Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Martin MESIK v interwiev pre polsky skijumping.pl

"Sport, to je moj zivot"...Chcel by som sa stat trenerom, ale to nie je iste..

zdroj: http://www.skijumping.pl/wiadomosci/8996/Martin-Mesik-Sport-to-moje-zycie/ 

"Preklad" z polstiny clanku Martina HETNAŁA

Minuly weekend Martin MESIK sa oficjalne rozlucil so skokami.

Dóvodov preco sa tak rozhodol bolo viac. Okrem zdravotnych problemov pricinou rozlucky so skokami bola aj financne problemy, skoky na lyziach su coraz drahsim druhom sportu a financne podmienky pre tento druh sportu su u nas velmi zle. Dalsim problemom je, ze som stratil motivaciu pre trening ( asi kazady z nas pamata, ze to iste povedal aj Ahonen- pozn. prekladatela).

Martin sa predsa nechce so skokami navzdy rozlucit: "Sport, to je moj zivot. Velmi by som sa chcel stat trenerom, ale to nie je iste. Dnes na Slovensku skoky na lyziach nie su velmi popularne, a tazko najst niekoho, kto mi zaruci, ze sa uzivim s trenerskeho platu.

Zatial si Martin nasiel inu pracu. Od prveho aprila pracuje v autopredajni BMW v Banskej Bystrici. Okrem toho studuje na Unverzite Mateja Bela (etnografiu?)  a uci sa aj cudzie jazyky.

"Je mozne ze sa obcas objavim na pretekoch v Zakopanom, ale ci ako trener, to neviem? Teraz to nezalezi len odo mna" dokoncil sympaticky Slovak.

 


Martin Mesík urodził się 17 października 1979 w Bańskiej Bystrzycy. Skakał w barwach miejscowej Dukli. W Pucharze Świata zadebiutował w roku 1996 w Engelbergu, a pierwsze pucharowe punkty zdobył w tym samym roku w Harrachovie. W 2002 roku zajął 28. miejsce na Mistrzostwach Świata w lotach w Harrachovie i 29. dwa lata później na tej samej imprezie w Planicy. Bardzo dobrze znany polskim kibicom. Regularnie występował w Mistrzostwach Polski, a nawet odnosił w nich sukcesy. Bywało, że trenował wspólnie z polskimi skoczkami w Zakopanem. Jego największym sukcesem jest 16 miejsce w konkursie PŚ rozegranym w Willingen 09.02.2003 (odbyła się tylko jedna seria).


O Slovakoch (z zahranicnych internetovych stran) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014