Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lisabonská zmluva-slovenský trapas s pokračovaním

Otvorenie Benešových dekrétov v súvislosti s Lisabonskou zmluvou nie je pre Maďarsko schodná cesta. Musím sa spýtať, či je otvorenie Benešových dekrétov bez súvislosti pre MR schodné? Alebo ako mám tomu rozumieť.

 

A podruhé: Šéf maďarskej diplomacie Péter Balázs sa domnieva nesprávne, že prezidentovi Klausovi ide o zablokovanie Lisabonskej zmluvy za každú cenu. Ten sa totiž nechal počuť, že zapracovanie jeho podmienky vyvoláva v ňom spokojnosť a podpísaniu zmluvy tým už nič nestojí v ceste. Tieto dve udalosti, Klausovo vyjadrenie a Balázsovo vyhlásenie sa publikovali tesne po sebe. To na veci nič nemení, P.Balázs proste vidí v kauze taký zádrheľ aký si tam praje vidieť záujem maďarskej revanšistickej scény.

 

Je pekné, že napriek svojim námietkam si uvedomuje, že prípad Benešových dekrétov by skomplikoval európsku integráciu.

 

Pamätáme sa ešte ako Pál Csáky obchodoval s podpisom pod Lisabonskú zmluvu v rámci slovenského parlamentu a aké nepriaznivé odozvy to malo, dokonca bol napomenutý v EP aby nerobil problémy.

Okrem toho, že tento akt bol poľutovaniahodným konaním predsedu vlády poznačený politickým kšeftovaním v neprospech Slovenska, jeho dnešné pokračovanie je teraz príkladom ako sa nešikovne robí na Slovensku zahraničná politika. Pre SR je podpis Lisabonskej zmluvy politický trapas na pokračovanie.


MIŠ-MAŠ | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014