Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tancovať na hlave sa nedá ... ak si ju nechcete rozbiť

Vojdete do školy a očakávate, že sa v nej niečo vaše dieťa naučí. A zrazu zistíte, že všetko je na pleciach rodiča, lebo zodpovedných školstvo nezaujíma. V návale vlastných sporov nemajú čas na plnenie povinností, za ktoré sú platení ...

Mať hyperaktívne dieťa je poriadna fuška. Nonstop zvedavé, neustále v problémoch, proste sa nezastavíte. A veľmi rýchlo pochopíte, že bežná škola nebude dobrým riešením. A tak hľadáte školy, ktoré sú na podobné deti zamerané, prípadne školy, kde majú aspoň vytvorené triedy pre nadpriemerne aktívne deti. Konečne jednu nájdete a máte pocit, že ste vyhrali.

A tak sme dali dcérku do triedy, ktorá podľa riaditeľky školy bola zameraná na hyperaktívne deti. Očakávali sme, že triedu vedie skúsený pedagóg, ktorý dokáže chápať niektoré zvláštnosti chovania detí. Smola, dočkali sme sa niečoho úplne iného. Zakomplexovanej, neustále vrieskajúcej učiteľky, a osobitného zošita na poznámky !!! Dcérka ich nazbierala za necelý rok skoro osemdesiat. Od sťažností typu - nesleduje vyučovanie, zabáva sa, ignoruje moje pokyny, až po sťažnosti, že si malá doniesla do školy hračku a podobne. Spočiatku sme si mysleli, že to malá poriadne preháňa, a snažili sme sa ju usmerniť. Avšak len do chvíle, keď učiteľka ochorela a na záskok prišla jej staršia kolegyňa. Zrazu poznámky prestali a malá chodila zo školy vysmiata, čo bola úžasná zmena oproti chvíľam, kedy neraz usedavo plakala a odmietala chodiť na vyučovanie.

A tak sme zašli za riaditeľkou, pričom sme sa dohodli aj s ostatnými rodičmi, a objasnili sme jej situáciu. Ako sa počas debaty ukázalo, všetko bolo dôležitejšie, ako záujem detí. Vypočuli sme si skoro hodinovú obhajobu chorej učiteľky, chválu, aké skvelé má výsledky a pani riaditeľka systematicky ignorovala naše argumenty. Nakoniec vyprskla, že ak máme nejaký problém, treba dať dieťa vyšetriť detskému psychológovi.

Čo dodať ? I takto funguje slovenské školstvo. V zemi blbých idiot kráľom ...

  


Štát a politika | stály odkaz

Komentáre

  1. slováčisko
    a to to tvoje dítko zrejme chodí tam, kde môj malý Mikinko... zápisy typu: behal som... chodil som... rozprával som... až po Ohrozoval spolužiakov na živote - so zgundženou papierovou loptičkou....
    Neviem, kde sa pravdy dovoáš, ja som bola upozornená, že tých záznamov má už aj na dvojku z chovania... čo už, do inej nechce ísť kvôli kamarátom.. ty svoje vezmi a silno hľadaj inú školu!..:-))
    publikované: 19.04.2011 17:32:18 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ad slováčisko
    s tým nemám problém, keďže to nešlo dverami, skúšame to teraz inak a zdá sa, že to môže byť úspešné.
    a dvojka zo správania hrozila aj malej, ale po upozornení, že som ochotný to riešiť právnou cestou, akosi na to zabudli ... asi majú na hlave maslovinu ...
    publikované: 19.04.2011 18:40:27 | autor: slovenskodnes (e-mail, web, autorizovaný)
  3. heh
    a my dvojku neriešime, pri predstave, ako sa mladý raz bude svojim deťom dvojkou z chovania chváliť....:-)))
    publikované: 20.04.2011 08:40:57 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014