Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O blogu

Rozhodol som sa, že založím blog o hre The Lost Crown. Je to herný titul, ktorý sa na trhu objavil ešte v roku 2008. V čase vydania sa mi hra veľmi páčila, ale prvýkrát som ju začal hrať až v roku o desať rokov neskôr. Kúpil som si ju na Steame a po čase som si povedal, že by som sa pustil do jej lokalizácie. To ani zďaleka nie je jednoduchá úloha. Možno by niekto namietal, že je to úplne zbytočné, ale ja si to nemyslím. Počas prekladania som nadobudol rôzne, pre mňa užitočné skúsenosti, ktoré môžem v budúcnosti využiť. Človek nikdy nevie. Pretože je to projekt veľmi rozsiahly, budem o ňom postupne písať články. Postupom času blog rozdelím na dve samostatné časti.
Prvá časť sa bude detailne venovať tvorbe tejto hry. Podrobne popíšem herný engine, v ktorom bola táto hra vytvorená, jeho jednotlivé nástroje a celkovo princípy hry.
Druhá časť bude obsahovať informácie týkajúce sa prekladu. Nemyslím ani tak štatistiky prekladu, ale konkrétny postup ako preklad vzniká. Ak by mal niekto záujem o prípadnú spoluprácu na tomto projekte, môže mi napísať e-mail na adresu naitrein@gmail.com.

O blogu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014