Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cesta do vnútrozemia (2.)

Cesta na Ukrajinu číslo dva
pokračovanie z minulého článku...

08:40 - Vystúpil som teda z vlaku, ktorý išiel ďalej, smer Charkov (dostal sa tam zhruba v čase, kedy som ja už prišiel domov a vybaľoval sa). Stanica je primeraná veľkosti mesta, má dve čakárne (jednu pre "diaľkové" trasy a jednu pre prímestské spoje). Tak hurá do mesta. Plán bol takýto: nájdem trh, pozriem centrum, kúpim víno, pivo a idem domov. Ale čo to? Zaskočilo ma, že pri okienkach stojí málo ľudí, tak aj ja som si kúpil lístok na spiatočný vlak do Solotvina, pričom ja vystúpim v Čope.

09:10 - Lístok je kúpený, ani to nebolelo. Naspäť pôjdem inou trasou, pri poľských hraniciach.

09:20 - Som v meste, pozerám si malý trh pri stanici a smerujem do mesta po takej ulici ako v San Francisku. Teda pomerne prudko (na ukrajinské pomery) dole a aj s električkovou traťou. Pred divadlom sa otáčam doľava, lebo som uvidel tabuľu McDonalds. A ako správny kapitalista som to musel skúsiť. Asi po pol hodine som v ňom. Ceny o niečo nižšie ako u nás, tak som sa dosýtosti najedol. Na to, že bolo len desať hodín tam bolo pomerne veľa ľudí. Cestou naspäť fotím Palác kultúry a "strachovu kompaniu". A ešte som videl taký super okrúhly autobus s plynovými bombami na streche. Do toho by som veru nesadol. A vlastne by ani nebolo kam, keďže bol plný. Našťastie išiel opačnou stranou.

11:00 - Naspäť som nakoniec prišiel inou uličkou, takže som sa dostal na začiatok veľkého trhu, ktorý je roztiahnutý po viacerých uličkách a na ploche pri pivovare. Predávajú tu všeličo, väčšinou handry, kopu DVD, pobehujú tu ľudkovia s kreditmi a SIM kartami. Ja kupujem starkej taký super obrus, ružičkové posteľné obliečky a chcel som aj pre seba niečo. Ale nejako ma nezaujalo žiadne tričko či tenisky. Tak som len kúpil vínko a poprechádzal sa ešte po meste.

12:30 - Som hladný, idem do pizzérie. Táto je taká super, že existuje len jedna pizza a výber "príslušenstva". Tak ja si vyberám so salámou a syrom. Je veľká a dobrá, pečie ju tam jeden chlapík spolu s nejakými palacinkami a tak podobne. K pizze samozrejme aj pivko, Černigivske. Majú aj Staroprameň, za 5 hrivien, ale predsa nepôjdem na Ukrajinu, aby som si dal české pivo. Po obede si ešte trošku obzerám miestne ženy (a je čo obzerať), potom idem na poštu a posielam pohľadnicu. Celkom je pekné vedieť, že jej to trvá týždeň, kým dôjde na určené miesto (Charkov). V miestnom mgazine kupujem pivo, teta predavačka je prekvapená, keď po každej fľaške pýtam ďalšiu, ale stále inú. Nejako nechápala, že chcem z každého, ktoré tam majú.

14:00 - Volám domov, že som v poriadku, prvý krás si už navyšujem kredit na MTS karte, trošku sedím na stanici. Potom zložím náklad v úschovni, dajú mi také pliešky. Idem ešte raz do mesta. Inou trasou, takpovediac zozadu, keď nakoniec vyjdem pri divadle na námestí. Teda vlastne pri takej megasoche. Koná sa tam nejaká slávnosť, vojačikovia pochodujú. Pravdupovediac som unavený a pomaly idem na stanicu, kde už počkám na môj vlak, prípadne si dám ešte jedno pivko na cestu.

OpenText | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014