Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výlet na Straník

výlet do okolia ŹILINY
V rámci sviatku Cyrila a Metoda padlo rozhodnutie spraviť si výlet- na Straník (756 m).
Priateľka Janka narobila slovenskú obdobu hamburgeru ( žemľa,šalát, 2 fašírky a tajné ingrediencie ), podotýkam že lepšiu. Naplnili sme dve fľaše čistou H2O a po obede sme vyrazili. Pridali sa k nám priateľkin syn Michal a naša spoločná kamarátka Gitka. Autom sme sa pohodlne doviezli až popod kopec, kde sme zaparkovali vedľa tu už stojacich áut, na okraji lúky. Nasledoval asi 30 min prudké stúpanie na vrchol kopca. Po ceste boli pri technických zastávkach doplnené kalórie v tekutej forme. Mojou smolou bolo ,že pokiaľ som ja mohol iba čistú vodu oni si dopriavali fernet s tonikom. Po dosiahnutí vrcholu , nás čakala milé prekvapenie. Nielen nové lavičky, chodník ale aj čuduj sa čistota. Čerešničkou boli paraglajdisti ktorý sa práve spúšťali z vrcholu kopca. Spúštali ako spúšťali. Po jedno čakali na ten správny vietor a pár sa podarilo aj odštartovať.
Ja medzi tým ako oni štartovali, som zo svojej PMR dával výzvi na kanáli . A moje prekvapenie pár som ich spravil (ex Ondrej -Suchá , 2x česká strana a aj s Petrom vlčince ktorý bol na domácom qth. Výhľad bol nádherný nielen na Žilinu . Dovideli sme od martinských holí až na české kopce.
V priebehu vysielania prišlo na vrchol Straníka zopár skupín deti , rodiny na vychádzke... Takže vrchol bol zaprataný. Kedže paraglajdisti neskákali - nemali ten správny vietor, po skonzumovaní prineseného jedla sme sa presunuli dole k autu , ktoré nás doviezlo šťastlivo naspať do domova.
V Žiline 8.7.2017 Jozef Blahosej

Záluby | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014