Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

v Meste hriechu

alebo v Bratislave...

Nuda v Bratislave

Prvý týždeň prázdnin je vťahu. A keď si uvedomím, že ešte jeden týždeň ma v tomto meste čaká...ach, až tu som si plne uvedomil význam slova prázdniny. Prázdne dni - dni bez náplne, čiastočne spojené s nudou.

Prečo vlastne som v tomto meste? Som na prázdninách u sestier, ale keďže tie sú stále v práci, ostáva len málo možnosti čo robiť. Snáď ich presvedčím, aby zasponzorovali neplanovaný návrat domov.

No nie celý čas bola nuda, nenudil som sa keď som sa túlal Bratislavou (mám rád prechádzky) a keď som bol s kamarátkou (asi najlepšie strávený čas, k tomuto sa vrátim neskôr - v inom článočku). A spolu sme sa dobre zabávali, nafotili nejaké fotky...

Bratislava

Bratislava je vcelku pekné mesto. Páčila sa mi. Voľné chvíle v tomto meste som využil na potulky.

Hrad, dostal som sa tam uličkou "Zámocké schody." Na hrade bolo vidno ako si miestny ľudia vážia historické pamiatky. Je pekne udržiavaný... Z hradu je pekný výhľad na mesto, Dunaj... No len jedna vec mi tam vadila, otváracie hodiny - hrad zatvárali príliš skoro (8 hodín večer, práve večerný hrad môže byť romantické miestečko), čiže s kamarátkou sme sa tam už nemohli dostať.

Staré mesto alias historické centrum - tak toto stojí za to. Spleť rôznych historických uličiek, malé príjemné kaviarničky, samé kravy a sochy (Paparazzi, Man at Work, Čumil...).

Bratislava má oproti môjmu mestu (v blízkosti ktorého bývam) jednú výhodu: obrovský park, sad Janka Kráľa. Na tomto mieste si človek môže doslovne oddychnúť od mestského ruchu a vrátiť sa k "prírode." Je to dobré miesto na prechádzky so psom (aj keď je tam vstup s ním zakázaný, stále tam nejaké psy pobehujú), vyvetranie hlavy (ach chýba mi domov...naše lesy...).

Prečo Mesto hriechu?

Názov članku neberte vážne - to len tak... všade samá reklama, že mesto hriešne dobrých nákupov...

Post Scriptum:

Ešte raz sorry, za mätúci nadpis...
Kvalita tochto článku je priamo úmerna mojej nálade a počasiu...už mi Bratislava lezie na mozog...chcem domov!!!!!!!


Čas stravený... | stály odkaz

Komentáre

  1. mesto
    je mesto a hory su hory.... aj mne v meste chybaju hory...
    Bratislava ma aspon Karpaty po ruke
    inak, ten Sad Janka Krala neviem ako dlho este vydrzi, lebo zase sa tam chysta roztiahnutie auparku...
    publikované: 09.07.2005 17:11:39 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...ale tešil si sa... :D
    Bratislava je síce pekná, ale mesto, pri ktorom bývaš je oveľa krajšie. No park tam naozaj chýba, bolo by to krásne spríjemnenie jedného z najkrajších miest Slovenska.<br /><br />2 lulla: Nechali ste si postaviť škaredú ambasádu v starom mestem tak si aspoň ten park udržte.
    publikované: 11.07.2005 19:03:01 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014