z akého (funkčného) dôvodu - Prečo vlastne? -, sa (týmto mechanickým - narážka na ten Kantov citát -, nástrojom) _vynucuje od pracovníkov štikať si kartičkou (jak takí debili) aj cez otvorené dvere? Dochádzkový systém to nie je, tak potom prečo? Ako je možné, Bonnie, že je pre Teba viac než prijateľné že sa k nám správajú ako ku - ďalšia narážka na Kanta -, kusom domáceho dobytka? Že onen príkaz vydáva subjekt ktorý je k tomu oprávnený a bla bla bla, nie je argument. Teda aspoň pre mňa. Ja na mieste toho bezpečnostného technika by som poslúchol toho konzultanta a posnažil sa o rozumné vysvetlenie. Ibaže ten pako sa išiel na nás sťažovať. Že sme nedisciplinovaní! A to je imho kapánek (ak nie zvrátené tak prinajmenšom protismerne) pomýlené. Nuž povedz, Bonnie, si krava ktorá nepotrebuje poznať odpoveď na mnou nastolenú otázku? Preformulujme si ju: Sme mukli (čo majú robiť len čo sa im povie) alebo sme natoľko zrelí - už v poradí tretia narážka na Kanta -, aby sme si vystačili aj bez - narážka na Orwellov román 1984 -, veľkého brata?
    publikované: 07.11.2011 10:36:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  25. ja na to,
    ze asi som krava podla tvojich kriterii,lebo mam pocit,ze skutocne nepotrebujem poznat odpoved na tebou nastolenu otazku a myslim,ze volajako prezijem aj ked to nezistim i do konca zivota.ale mozno mi padne tehla na hlavu a zmenim nazor a budem si mysliet,ze to proste zistit musim,ze inak nebudem mat klud na dusi.i ja mam otazku-to,ze ti pride,ze sa k tebe spravaju ako k domacemu dobytku,mas len v tomto konkretnom pripade antipassbacku,alebo i obecne,v inych situaciach,na inych miestach...?
    publikované: 07.11.2011 10:53:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Second service
    Podľa mojich kritérií, Bonnie, nie si krava. To nemala byť urážka. Tebe len skrátka akosi furt a stále nedochádza čo vlastne sa (všetkých naokolo takto sokratovsky) pýtam a k čomu Ťa takto vyzývam na svoju obranu proti total(itár)nym ignorantom a debilom neschopných akceptovať oprávnenosť a závažnosť tej mnou nastolenej otázky.
    publikované: 07.11.2011 17:06:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  27. tak by si
    mohol skusit formulovat svoje reakcie tak,aby to nevypadalo,ze som podla tvojich kriterii krava,lebo na mna to ten dojem urobilo a nepotesilo ma to.
    ta zavazna sokratovska otazka ma byt toto: "a) Nastolená otázka (02.11.2011 22:16): Prečo je na dverách antipassback?"
    moja odpoved: ja neviem,preco tam je.ale ja som ho tam nedala,to som si 100%i sta a mozes si byt aj ty.
    publikované: 07.11.2011 18:16:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  28. boninie,
    ako rada by som ťa konečne poznala!!!!!!!!!!!!!!! Prepáč mi to, ale : vítaj na dvore orwelovských svíň, čo ani po 1556 opakovaniach nie a nie pochopíť, prečo sa ten vrátnik išiel na nedesciplinovaných/ného, ktorý nechce dodržiava smernice,príkazy, nariadenia,majiteľa firmy lebo je to podľa neho nedemokratické, dehonestojúce ,aby bol každý jeho pohyb zaznamenávaný, každá neúčasť na pracovisku vykazovaná.
    Kedy sa konečne dozvieme odpoveď, správnu odpoveď, ktorá by konečne potešila uši Robentína? A kto z nás debilov, orwelovských svíň, by mal tú schopnosť mu odpovedať? Ja si myslím, že nikto. Takže Robentin vyzývam ťa, povedz nám konečne tú správnu odpoveď, aby sme v hriechu nezomreli.
    Nechcela som takto zádrapčivo odpovedať, ale keď do maštale už aj Bonnie došikovali,musela som ....
    publikované: 07.11.2011 20:11:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. vitaj v mastali,
    vas:-)mozno by sme mohli zacat hadanim a budeme pokracovat,kym sa netrafime...to by v tom bol cert!:-) moja teoria je:ten orwellisticky svinsky vratnik je ovladany astarom seranom (http://www.vesmirnilide.cz/texty_vytahy/htm/cz/cz_astar_seran.htm),pocul jeho hlas,on ho naviedol,aby isiel zalovat...?
    publikované: 08.11.2011 00:24:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Závažná otázka
    nazdar Vasilisa, znova o mne táraš. Len tak ďalej a čochvíľa sa v svojom názore na mňa vyrovnáš istému průsgumákovi ktorý má Problém vysvětlit mi že když mám ja problém, jako specialista IT, smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času a sledováním pohybu zaměstnanců, tak potom neví jak se s tímto bezprecedentním porušováním lidských práv vyrovná Amnesty International a červenej kříž se žlutým půlměsícem. Že nešlo o dochádzkový lež o bezpečnostný systém, to u vás nezaváži ani za mak. Ale nie toto je to podstatné v tejto kauze. Mňa hlavne zaráža ten ich/váš postoj čo (voči mne) zaujali: Namiesto rozumného vysvetlenia že prečo vlastne chcú sledovať každý náš vstup do a výstup z miestnosti, je tu reakcia že aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla... Mne nejde o to (ako si Bonnie myslí) že je to opruz šachovať kartičkou na otváranie dverí pred otvorenými dverami. Dajaký pako si na nás stažuje že sme nedisciplinovaní a náš operačný manažér - ten ktorý sa okrem iného rozhodol potom určiť mi aj presnú hodinu kedy môžem ísť na obed a do kedy sa mám z neho vrátiť -, mu ešte dáva zapravdu že mám zavrieť hubu a držať krok! To čo do riti sú za spôsoby? Bonnie, toto Ťa nepoburuje? Keby si sa ako ja informovala že prečo/ z akého (funkčného) dôvodu je na dverách antipassback, nuž akú odpoveď by si očakávala? Nuž očakávala by si odpoveď {03.11.2011 09:09} c) Antipassback je fasa vec lebo takto môžeme... Lebo takto môžeme - a teraz budem chvíľku ironický -, účinnejšie zabezpečiť dodržiavanie tej smernice :) pretože ak si neštikneš kartou pri opustení miestnosti, systém si myslí že stále si dnu a keď sú dvere zatvorené, dnu sa už nedostaneš. Na kieho čerta je tá šaškáreň, zostáva záhadou. Ty ju/ tú záhadu máš dobre v paži, okej, ale opakujem: o toto tu nejde! Ide tu o to že takto tu vyvstáva otázka (viď aj záverečná veta toho môjho OSVIETENECKÉHO komentára): Sme mukli (čo majú robiť len čo sa im povie) alebo sme natoľko zrelí - (...) -, aby sme si vystačili aj bez - (...) -, veľkého brata? Ten orwellisticky svinský vrátnik nebude ovládaný žiadnym aštarom šeranom. Ten orwellisticky svinský vrátnik je ovládaný presvedčením že aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla...
    publikované: 08.11.2011 01:47:30 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Ale ja som ho tam nedala...
    Nuž velice som zvedavý či teraz - po tomto mojom vytmavujúcom nočnom komente -, ste už v stave akceptovať oprávnenosť a závažnosť tej mnou nastolenej otázky.
    publikované: 08.11.2011 09:46:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  32. mne sa vidi,
    1/ rob,ze sa ti vidi,ze si osvieteny,resp.osvietenejsi nez ostatni mukli.preco mrhas svoje schopnosti na antipassbacku a neprides radsej s nejakou osvietenou myslienkou,ako zachranit grecko a ostatne staty eu,predovsetkym sk?
    2/tusim nepocitas s ludskym faktorom,ze ked niekomu pijes krv,nechova sa k tebe standardnym sposobom,ale snazi sa ti to nandat a preto ti dava ine pokyny,nez dostavaju ostatni-v zmysle,si viac buzerovany.alebo i ostatni mali presne tajmy,kedy sa vratit z obeda?
    3/keby si bol na mieste orwellskeho vratnika,ako by si postupoval ty?
    ked mi odpovies,asi to bude jasnejsie pre mna....
    publikované: 08.11.2011 12:55:13 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Osvietenec v kruhu domáceho dobytka
    ad 3/ Keby som bol na mieste orwellského vrátnika, toho bezpečnostného technika - ako som už {07.11.2011 10:36} písal -, poslúchol by som toho konzultanta a posnažil sa o rozumné vysvetlenie.

    vieš Bonnie, on sa o to vysvetlenie hneď aj pokúsil. Ževraj ten antipassback je na dverách preto aby neukradli počítače. Hm. Spýtal som sa ho teda že kde je tu súvislosť. Ako sa štikaním si kartičkou cez otvorené dvere zabráni ukradnutiu počítačov? Nevedel povedať. Domnievam sa že vlastne len odvetil prvé čo ho napadlo. Usmernil som ho že nech sa spýtal teda svojho šéfa s odôvodnením že to zaujíma ich vážených konzultantov z Lcmg lebo im sa to vidí ako pekná sprostosť. Mimochodom, podobne ako Miťo, tiež sa čudoval že sa ho to pýtam ja - programátor... to akože takú jednoduchú vec by som mal predsa vedieť :)

    ad 2/ Presné tajmy som mal len ja. Okrem toho som k nemu "štandardne" chodil každý deň na koberček. Ráno zreferovať mu čo budem robiť a Večer (pred skončením pracovnej doby) zreferovať mu čo som spravil. Mal som konkrétnu úlohu.

    ad 1/ Osvietená myšlienka, Grécko, štáty EÚ, záchrana Slovenska: Touto svojou aktivitou chcem (okrem iného) - podobne ako George Orwell, vlastným menom Erik Blair -, vystríhať svet pred "novou" formou totality:
    http://blog.tyzden.sk/robentin/2011/10/14/totalitarizmus-na-vzostupe

    Poznámka:
    Obdobie osvietenstva - ako sa píše v istej stredoškolskej učebnici z ktorej som odpísal aj ten Kantov citát -, charakterizuje úsilie o emancipáciu rozumu od každej autority. Rozum si uvedomuje svoju samostatnosť a osobitosť. (...) Osvietenci pochádzali zo všetkých vrstiev obyvateľstva. Boli to učitelia, úradníci, obchodníci ktorí si osvojili nového ducha a usilovali sa "osvietene" pôsobiť. Osemnáste storočie chápali ako "epochálny zlom" - svet sa musí zmeniť, preto návrat do čias barbarstva neprichádzal do úvahy. (...) Osvietenstvo ľudia vnímali ako prelom, ako oslobodenia od tradičných autorít.

    Poznámka k poznámke:
    Tým barbarstvom sa tu pravdepodobne myslí na upaľovanie čarodejníc a kacírov katolíckou cirkvou v časoch stredoveku Ale mohli by sme sem zahrnúť aj hon na triedneho nepriateľa a monsterprocesy napr s Miladou Horákovou & company.
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Proces_so_skupinou_Milady_Horákovej
    publikované: 08.11.2011 18:22:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  34. kontextova vsuvka
    Prave docitavam skvelu knihu skveleho autora:Ben Elton,Lepsi spolecnost.najradsej by som ju sem verejne nasypala celu,ale uvadzam len jeden citat,ktory mi sem pride prihodny,prednasa ho sice v uplne inych suvislostiach jedna 16roc.dcera isteho britskeho politika,ktory sa rozhodol i za cenu padu vlastnej kariery otvorit v parlamente i na verejnosti 30tabuizovanu temu legalizacie vsetkych drog.i ked je to fikcia,to je vec,to su gule,to je nasadenie,to je obcianske presvedcenie a nie sa dohadovat s nejakym vratnikom.tak citujem:
    "a/neverim v boha; b/nemam az tak velke mineni o statu; c/clovek by se mel ridit vlastnim svedomim,ne podle nejakeho nahodne daneho souboru pravidel,ktery mu shora prikazuji dodrzovat.Samozrejme,ze lhat je spatne,ala ja vim,ze ta pitoma krava lze taky, a mam v umyslu s ohnem bojovat taky ohnem. Co to rikal Polonius?"A hlavne tohle:verny bud sam sobe", a presne tak se budu chovat."
    bod c/ je pre mna klucovy,to len na margo toho,jak si stale namyslas a predhadzujes mi,ze som nejaky fanaticky dodrziavatel zakonov,smernic,predpisov... pokial nie su v rozpore s mojim svedomim,hocikedy sa viem premoct a dodrzat ich,alebo sa tak aspon tvarit i ked si o nich myslim,ze su kretenske,lebo mi trebars nestoji za to,aby som na tom vypatlavala svoju cennu energiu,ktoru radsej vrazim do niecoho,co mi za to viac stoji,alebo ma to viac bavi.
    publikované: 08.11.2011 19:29:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  35. oprava
    30rokov
    publikované: 08.11.2011 19:29:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  36. "Osvietenec v kruhu domáceho dobytka"
    z tohto mi pride,ze sa musis citit dost osamely...
    3/vemi dobry pristup,kvitujem,i mne by sa to tak pacilo.ide ale o to,ci ma dotycny vobec nejake skills,aby to dokazal logicky a jasne vysvetlit.ku tvojej smole,tam zrejme stal nejaky trtko,ktory sice mal dobru volu a chcel ti podat nejake vysvetlenie a len dufal,ze si nepovsimnes jeho ubohost.ale nevieme,ci o svojej pravde nebol totalne presvedceny a mozno si fakt myslel,ze toto opatrenie zabrani kradezi techniky.tak ho nesud tak prisne.
    z pohladu vedenia tvojej firmy ako dodavatela akiste nebol dobry napad,ze sa ich konzultant u odberatelskej firmy natahuje s ich vratnikom a presviedca ho o tom,aky je sprosty a ake sproste bezpecnostne,dochadzkove,ci cojaviemake pravidla maju.ak si tropil podobne extempore castejsie,nedivim sa spadu,aky to nabralo.

    z ad 2/ som nepochopila,ci to suviselo s pracou na projekte,alebo si mal tento rezim nastaveny preto tak,aby ti trochu osladili zivot a nie je mi ani zrejme,ci si s tym bol ok,alebo ti to vadilo.

    ad1/ no to som zase stratena,podla mna si zase niekam uletel a vobec nechapem,co tym chcel basnik povedat....
    publikované: 08.11.2011 19:40:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Robentin,
    ==Ten orwellisticky svinský vrátnik je ovládaný presvedčením že aj ked nam vacsina smernic (a zakonov) nevonia, treba ich respektovat pokial ich vydava subjekt ktory je k tomu opravneny a bla bla bla...===ktorý nieže je len oprávnený, ale ho aj platí a pokiaľ ťa tieto príkazy zaťažujú nielen fyzicky, ale i psychicky, nie si schopný v takejto firme sa sústrediť na prácu, podávať pracovný výkon, lebo tvoja myseľ stále rozmýšľa, ako tie príkazy obísť, alebo ich odstrániť. Sám si si odpovedal-ak si neštikneš, si buď na pracovisku, alebo nie si. Buď absentuješ a treba voči tebe vyniesť pokarhanie, alebo máš veľa nadčasov a platiť ti ich nikto nebude. Ak platí negácia, mohol by sa namiesto teba na pracovisko dostať hocikto, o kom by sa predpokladalo, že sa ku kartičke dostal podvodom. Alebo ani toto neplatí?
    publikované: 08.11.2011 20:03:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Bonnie,
    a ja že odkiaľ Bendovci rozumy čerpajú a to od Aštar Šerona.....dobré
    publikované: 08.11.2011 20:04:36 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  39. A já bych jen tolik, k věci předmětné.
    Už by i naprostej debil, naučil bych to už , za tu dobu, i papouška mýho, i velehada královskýho, že když jde k Robovi do práce, na soudružskou návštěvu, že má project kartičkou snímací zařízení. A vy tu řešíte takový krávoviny, že až serdce zaplesá. Smilujte se nebesa a zaražte to. Dyť je to magor. Ujetej. Maminčin mazánek, rozmazlovanej. Na vojnu s ním. K průzgumákům. Tam ho naučej samostatnosti.Je to trapárna.
    Vasiliso, nedej se zmást. Je to past. Na komenty. Nekonečný.
    Jdu okolo, jsem to já. Mito Novotný.
    publikované: 08.11.2011 22:59:51 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Hele Mito neautorizovaný, kolemjdoucí šmejde,
    zvykni si na to, že Miloslav nikdy nekomentuje jako neautorizovaný. Už jsi to skoušel Ty svině zákeřná, jenže jsem si změnil heslo, tak máš problém A budeš ho mít ještě větší. - Ještě jednou to skus a budeš mít co vysvětlovat, šmejde vydrbanej. Je taky něco jako internetová policie. Vono se vo tom málo ví. Hackere zasranej! :Mito

    Miťko, zase, už asi štvrtý raz, si porušil svoju zasadu :) Ale neva: viem/ vidím že si to Ty. A keby si to Ty náhodou aj nebol, tiež neva lebo tento kolemjdoucí šmejd má navlas rovnaké vystupovanie. Rád by ma poslal na vojnu k průzgumákům. Aby ma tam naučili samostatnosti. Lebo teamom sme len odtiaľ potiaľ: kto sa postaví na odpor veľkému bratovi, toho ostatní teamovo eliminujú :) tj vylúcia spomedzi seba. Stalé nechápeš o čom tu ide reč? Buď taký dobrý a pokús sa komentovať ozaj k věci předmětné. To čo si tu uviedol, viac vypovedá o Tebe než o mne. Alebo sem už radšej nechoď. Čau.
    publikované: 09.11.2011 08:27:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Ak platí negácia...
    Vasilisa, si v stave chápať moje psychické rozpoloženie keď som sa toho orwellisticky svinského vrátnika spýtal že prečo taký príkaz? Nuž podľa toho čo {08.11.2011 20:03} píšeš, domnievam sa že nie.
    publikované: 09.11.2011 08:40:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Sa musíš cítiť...
    Bonnie, zdá sa že Ty si tu jediná osoba s ktorou sa dá ešte rozumne debatovať. Poďme sa teda spolu pozrieť na ten kľúčový bod:

    Člověk by se měl řídit vlastním svědomím, ne podle najakého náhodne daného souboru pravidel který mu shora přikazují dodržovat. Samozřejmě že lhát je špatné ale já vím že ta pitomá kráva lže taky a mám v úmyslu s ohněm bojovat taky ohněm. Co to říkal Polonius? "A hlavne tohle: věrný buď sám sobě," a přesně tak se budu chovat.

    hm, Bonnie, nemyslím si - ani si nenamýšlam -, a ne-predhadzujem Ti že si nejaký fanatický dodržiavateľ zákonov, smerníc, predpisov. To ma _zle chápeš. Verím že pokiaľ by boli v rozpore s Tvojím svedomím, bla bla bla...

    Sorry, dokončím to neskôr. Musím ísť dozerať na robošov čo nám montujú satelit, tak zatiaľ, pa.
    publikované: 09.11.2011 09:23:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  43. to by som
    nepovedala,len za to,ze s tebou nesuhlasia naznacovat,ze sa s nimi neda debatovat,to sa mi nepaci.vaske ani neodpovedas na co sa ta pyta a s mitovym postrehom,ze natahujes komenty,som nachylna suhlasit.lebo je tu uz asi 1000prispevkov na rovnaku temu a posun nic moc...
    publikované: 09.11.2011 09:59:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  44. ja chápem veľmi dobre,
    ale ty nechceš pochopiť, v čom sa ti nedarí uspieť
    publikované: 09.11.2011 20:05:46 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Na rovnakú tému...
    Posun nič moc? Nuž vlastne máš aj pravdu. To preto lebo [nie že VEĽMI DOBRE lež total(itár)ne] _zle ma chápete. A vlastne zmýšľate celkom opačne než je normálne medzi "osvieteneckými" ľuďmi. Napríklad to akože čo je za {08.11.2011 20:03} argument že onen oprávnený subjekt aj platí, to preto je (podľa Vasilisy & company s Miťom na čele) neprípustné informovať sa k čomu tá antipassbacková šaškáreň? Pre tento ich/váš postoj (a nič iné) sa mi nedarí uspieť v tomto boji za vpravde kolegiálne vzťahy. Ten bezpečnostný technik bol možno fakt bez patričných skills. Ale ustupovať mu by bolo imho zbabelé, nemyslíte?
    publikované: 09.11.2011 21:13:37 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Neodpovedáš na čo sa ťa pýta...
    3/ "Ak platí negácia, mohol by sa namiesto teba na pracovisko dostať hocikto, o kom by sa predpokladalo, že sa ku kartičke dostal podvodom. Alebo ani toto neplatí?"

    Hm. To mi teda vysvetli ako sa štikaním si kartičkou cez otvorené dvere zabráni tomu aby NIMI PREŠIEL niekto nepovolaný? Alebo inak. Ako sa štikaním si kartičkou cez otvorené dvere zabráni tomu aby SA K NEJ DOSTAL niekto nepovolaný? - Kokos, to čo za logika vám to v tých hlavách úraduje?

    2/ "Sám si si odpovedal - ak si neštikneš, si buď na pracovisku, alebo nie si. Buď absentuješ a treba voči tebe vyniesť pokarhanie, alebo máš veľa nadčasov a platiť ti ich nikto nebude."

    Opakujem (08.11.2011 01:47): Že nešlo o dochádzkový lež o bezpečnostný systém, to u vás nezaváži ani za mak.

    1/ "Pokiaľ ťa tieto príkazy zaťažujú nielen fyzicky, ale i psychicky, nie si schopný v takejto firme sa sústrediť na prácu, podávať pracovný výkon, lebo tvoja myseľ stále rozmýšľa, ako tie príkazy obísť, alebo ich odstrániť."

    Bonnie, to čo si tu táto osoba o mne stále namýšľa a predhadzuje mi? Veď povedz, kam tým smeruje?
    publikované: 10.11.2011 06:49:21 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  47. To sa mi nepáči...
    Ak vravím že sa s tými dvoma nedá rozumne debatovať, to _nie preto lebo so mnou nesúhlasia. Vravím to preto lebo tie ich argumenty sú skrátka scestné!
    publikované: 10.11.2011 07:18:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  48. Tie ich argumenty...
    V čom spočíva ich scestnosť? Preformulujme si napr tú Vasilisinu otázku: "Ak platí negácia," si nahradíme niečím zmysluplnejším: "Ak si nebudeme štikať kartičkou cez otvorene dvere," mohol by sa namiesto teba na pracovisko dostať hocikto, o kom by sa predpokladalo, že sa ku kartičke dostal podvodom. Alebo ani toto neplatí? - Odpoveď: Neplatí, Vasilisa, neplatí, Tebe tuším preskakuje.
    publikované: 10.11.2011 07:34:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  49. sorry,
    ale hovorite po slovensky vsetci,tak si interpretaciu vysvetli s nimi.co sa mna tyka,jak ja rozumiem vas,tak vratnik je za to plateny,aby daval bacha na to,co sa mu povie,ze ma robit a teda treba pochopit,ze trval na tej saskarni s tymi otvorenymi dverami,lebo si tak pokyn trebars vylozil.a keby namiesto pindania sa vrtal v nose a nechal vas chodit hore-dole bez stikania,zas by niekto pokefoval jeho.uznaj sam,ty by si sa nechal kefovat za to,ze niekto nedodrziava nieco,na co ty mas davat pozor?
    "Ale ustupovať mu by bolo imho zbabelé, nemyslíte?" - ja si to nemyslim,odkedy som sa identifikovala s mytom,ze vratnik je dolezitejsi nez general,nemam so ziadnym vratnikom problem a viem sa dostat vsade,karta-nekarta,este mi aj dvere podrzia,tasky odnesu,kavu donesu,atd.neni to praktickejsi pristup nez sa s nimi dohadovat o blbostiach?:-))
    mitov nahlad chapem tiez,keby si siel na vojnu,tam by si sa musel potykat s takymi kravinami,ze nejake vratnicke saskarny by si uplne vypustil a nerobil si z nich centralny problem svojho zivota...
    publikované: 10.11.2011 12:49:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  50. Po slovensky hovoríme všetci...
    1/ Nebol to vrátnik. to len Vasilisa ho tak {07.11.2011 20:11} nazvala. Podľa mňa to bol akýsi {02.11.2011 17:03} bezpečnostný technik. A možno to bol len taký poskok ktorého poslali z bezpečnostného oddelenia. Z dajakého toho oného Tebou spomínaného {31.10.2011 15:26} oprávneného subjektu. Vrátnik to určite nebol lebo nesedával na vrátnici. Tam sme stretávali celkom iných chlapíkov a s nimi nebol žiadny problém.

    2/ Vyčítala si mi že Vasilise {09.11.2011 09:59} neodpovedám na čo sa ma pýta. Tak som teda {10.11.2011 06:49} odpovedal. Vyjadril som sa ku každej časti tej jej [08.11.2011 20:03] pripomienky. Aby si teda videla že prečo som ten jej šplech viac-menej {09.11.2011 08:40} pustil jedným uchom dnu a druhým von.

    3/ Vyčítala si mi že si o Tebe stále {08.11.2011 19:29} namýšľam a predhadzujem Ti - tak skús interpretovať čo mi/ti tu tá osoba naznačuje ak píše že pokiaľ ťa tieto príkazy zaťažujú nielen fyzicky, ale i psychicky, nie si schopný/á v takejto firme sa sústrediť na prácu, podávať pracovný výkon, lebo tvoja myseľ stále rozmýšľa, ako tie príkazy obísť, alebo ich odstrániť. Veď povedz, kam tým (podľa Teba) smeruje? Odpoveď je myslím jasná :) hoci vyložiť by som si to vedel aj tak aj onak.

    4/ Ten "vrátnik" & company je vlastne takto ale dôkazom že pre nich (tu vo firme) si vlastne iba kus domáceho dobytka a ustupovať pred touto ideológiou je imho zbabelé, nemyslíš?

    5/ Miťo má problém vysvětlit mi že když mám ja problém, jako specialista IT, smířit se s elektronickým systémem využívání pracovního času a sledováním pohybu zaměstnanců, tak potom neví jak se s tímto bezprecedentním porušováním lidských práv vyrovná Amnesty International a červenej kříž se žlutým půlměsícem. Jeho náhľad je total skreslený a celkom chybný.

    6/ A mimochodom, čo vravíš na TIE ICH ARGUMENTY, sú scestné, nie?

    7/ ps: Ak sa takto snažíš zo všetkých síl {28.10.2011 13:38} pochopiť o čo mi ide, potom si veľmi slabá. ba povedal by som priam debilná! sorry.
    publikované: 10.11.2011 16:18:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Predpoklady pre lepšiu spoločnosť
    ad 7/ Zazdalo sa mi že keď {08.11.2011 19:40} kvituje môj {08.11.2011 18:22} prístup, ... aaale nič, je to beznádejné. To sa mi ozaj iba zazdalo. Veď pre toho "vrátnika" mala okamžite ospravedlnenie a dozaista ani sprostredkovávať rozumné vysvetlenia nemá v náplni práci. Veď akoby aj mohol keď je to pako. Tu prítomná trojka resp štvorka komentátorov - ak rátame aj Vyfack-naiv -, si s ním môže podať ruky. Oprávnenosť a závažnosť tej mnou nastolenej otázky nechápu ani náznakom. Ba čo menej, oni si ju vôbec neuvedomujú! Až natoľko sú tupí.
    publikované: 10.11.2011 22:08:24 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  52. Boj za vpravdě kolegiální vztahy
    aneb: Jednotka (resp trojka či čtyřka) příliš rychlého nasazení

    Nepodlehnout teamovému klišé, vnímat projevy kolektimizace (ve firmě) ve skutečně kolektivních souvislostech a vyznat se v nich - právě o to se tady a teď snaží autor tohoto blogu. Vyzývá nás abychom přehodnotili náš/váš ustálený {08.11.2011 19:40, 1.3.odsek} náhled na společenské zájmy takzvanýho oprávněného subjektu.
    publikované: 11.11.2011 09:35:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014