Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Utečenec z prírody

"Ten, kto popiera skutočnosť a nechce ju ani skúmať, ani pochopiť, ako keby už stroskotal na jej úskaliach." (Hubert Markl: Evolution, Genetik und menschliches Varhalten)

"Jedným neduhom trpia všetky hospodárske systémy ako na západe, tak na východe: musia svoj ekonomický rast kvantifikovať - na milióny ton vyprodukovanej ocele, na počet vyrobených automobilov, na objem spotreby. Politici všetkých hospodárskych systémov stavajú na raste a rozvoji, ako keby mal svet bez kvantitatívneho rastu zaniknúť. Pritom každý vie, že ďalší rast nás zahubí, že ničí životné prostredie, spotrebováva neobnoviteľné zdroje, vedie nás teda ku katastrofe. Jednoduchým výpočtom zistíme, že už rast o jedno percento ročne povedie za približne 72 rokov k zdvojnásobeniu voči východzej hodnote. Nezdá sa pravdepodobné, že by o tom politici nevedeli. Už nie je žiadnym tajomstvom, že stojíme pred doteraz neriešeným "energetickým problémom". Súčasná svetová populácia žije a rozmnožuje sa vďaka ťažbe neobnoviteľných fosílnych palív. Keďže zatiaľ nebola nájdená primeraná náhrada, rysuje sa tu možnosť globálneho populačného úpadku, ktorý by mohol pochovať všetko, čo bolo doteraz vytvorené. A to ešte celkom zabúdame na fakt, že než by tento úpadok nastal, pravdepodobne by sme si stihli otráviť všetku pôdu a vodu a zničiť atmosféru. Naozaj nie sme stále schopní poučiť sa z katastrof?"

Etológ Irenäus Eibl-Eibesfeldt, rok 1991

 

The Fake Fire Brigade - How We Cheat Ourselves About Our Energy Future (The Oil Drum)

V diskusii účastníci spomenuli aj budovateľský oxymoron "udržateľný rast." Pôvodná verzia bola nábožensky znejúci "trvalo udržateľný rast", ale slovko odkazujúce na večnosť sa asi pred rokom z korporátneho doublespeaku stratilo. Podobný osud čaká aj slovko rast a ani výraz udržateľný nebude udržateľný.

 

"Človek musí naďalej zostať citovo viazaný na prírodu, pretože z nej žije a jej ničenie postihne jeho samého. Zásadný význam v tom má estetická výchova k vnímaniu harmónie a krásy. Strata citu pre harmóniu biologicky vyvážených biotopov vyvoláva aj stratu citu pre hodnoty ako také a tým pripravuje cestu k strate ľudskosti. Uzatvorenie mieru s prírodou si tiež vyžaduje priateľský vzťah k zvieratám, ktorý vychádza z čisto estetického hodnotenia. Tento priateľský, súcitný vzťah vzniká z uvedomenia si jedinečnosti všetkého živého. Naše vesmírne sondy napriek vzdialenostiam, ktoré prešli, život v kozme nenašli. Iste kdesi v nekonečne tu a tam nejaká iná forma života byť môže, ale zdá sa, že je javom pomerne riedkym. Potom je dokonca aj machový porast na kameni so svojím malinkým svetom zázrakom hodným úcty."Irenäus Eibl-Eibesfeldt, 1991

 

Máme holé ruce - kričia Američania. Na akciu Hands across the sand prišli... ja neviem. Asi na bicykli.

 

"Naša netrpezlivosť a lačnosť po zisku by nás nikdy nemali vtiahnuť do prísliš veľkého riskovania, pretože by sa mohlo ľahko stať, že už by sme sa nikdy nemohli zo svojich chýb poučiť," -  povedal Irenäus Eibl-Eibesfeldt 19 rokov pred explóziou Deepwater Horizon.

Citáty sú z knihy, ktorú napísal žiak Konrada Lorenza Irenäus Eibl-Eibesfeldt: Člověk - bytosť v sázke (Přírodopis lidské pošetilosti), 1991


Geo | stály odkaz

Komentáre

  1. Ludstvo ma jeden principialny problem.
    Ludstvo je ab definitio socialny system a ten ab definitio vytvara interny model sveta, ktory sa nemusi zhodovat, a ani sa nezhoduje, s objektivnou realitou. A tato fatamorgána, tato mája, je prave ten problem.

    Inac povedalne, vyplznuta opica zvana homo klame vsetkym svojim znamym a na oplatku oni klamu jej, ako su na tom vsetci dobre. A robia to neustale, pri kazdom stretnuti, tato ipsacia zabera absolutnu vacsinu vsetkej ludskeho komunikacie (ktoru priznacne nazyvaju aj obcovanie)

    Poznate ten pokus, ako potkanom zaviedli do centra rozkose v mozgu elektrodu a potkany si ju mohli sami nabudzovat - a robili to bez prestania az kym nezdochli od hladu, smadu, vycerpania.
    To iste robi homo debilis hydrocefalus (sam seba nazyvajuci sapiens) - len jemu ako elektorda sluzi JAZYK a generator takehoto prudu sebaklamov je ludska biomasa ako taka, vratane jeho sameho.

    Je v takom istom stave ako ten potkan a tak isto aj skonci, nas stary
    dobry homo debilis hydrocefalus.


    ( pripominam, ze rec nie je o celom inteligentnom zivote )
    publikované: 29.06.2010 22:02:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. asi sa sem hodi indianske prislovie,
    ktore som nedavno niekde, neviem kde cital:

    "kedy biely muz pochopi, ze zlato sa neda jest?"
    publikované: 30.06.2010 00:15:06 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Nigerians angry at oil pollution double standards
    publikované: 30.06.2010 10:46:40 | autor: jaro (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Nahoda?
    Rozsiahly požiar v priestoroch vývojárov spoločnosti Almaz v Moskve, ktorá sa zaoberá výrobou raketového systému S-300.
    publikované: 30.06.2010 12:19:31 | autor: toto vyjde niekoho draho (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Analytik Ariel Cohen :-)))
    Najnovšia kauza súvisiaca so zatknutím 10 ruských špiónov na pôde Spojených štátov pripomína podľa niektorých odborníkov na spravodajské služby lacný špionážny thriller, rozhodne však svedčí o tom, že špionáž je aj po skončení studenej vojny stále veľkou hrozbou pre USA.
    "Rusko pokračuje v špionáži v USA," povedal pre agentúru AFP bezpečnostný analytik Ariel Cohen.
    http://www.sme.sk/c/5445781/spionazna-kauza-pripomina-lacnu-parodiu-tvrdia-experti.html
    publikované: 30.06.2010 12:59:10 | autor: rysave chazarske pajesy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. strateny israelsky kmen bojuje za Velky Israel
    publikované: 30.06.2010 18:26:16 | autor: ariel cohen (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Indiáni na to majú odpoveď,
    že až vtedy, keď si nebude môcť kúpiť kus chleba ani za zlato.

    Oil Drum sa púsťa do čoraz vážnejších tém. Aj to tejto tabuizovanej:

    Population Growth Must Stop
    http://www.theoildrum.com/node/6676

    Za normálnych okolností by tam nabehli pseudohumanisti nadávať im do náckov a fašounov.
    Lenže okolnosti prestávajú byť normálne a psychopatov, ktorí bránia čo i len diskusii na tému populačného rastu, už nikto neberie vážne.
    publikované: 01.07.2010 04:09:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. toto tu už raz bolo
    múdry chlapec vypočítal, že ročne musí klesnúť populácia o 100 miliónov ľudí: http://zlomropy.blogspot.com/2008/06/ropn-zlom-nosn-kapacita-prosted-populan.html
    ale kto z nás by to chcel byť?
    publikované: 01.07.2010 07:54:42 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Český text je lepší a menej alibistický,
    ale rozdiel je v type stránky. The Oil Drum má od mája dennú návštevnosť vyše 100 tisíc ľudí - mnohí z nich sú vplyvní americkí vedci, ktorí v duchu typického amerického pokrytectva buď tvrdili, že slon v izbe neexistuje, alebo v lepšom prípade na túto tému mlčali.

    Pre začiatok by postačilo, ak populácia neporastie.

    Pokiaľ ide o tvoju sugestívnu otázku, obávam sa, že agresívne USraelské opice sa názormi iných ľudí na svoj život nezaťažujú.
    publikované: 01.07.2010 17:36:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Analysis: Doing nothing might have been best for oil spill
    http://www.reuters.com/article/idUSTRE65R5RC20100628

    Niektori rozumni vedci ziadali od zaciatku, aby BP nepouzivala toxicke disperzanty...
    publikované: 02.07.2010 11:11:37 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. shit! shit! shit!
    http://www.youtube.com/watch?v=pxDf-KkMCKQ

    kristepane aky horor!
    co sme to za monstra. my ludia.
    publikované: 02.07.2010 13:57:29 | autor: brat delfina (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Kto v tých delfínoch pomaly umierajúcich v zaolejovaných sračkách vidí svoj vlastný osud,
    vidí správne.

    Neverím, že Američanmi pohnú nejaké chcíplé ryby. Nimi neotrasli ani desaťtisíce zmrzačených detí z Horošimy a Nagasaki.
    publikované: 02.07.2010 15:49:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Je tu niekde vychechtaný Martinko?
    ktorému chýbali seriózne informácie o vynukesovaní Maconda?

    Reuters má pre neho špeciálny report:
    http://www.reuters.com/article/idUSTRE6611RF20100702

    No dobre, propaguje to tam nejaký sovietsky senil. Všemocný ministerský úradník z čias bolševika. Zdá sa, že už zabudol, prečo sa tento úžasný spôsob killovania vrtov prestal používať dokonca aj v ZSSR.

    Môžeš si však vypočuť si, čo na túto tému hovorí pán Nordyke.
    http://www.larouchepac.com/lpactv?nid=14943
    publikované: 02.07.2010 16:30:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. BP has confirmed ....
    BP has confirmed that the failed blowout preventer (BOP) on its Deepwater Horizon well in the Gulf of Mexico is tilting sideways at an acute angle 12 to 15 degrees from perpendicular....superheated fluids erupting upward....Moreover, the already weakened sea bottom beyond the wellbore (eroded by up to 100,000 pounds per square inch of corrosive fluid pressure seeking escape upward from the leaks in the undersea piping) would crack wide open like ice on a pond. Should this occur, one of three scenarios may occur (presented here from best-case scenario to worst):....
    3. Weakened sand and salt layers above the reservoir simply collapse, turning a wide area of the outer continental shelf sea floor into an underwater sinkhole that could bleed 2 billion to 3 billion barrels of oil into Gulf waters. In addition, seismic-shock tremors roll in all directions for miles, with an unknown effect on other nearby fields, especially BP’s Thunder Horse (18 miles) field and Shell and BP’s Na Kika complex, located in Mississippi Canyon Block 474 (approximately 15 miles south-southeast of the blowout).
    publikované: 03.07.2010 08:13:46 | autor: vsetcia utekajme domov na Proxima Centauri (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Kto si občas pozrie na podmorských videjkách
    drámu "Macondo" (tento program vám na vaše monitory prináša BP), musel si už dávnejšie všimnúť, že dekel sa myká. Ale vyberať hneď zo šuflíka worst-case scenario? Na to je ešte čas.

    Ozaj, BP od roku 2001 presviedča globálnu komunitu, že BP znamená Beyond Petroleum, a nie British Petrol. Neúspešne. Celá Amerika teraz pľuje na Britov. Premenovaná bude Británia.

    Tuto je, milý domorodec z Proxima Centauri, iná informácia:

    Detailed simulations of the Gulf of Mexico oil leak show that crude is likely to start spreading into the Atlantic Ocean soon.

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_environment/10492086.stm

    Je tam aj video s upozornením, že no sound. To by bolo samé uááááá, ježíííš, nodopiče a podobne.

    A čo nové v militantnom chazarskom Šlojmostane? Židovská armáda už štyri roky masovo nevraždila Libanončanov a má ťažký absťák. Lebo naposledy pred židmi utekal milión Libanončanov hen v lete 2006.
    Je tu leto, dobrý čas na ďalšiu vojnu. A tak tupý byrokrat Pan Ki-Mun vydal na základe dôraznej žiadosti UNIFIL úradnícke zajačanie, a to vyvážené.
    Velenie UNIFIL totiž informovalo Bezpečnostnú radu OSN, že stíhačky židovskej armády v týchto dňoch intenzívne nalietavajú na mestá a dediny južného Libanonu (sonic booms, kto nezažil, odporúčam) a židovská armáda pravidelne provokatívne prekračuje modrú líniu.
    Tupý byrokrat Pan Ki-Mun obviňuje, samozrejme, Libanon (ktorý má so svojím chrapúnskym koloniálnym susedom krvavé skúsenosti), že sa pripravuje na obranu. Až potom čosi šemotí o otvorenej vojenskej agresivite Izraela.

    BR OSN má od UNIFIL informácie, že stepná chazarská zberba sa chystá tento raz použiť v rámci konečného riešenia na Libanončanov to najsvinskejšie, čo má vo svojich preplnených armádnych skladoch.
    Nuž, uvidíme.
    Každopádne sa pred pár dňami minister Lavrov otvorene posekal s bazedickým bastardom z Moldavska, ktorý pôsobí vo funckii ministra zahraničných vecí americkej vojenskej základne na Blízkom východe.
    publikované: 03.07.2010 10:27:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Američanom začína pomaly svitať, že
    otrávením Mexického zálivu prišli o obrovské množstvo žrádla, ktoré im príroda veľkoryso poskytovala.

    Ale neviditeľná ruka trhu už prichádza s riešením - geneticky modifikovanými tuniakmi. Vraj budú mať gény šéfov ropných korporácií a budú schopné žiť v ropou zasratých moriach.

    Časom sa dočkáme aj McPneu - skvelých pneuburgerov z mletých starých pneumatík a podobných pochutín pre moderných obyvateľov Západu.

    Jeden dlhý príspevok je v diskusii na OilDrume. Poslednú vetu sa oplatí citovať:
    After all, it would be uncomfortable to think that your favorite ideology cannot solve real world problems.

    A takú veľkú šancu mal Západ stať sa elektrickou civilizáciou. Aušak holá opica bola príliš fascinovaná spaľovacím motorom - zázrakom techniky ("bože, veď to je priam perpetuum mobile") a nás to zaviedlo tam, kde sme dnes. Pohľad na planétu Zem 21. storočia je údesný.

    Aby sme nezabudli, kto je na ropných produktoch najviac závislý. Americká armáda. Viac netreba nič dodať.
    Iste existujú aj aktuálnejšie materiály, ale stačí aj toto:
    "Unsurprisingly, its oil consumption for aircraft, ships, ground vehicles and facilities makes the Pentagon the single largest oil consumer in the world."
    http://energybulletin.net/node/26194
    publikované: 03.07.2010 11:08:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Nebudte maloverni
    Som prekvapeny, ze na tomto svete este mozu zit ludia, ktori nie su oboznameni s prislubmi nasho Pana, ktory v Knihe knih jasne hovori, ze ten, kto pozehna Vyvolenych Panovych, ten sam bude pozehnany, a nic sa mu nemoze stat, pretoze je pod zvlastnou ochranou nasho Pana.
    Nevidite snad, ze Amerika zehna ludu Izraela, a z toho plynie jej pozehnanie.Nebudte maloverni, a nerobte paniku pre par sudov asfaltu pri pobrezi Ameriky.
    Divajte sa na cely obraz, a vedzte, ze toto je len sposob, ako Pan skusa vazu vieru. Uz cochvila sa najde riesenie na situaciiu, a potom sa budete zle citit, ze ste zlorecili a pochybovali.
    Doverujte Panovi, a vedzte, ze dokial je v Bielom dome clovek, ktory sa kazdu nedelu- v Den Pana vyberie aj so svojou rodinou do chramu, a pokloni sa jeho Vysosti, dotial ta krajina bude uzivat zvlastnu milost a pozehnanie Nasho Pana.
    Neruhajte sa, aby Pan nasiel vo vas svoje zalubenie. Zvlast sa tomu vyhybajte prave teraz, ked Druhy prichod je uz blizko, a neviete hodiny ani dna. Tak, ako bolo predpovedane, najskor pridu dni suzenia, aby Pan mohol prist v slave.
    Bolo mojou povinnostou napomenut vas v laske bozej, aby ste nezabludili.
    Pokoj s vami- sholom alejkem.
    publikované: 03.07.2010 11:47:55 | autor: Danko (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. náboženský nedouk či korisť sektárských premývačov?
    Alebo tupo ironizuješ pretože nechápeš že najvyššou kvalitou je iba pravdivosť.
    Boh prišiel medzi Hebrejov, ktorí ho zavraždili pretože ich vnútro bolo hnilobné, satanské a sebecké. Boh v ich očiach mal byť tyran a despota a zlodej a miesto toho im ukázal ich vlastné zločiny aj možnosť nápravy, čo odmietli.
    Tým všetky dohody a prísľuby, ktoré boli viazané na pokoru a dobro a poslušnosť, skončili.
    Smradľavá hebrejská lúza nemala nárok ani len na plač.
    Árijco–turkitov zo satanovej synagógy spája s vtedajšími Hebrejmi len temná zloba, kult zla, kult špiny, nie tváre.
    Obdobný prípad keď pobláznení árijci, bývalí socialisti si obľubili širokoobočnatého, čiernookého, čiernovlasého mongoloida vonu a iných špinavých cigáňov v jobbiku.
    A čo je zvláštne, že dederónski neonáckovia sú veľmi rozradostení z tej extrémistickej tlupy a súčasne nového prezidenta nazývajú Turkom, pretože nejakú Turkyňu prizval do miestnej vlády.
    Postačí protislovanské štvanie, debilita na vrchole a už nadľudia nepomyslia na rasovú čistotu.

    Ten pán o ktorom píšeš, ktorý vraj požehnáva zločincov a tých čo zločincom dodávajú silu a ochranu nie je nikto iný ako satan, vrah od počiatku a k Izraelu sa hodí dokonale. Satan je bohom židov a z jeho popudu a pre neho sa dejú všetky zločiny, ako obeta božstvu. A najjasnejšie viditeľnými sluhami satana medzi zblbnutými gójmi sú totálne zmagorení protestanti, čo bdenie nad Izraelom pokladajú za náboženskú povinnosť.
    Neironizuj správanie sektárskej bandy lebo sa jedná o mimoriadne vážnu tému.
    Druhý príchod je blízko ale ešte prv musí prísť antichrist, psychopat a miliardový vrahúň, kvôli ktorému si šialenci otĺkajú hlavu o múr.
    Izrael by sa mal premenovať na štát Antichrist, to k nim patrí.
    publikované: 03.07.2010 17:41:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. pozdrav z vychodu:o)
    http://www.youtube.com/watch?v=Q5W5sDLa01s&feature=related

    po dlhom case nieco optimisticke a pekne.
    publikované: 04.07.2010 01:12:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. V rozmlátenej trebišovskej školskej triede popísanej
    dementnými klikihákmi oslavuje nevzdelávateľná vrstva obyvateľstva zázračný postup do štvrtej ľudovej.

    Čo je na tom optimistické a pekné, to ja, iris, prostredníctvom svojho mozgu asi nepochopím. Ani raciom, ani emóciami.
    Ale chápem, že si musíš nejako odôvodniť, prečo zostávaš v USA a prečo je tam ešte stále lepšie ako v Trebišove.
    publikované: 04.07.2010 05:30:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Zjavne ti treba, milá iris,
    takto vo voskreseňje pripomenúť zdrojovú trebišovskú kultúru
    http://www.youtube.com/watch?v=wujZiZ3ZRXU&feature=related

    Aby sa na ňu pri ummca-ummca dž-amo-re celkom nezabudlo.
    publikované: 04.07.2010 05:49:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. mila ema,
    k tomu videjku na youtube som sa dostala nahodou. To ked som tam hladala, ci tam niekto cirou nahodou nedal tu kaplnku s tymi 250 rocnymi starymi dubmi, ktore surovo vyrubali. Samozrejme som to nenasla. Pri zadani klucoveho slova "Trebisov" som sa dostala k takej nadhere.
    Paneboze.
    Aj odo mna ti pride darcek.
    publikované: 04.07.2010 06:49:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Vyrúbala ich neviditeľná ruka trhu
    A pretojeto čo? A pretojeto dobré.

    Snáď nechceš byť - ako Obama, keď si dovolil prskať na ropné korporácie, ktoré vám stvorili velikánov ducha ako je klan Bushovcov ci Cheneyovcov - obvinená z neamerického zmýšľania.

    Nám sa tu, iris, americká neviditeľná ruka trhu tak hlboko zaryla do gágora, že z nej máme chronickú nauzeu. Ale snažíme sa tváriť optimisticky a veselo, ako ty pri pohľade na rómsku mlaď plesajúcu vo výchovno-vzdelávacej inštitúcii.
    Všetci sme tu ako tie vyťaté duby, Marína moja.
    publikované: 04.07.2010 07:15:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Majú títo modrí bolševici ausgerechnet rovnaké maniere
    publikované: 04.07.2010 07:17:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Anďala jeho kádeháckeho
    Teraz som si, iris, našla správu o duboch. Domnievala som sa, že zarevali - ako množstvo ich bratov - pre potrebu stavať nové diela postmodernej architektúry.

    Toto je však iné - o šokujúcej sprostote byrokracie.
    http://korzar.sme.sk/c/5449765/vzacne-duby-vyrubali-bez-povolenia-vraj-kvoli-povodniam.html

    Inak, my tu, v Bratislave, máme skúsenosti s "presvetľovaním stromov", ktoré ich tak dorasujú, až sa na to nedá pozerať.
    Spravidla sa občania sťažujú, že im stromy zacláňajú a oni potom majú veľké účty za elektriku. Asi veľa čítajú a musia si pre stromy prisvecovať.
    Takto dohovadená je najnovšie zóna na Grösslingovej pred Liga pasážou. Jedno z mála miest centra, kde je zeleň. Až mi sánka padla, keď som videla, čo tam s nimi vyvádza partia tupohlavcov s motorovou pílou v službách starostu Petreka.
    publikované: 04.07.2010 07:36:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Kosice ma sokovali tiez.
    Na Hlavnej vyrubali krasne stromy koli dlazbe. Moj oblubeny topol , na ktory som sa pozerala z mojej dievcenskej izby na Terase, ktory rastol za plotom v zakladnej skole a ktory bol snad taky vysoky ako nas 7 poschodovy panelak. Vyrubali. Vraj koli alergii obyvatelov. Dokelu, certa stareho, az teraz mi napadlo, ze si to vzal niekto na drevo. No a ako oholili stromy na Hronskej ulici pred par rokmi, to je na zaplakanie.
    To sa skutocne nenajde na Slovensku nikto, kto tomu zabrani? Romaci rubu veselo v Raji a komunalni strannici vsade.
    Kto vyrube taky strom, ten je schopny vsetkeho. Aj vrazdy.
    publikované: 04.07.2010 08:13:10 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Stromy nemajú svojo právnika
    Tak ako ich nemajú delfíny v Mexickom zálive.

    O zločinoch Romákov voči prírode sa nesmie hovoriť, pretože sú menšina a tie sú predsa spoločensky hodnotnejšie ako nejaké stromy. A komunálni stranníci svojich právnikov majú.
    Ako aj tí Romáci, koniec-koncov. Takzvané mimovládne organizácie sú právnikmi vybavené nadštandardne.
    Ozaj, nevieš ako dopadol prípad, keď nejaký pubertálny rómsky Kotlár vykotlal na východnom Slovensku pri pokuse o lúpež stražcovi v dôchodkovom veku oko? Vopred nepochybujeme, že dôchodca sa prejavil ako rasista a jeho otec bol určite v Hlinkovej garde. Tieto "argumenty", použité aj pri obhajobe útoku židovského komanda na humanitárnu flotilu Mavi Marmara, dôverne poznáme.

    Počula som z vašich končín, iris, také chýry, že vraj právnici budú schopní zakillovať ten zdivočelý vrt MC252.
    Ako poznamenal istý skúsený killer divokých vrtov, závisí od toho, koľko barytu k nim primiešame.
    publikované: 04.07.2010 08:38:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Optimisticke a pekne.
    Odkedy je upadok do barbarkej primitivnosti a spiny optimisticky a pekny?

    Boze moj, ti tepli zidovski bastardi ocovidne uplne zmrzacili mysle svojich spolupracovnikov.

    Chcelo by to trocha Idara.
    publikované: 04.07.2010 11:21:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ema,
    ema. Zda sa, ze s tebou emocie lomcuju ako s nejakym "adolescentom pubertalnym, ktory si ma myli s Bobom Marleym" ale rad by som sa mylil. Tvoj odkaz na reuters iba potvrdzuje, ze s napadom konecneho riesenia prisiel daleky vychod. Nechcem aby to vyznelo osobne ale to porekadlo je jednoducho carovne "vyckaj casu ako hus klasu" tj. kym sa tam vyvrtaju "two relief wells" a nevzrusuj sa nad nejakym drumom, ktory sluzi iba na upokojenie rozrusenych a emociami nabitych "expertov". Ja by som skor sledoval predpovede pocasia ako zomrete velryby, tie iba potvrdzuju predpovede.
    publikované: 04.07.2010 13:28:14 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ema,
    tiez si myslim, ze sa emocne prilis angazujes.
    Naco takyto clanok "Utecenec z prirody"?
    Ved je absolutne jasne, ze z prirody nik nikdy neutecie.:)

    Skor by sa dalo povedat, ze naopak,niekedy sa do nej predcasne vrati.

    Ale aj to by bola prilisna dramatizacia - ved kazdy prirodny druh, homo debilis hydrocefalus nevinimajuc, zakonite vznika aj zanika. Ziaden dovod na pozornost.

    Jedine, co je zaujimave, je - vyjadrim to vychodoeuropskym narecim, znamou parafrazou -:
    der Tag ist einfach gekommen.:)


    publikované: 04.07.2010 14:40:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Martin sa mýli ako vždy
    a ako vždy projektuje svoj emočný stav, ktorý mu bráni poriadne si prečítať príspevok o nukesovaní, na iných. Čiže všetko po starom.

    To by si mal, Arton, vysvetlovať nie mne, ale protestanskému sektárovi Dankovi - utečencovi z prírody na hrbe svojho chlpatého Pána. Že z prírody sa utiecť nedá.
    Tá entita, ktorú Danko volá "Pán", šemotí v jeho psychopatickom mzgu, že mu dáva nadvládu nad prírodou - že ho z nej vyníma.

    A to nie je všeto. Prečítajme si esenciu protestantsko-sionistickej Ameriky - nielen čo sa pohŕdavého postoja k prírode týka, ale aj vo vzťahu k ostatným ľuďom.

    Ja sám som ustanovil svojho kráľa
    na Sione,
    na svojom svätom vrchu!
    Vyrozprávam rozhodnutie
    Hospodinovo.
    Riekol mi: Ty si môj Syn;
    ja som Ťa dnes splodil.
    Žiadaj si odo mňa,
    dám Ti národy ako dedičstvo
    a končiny zeme do vlastníctva.
    Roztlčieš ich železným prútom,
    rozbiješ ako hlinenú nádobu.
    ak teraz, králi, zmúdrejte,
    dajte sa poučiť, sudcovia zeme!
    Slúžte Hospodinovi s bázňou
    a s chvením Mu bozkávajte nohy,
    aby sa nerozhneval
    a vy aby ste cestou nezahynuli;
    lebo náhle vzplanie Jeho hnev.
    Blahoslavení sú všetci,
    čo sa k Nemu utiekajú!

    A debilní sektári ako Danko, Hríb, Iliaš atď. atď. samozrejme, chcú roztĺkať železným prútom. Zničiť všetko, na čo ukážu prstom, vreštiac Zlo, zlo!
    Prípadne v kóšer verzii Amálek, Amálek!
    publikované: 04.07.2010 16:34:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Ruhas sa, dcera Sionu,
    a Tvoje srdce je zatvrdnute. Ale milosrdenstvo Pana je nekonecne, a On otvori Tvoje oci, aby si znovu uvidela jeho Slavu v pokore.
    Lebo patria Jeho prislubenia vsetkym, aj tomu, kto suc zvadzany Satanom zbludi docasu. Ved je napisane, ze pastier zanecha cele svoje stado, aby hladal jednu stratenu ovecku.
    Spomen si na starteneho syna, ktoremu bola vystrojena velka hostina, ked sa znovu navratil do svojho domova.
    Milosrdenstvo Hospodina je nekonecne, ako more hviezd.
    Aj Tebe sa dostane Jeho milosrdenstva a prekrocis Jordan do zeme saslubenej.
    publikované: 04.07.2010 16:54:16 | autor: Danko (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Keď už si OilDruma spomenul, Martin,
    ich dnešný text

    BP's Deepwater Oil Spill - What Research Reports were Saying
    http://www.theoildrum.com/node/6690

    je excelentnou ukážkou amerického chrapúnstva - a dobrým materiálom o globalizácii.
    Je vlastne o tom, ako postupne od roku 1990 USA exportovali prostredníctvom nadnárodných ropných korporácií ropné katastrofy do sveta.

    Nepredpokladám, že by sa tvrdé americké lebky - druhé a tretie generácie texaských oilmenov - ktoré chodia na OilDrum debatovať, zapodievali týmto aspektom grafu, ktorý má názov Volume of oil spills into US coastal waters from facilities and pipelines (1980-2004).

    Ten graf ukazuje jedno:
    V USA, ktoré sú gigantický konzument ropy, aký nemá páru vo svete (to je tajomstvo amerického úspechu, tá nadupanosť ropnou energiou), spotreba ropy od roku 1990 stúpala, kým ťažba v USA klesala. Dopyt bol saturovaný z importu. Z iných, mimoamerických ložísk - s ich mimoamerickými ropnými škvrnami, ktoré sa do toho pekného grafu na OilDrume pochopiteľne nedostali.

    Keď si potom pozrieme v tom článku náklady na sanáciu ropných katastrof, je jasné, že najväčším rajom pre ropné korporácie je Afrika. Tam na odstraňovanie znečistenia ropné korporácie absolútne serú, čoho dôkazom je zdevastovaná delta Nigeru. A nielen.

    Nepredpokladám, že niekto z tunajších ctených pitvorníkov počul napríklad o ropnej katastrofe v Timorskom mori. Stala sa celkom nedávno, doslova niekoľko mesiacov pred explóziou Deepwater Horizon.
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6886728.ece

    Viac o Východnom Timore môže záujemcom povedať Chomsky
    http://www.chomsky.info/articles/199910--.htm

    Dôvod zverského správania USA voči Timoranom je jediný. Vlastne sú tri: ropa, ropa, ropa.
    Čo sa ťažby ropy týka, Indonézia bola vždy americká doména.

    A preto veľa ľudí aj z ropného biznisu povedalo teraz, pri ropnej katastrofe v Mexickom zálive, na adresu USA - KARMA.

    Môžu si USA strčiť svoje grafy o priaznivom vývoji ropnej spiláže vo vodách USA za kovbojský texaský klobúčik.
    Lebo to, čo sa deje v Mexickom zálive, im ich grafíky rozhodí tak, že nebudú vedieť, kde je os iksová, a kde ypsilonová.
    publikované: 04.07.2010 17:21:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Prekročiť Jordán? Príde ma deportovať Nativ?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nativ
    To by sa tak na nich podobalo.

    Pred pár dňami ich poslali do riti z Ruska. S oficiálnym odôvodnením, že tam nepotrebujú špiónske kancelárie zakamuflované za "kultúrne inštitúcie". Dobre oni vedia, aká je tá chazarská kultúra.

    Podobenstvo o stratenom synovi je jedna z najodpornejších pasáží púštnej primitívnej kmeňovej spisby.

    publikované: 04.07.2010 17:28:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Danko pomätený
    len si prečítaj na začiatok fakty a nie povesti z bájnej Judei
    http://www.myty.info/
    a môžeš vyháňať diabla, ale začni u seba
    publikované: 04.07.2010 19:12:59 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Akoze, pomateny?, ved je to vsetko napisane:
    "For we—sinning wilfully after receiving the full knowledge of the truth, there remaineth no more sacrifice for sins, but only a fearful expectation of judgment and fiery zeal about to consume the enemies of God. Anyone who rejected the law of Moses died without mercy on the testimony of two or three witnesses. How much more severely do you think those deserve to be punished who have trampled the Son of God underfoot, who has considered as an unholy thing the blood of the covenant that sanctified them, and who have insulted the Spirit of grace?"
    (Epistola sv. Pavla Zidom 10:26-29)
    publikované: 04.07.2010 19:40:27 | autor: Danko (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. ema,
    na grafoch z oil drumu vidim to co je aj v popise grafov - historicky prehlad objemu znecistetia americkych pobreznych vod rozdeleny podla priciny tj. na potrubie a tazobne zariadenia. Vidim tam klesajucu tendenciu s poslednym udajom z roku 2004. Nevidim tam udaje o mnozstve vytazenej ropy ako som si ani nie celkom isty, ci je medzi objemom vytazenej ropy a znecistenim je vobec nejaky vztah. Dalej je tam analyza cien odstranovania znecistenia na tonu podla regionu so zaverom, ze je omnoho efektivnejsie odstranovat znecistenie na otvorenom mori ako na znecistenom pobrezi.
    ---
    Ako som uz uviedol v predchadzajucom clanku. Ekonomicke jednotky zaujima zisk tj. maximalizacia prijmov a minimalizacia nakladov. Z grafu je jasne, ze omnoho viac ich bude trapit znecistenie pobreznych vod USA ako vod Afriky. Takisto som uviedol, ze spravanie ekonomickych jednotiek su povinne regulovat vlady jednotlivych krajin resp. prislusna medzinarodna organizacia ak sa tazba uskutocnuje v medzinarodnych vodach. Preto tvoja kritika ma byt smerovana k tym, ktory maju regulovat tazbu a nie k tazobnym spolocnostiam.
    ---
    Ohladom nabozenskych spolkov. Odjakziva v ludskom spolocenstve existovali zaujmove a politicke zoskupenia, ktore vytesnovali a prenasledovali svojich konkurentov a nelojalnych clenov. Najdlhsiu historiu maju nabozenske spolky.
    http://www.youtube.com/watch?v=pLoK2QscWTs&playnext_from=TL&videos=VJT9Z8X_yfs&feature=grec_index
    Nativ nemoze nikto vyhnat tak ako nikto nemoze zmenit myslenie cloveka, ktory vyuzije zazemie nato aby vytesnil schopnejsieho konkurenta. To nezmeni ani vseobecne rozsirenie vzdelania a ani technologicky pokrok. Jednoducho socialny kapital je takisto komodita, ktora poskytuje urcitym ludom vyhody na ukor inych.
    publikované: 04.07.2010 20:34:53 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Socialny kapital.:)
    A rozni ti sionfilovia nechceli verit, ze je to mafia.

    A rozni ini naivisti zas neverili, ze je uplne opravnene vytvorit vlastne socialne siete a znicit ine, nepriatelske.

    A tu, hla, nechcem byt vulgarny, ale priamo z Galoveho zadku sa ozval publicista Martin a priznal pravdu.
    :)


    Priznal pravdu, svoju vinu a zaroven aj trest.
    Vsetky tie tri veci v jednom.
    Gratulujem.
    publikované: 04.07.2010 23:35:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Kedze je ten sviatok siritelov univerzalneho bratstva zo Solune,
    chcel by som tu napisat par viet .

    Martin tu obvinuje Zidov, ze su agresivni a zakerne nicia svojich konkurentov - bezcitne a bezohladne.

    Prosim, toto je Martinov pohlad a on to mozno tak obdivuje, ale nie je to presny model.

    Ako vsetci, kto citaju tieto stranky, vedia, bolo tu mnohokrat pripomenute, ze zidia, sionizmus a pribuzne (politicke) sekty nie su nejaky Satan na zemi, nejake jedinecne zlo - ale len jeden z prejavov chorob, do ktorych prepada skor ci neskor kazdy spolocensky system v dobe svojej degradacie a degeneracie.
    Na oslabenom organizme sa proste vzdy najdu paraziti a choroby, rozklad a jed.

    Hore menovane spolocenske choroby len biju do oci v nasej spolocnosti, pretoze su v historickky nie az tak dlhej dobe akutne a bolestivo napuchnute.
    V inej dobe boli akutne ine choroby a tieto len tak tleli pod povrchom, v inych spolocnostiach mimo krestanstvo maju ine problemy, konflikty, zdroje korupcie a upadku ...

    Preto sa, priatelia, nedajte zlakat do tychto osobnych, explicitne etnickych konfliktov. nedajte sa zlakat na slovnik etnickych obmedzencov, ako tu predvadzaju rozni martinkovia. Tieto problemy nie su o nejakom vrodenom osude nejakych etnik, tieto problemy su problemamy univerzalne kulturnymi, tykaju sa kohokolvek nie podla toho, odkial pochadza (tak delia ludi sionisti a talmudisti) ale tykaju sa vlastneho kulturneho rozhodnutia a vlastnych kulturno etickych postojov jednotlivcov, pripadne skupin jednotlivcov.

    Kazdy jeden je zodpovedny za svoje rozhodnutie a kazdy jeden si zasluhuje spravodlivostuplne individualne a konkretne.
    publikované: 04.07.2010 23:54:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Pre bratov zo Solune este jedno o satanovi.
    Hore som spomenul pricastu demonizaciu az satanizaciu.
    To neznamena , ze odsudzujem kazdu vetu, kde su pouzite expresivne terminy.

    Napriklad tuto vetu musim Fonovi bez ironie plne pochvalit, ak dovoli:

    "A najjasnejšie viditeľnými sluhami satana medzi zblbnutými gójmi sú totálne zmagorení protestanti, čo bdenie nad Izraelom pokladajú za náboženskú povinnosť."

    Aj ine vety mal uprimne dobre vo ojom poslednom prispevku (uprimne rozhorcenie je najlepsi vodca pera), ale tato sa nas obzvlast dotyka.

    Priam mam chut zahlasit, ze roznych tych sionistov, jahvistov a podobnych sialencova fanatikov, od dnes povazujem len za zblbnutych protesatntov - a preto --- nech mi uz kazdy vyskoci na hrb s nejakymi recami o ANTISEMITIZME.
    Protestanti su to, odnoze roznych protestantskych siekt, ziadni zidia - su to nasi stari protestantski susedia , este k tomu casto zo zatuchnutych vychodoeuropskych dier.

    Pred tymto ma niektoo respekt, uctu? My mame mat pred tym nejaky respekt, ci dokonca -to je skutocne uz drzost, take nieco pozadovat - pocit nejakej viny? Ako sa hovori v tej parodii: Nebudem mat deti, co keby som porodila noveho hitlera, ktory by ublizoval zblbnutym protestantom?

    Zblnuti protestanti, vylizte mi prdel, urobime s vami poriadok.
    Ked nik iny, tak my, normalni protestanti a zastancovia reformy.
    publikované: 05.07.2010 00:12:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Mali by sme to zaviest aj na Slovensku
    Pre americkych a kanadskych geologov slovenskeho povodu
    http://www.sme.sk/c/5451812/cina-odsudila-geologa-z-usa-na-osem-rokov-vazenia.html
    publikované: 05.07.2010 09:32:14 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. 123
    Pichnuty vrt vrzga
    Co mu tesny golier staci
    e Plyny skromne startuju
    ze pomotaju hlavu
    a potom jednym tahom
    vysusia utroby
    rozbehnutym pingvinom
    ktori neskrotili slinu
    ked ich to tak hnalo
    publikované: 05.07.2010 13:01:05 | autor: citrus (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. K tomu vychcanému amero-čínskemu 制油工人
    by som len toľko: ak si niekto myslí, že u západných korporácií mu prejdú takéto veci beztrestne, je naivné vemeno. Nech to skúsi a bude skučať od túžby vymeniť si to za 8 rokov basy v Číne.

    A k tomu vychcanému Martinkovi len toľko, že stačí poznať priebeh poklesu ťažby v USA.
    Takto medzi nami, prezradím ti insiderské tajomstvo: je vedecky dokázané, že najmenšie ropné znečistenie je tam, kde sa ropa neťaží.

    Nuž ale aké mentálne výkony možno očakávať od mafiánskeho "sociálneho kapitalistu", ktorý ešte aj v dnešnej dobe pomätene bláboli o maximalizácii zisku pre akcionárov a minimalizácii nákladov - ľudsky povedané: minimalizácii platieb vlastným pracovníkom a kontraktorom a redukcii výdavkov na bezpečnosť práce.
    publikované: 05.07.2010 18:47:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Arton,
    odpust ale ty mi vkladas do ust nieco, co som vobec nepovedal. Obcas jednoducho nestiham. Akymi zidmi a sionistami tu strasis? Socialny kapital je uz pomaly klasicky sociologicky pojem ako aj uzaver.
    Ema, neprovokuj. Zda sa mi, ze ty tu len tak spakruky hodis link z oil drumu, potom slovo v Cinstine a nakoniec nejake criepky z ekonomie. Kym rozlustim o co ide a zistim, ze je medzi tym iba chaby (metaforicky) suvis, vycerpam sa a posmutniem nad premrhanym casom.
    Ale spat k tvojmu "vedeckemu dokazu". Ak znecistenie sposobi tanker tak sa to udeje vzdy tam kde sa tazi ropa? Riziko znecistenia je vacsie na vrtnej plosine s produkciou X ton/den na mori alebo na susi s produkciou 10X/den?
    Pri namietke spominas iba redukciu nakladov. Kazda firma si vsak zvazi ci podnikne urcite riziko, ktore ju moze priviest do bankrotu. To je akoby si tvrdila, ze letecki prepravcovia budu srat na bezpecnost letov len aby znizili vydavky na bezpecnostne kontroly technickeho stavu lietadiel.
    publikované: 05.07.2010 19:45:48 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Ty si ten posledný, Martinko,
    kto tu bude bedákať o strate času pri čítaní príspevkov. Ledažeby si mal na mysli svoje vlastné.

    Nuž, neocenil si insiderské informácie o tom, že NAJMENŠIE ropné znečistenie je tam, kde sa ropa neťaží. V tom sú započítané aj havárie tankerov.
    Riziko znečistenia je vždy veľké, bez ohľadu na offshore alebo onshore ťažbu. Podstatné sú jeho dopady.

    Správnym adresátom tvojho mudrlanstva o riziku a bankrote je BP. Možno ťa najmú do svojho PR staffu. Čoraz menej ľudí je ochotných produkovať slovné kokotiny v ich službách.

    Letecké spoločnosti nielenže serú na bezpecnost letov len aby znizili vydavky na bezpecnostne kontroly technickeho stavu lietadiel, ale ťa nechajú aj zaplatiť euro za každé vypišanie.
    http://ekonomika.sme.sk/c/5449929/ryanair-chce-euro-za-toalety-a-strasi-lietanim-postojacky.html
    Turecké záchody. Žiadne vysedávanie na hajzlovom dekli, kým ostatní stoja pripútaní ako dobytok na výročnom jarmoku.
    publikované: 05.07.2010 20:07:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Emca,
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oil_spills

    uznavam, ze vacsina havarii nastane v okoli tazobneho zariadenia alebo v cielovom pristave, ktory je povacsinou v blizkosti dalsieho tazobneho zariadenia. Je to dane celkom prirodzenou uvahou o tom, ze na otvorenom mori hrozi podstatne menej rizik. Pozri si vsak zoznam najvacsich havarii... Kolko z nich ide na vrub krajinam byvaleho ZSSR, ktore maju vela onshore nalezisk? Ak nastane havaria ropovodu je to v mieste tazby ropy alebo castokrat aj 2000 km od naleziska?

    Do BP ma neposielaj. Aj Tony Hoyward chce spat svoj kludny zivot:
    http://www.youtube.com/watch?v=FZAVcPuXeSU
    A ja mu nemam dovod neverit.

    O tom kto serie na bezpecnost letov nevypoveda to, kto si necha za cikanie platit ale pomer poctu prepravenych osob a leteckych nehod.
    publikované: 05.07.2010 20:37:11 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Skús si nájsť na wikipedii, kedy sa rozpadol ZSSR
    Čo však na wikipedii nenájdeš, je ropné znečistenie spôsobené napríklad Chodorom, maximalizujúcim zisk a minimalizujúcim náklady, všakáno. Ropné korporácie, akou bol chazara Chodora Jukos, radšej čistia wikipediu, než ropné svinstvo, ktoré vykydali do životného prostredia.
    Je aj v tomto súčasný korporátny systém zarážajúco podobný bolševickému.
    Keď sa zmení paradigma a vyvalia sa informácie na verejnosť, budeš sa diviť aj ušami.

    Tony Hayward chcel v prvom rade tučnú korporátnu kariéru. On je tiež jedným z kreténov odchovaných na mantre, že riziko sa vypláca. Podobne ako šéfovia leteckých korporácií.

    Pre ľudí ako ty existuje vzdelávacie video:
    http://www.youtube.com/watch?v=qOP2V_np2c0
    publikované: 06.07.2010 03:23:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Kazdy eufemizmus je stary pojem,
    smiesne na nom je ale same jeho pouzitie.

    Keby Martinko napisal "cervena karkulka", nebolo by to o nic viac smiesne, ako pokus nazyvat zidovske mafie a ich sposob fungovania "socialnym kapitalom".

    Aha, pardon, nemam strasit "zidmi ani sionistami" ved fakt, oni ani nejestvuju.
    To som uznal..
    Takzvani zidia su to len zdegenerovane protestantske sekty plne blbcov.

    To je pomerne novy uhol pohladu.
    A potom, ze tieto debatu nemaju zmysel. Ocividne maju, prichadzame tu na nove sposoby kvalifikacie.

    PS. Mafiani patria do basy.
    (ale ano, suvisi to s temou)
    publikované: 06.07.2010 06:54:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Klasifikacia versus kvalifikacia.
    I ked niekedy v tom nie je az taky rozdiel - predsa len... :)
    Je este skoro rano.
    publikované: 06.07.2010 06:55:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Hitting a Tiny Bull’s-Eye Miles Under the Gulf
    publikované: 06.07.2010 14:09:59 | autor: big science (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. akože to
    že by nakoniec bolo všetko ináč
    http://www.marketoracle.co.uk/Article20845.html
    publikované: 06.07.2010 16:50:33 | autor: starý Sam (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Old Sam
    The more oil spills change, the more they stay the same
    http://www.wimp.com/oilspills/
    publikované: 06.07.2010 18:44:51 | autor: Drake´s spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. "Odvážne myšlienky - úspešné reformy. Urrra!"
    Nastupujúca slovenská vláda dojímavo spája starých bolševikov typu Figel, ktorí začínali svoju politickú kariéru ako predsedovia vysokoškolského Socialistického zväzu mládeže (a po páde komunizmu v nej plynule pokračovali ako protagonisti rodného brata komunizmu - sionizmu) s mladými bolševikmi ako je Martin Chren.
    "Revolučné myšlienky - úspešné reformy." Hop, a je tu Pavko Korčagin, tento raz v modrom. Dajte mu nejaký štát, nech môže robiť na ľuďoch sociálnoinžinierske odvážne experimenty.
    http://chren.blog.sme.sk/c/24753/Nikdy-nehovor-nikdy-alebo-s-vlastnou-kozou-na-trh.html
    A tak nám na Slovensku pokračuje spiatočníckou konzervatívnou ficovládou prervaný triedny boj 21. storočia - boj modrých bolševikov proti strednej triede.

    V roku 2010 sa len tak, mimochodom, dozvedáme, že strategický ropovod bol v rokoch 1998-2006 pod vplyvom SMK - extrémistickej etnickej strany.
    http://www.sme.sk/c/5454131/bugar-premostil-ropovod-a-prirodu.html
    Nikto z novinárskych kuriev o tom vtedy ani nehlesol a ak sa o tom niekto zmienil, hneď bol hejslovák, slotovec a podobne.
    Nedá sa prehliadnuť, že keď strategický ropovod ovládala SMK, bola strategická slovenská rafinéria ža pomoci Mikloša a Dzurindu ovládnutá maďarskou firmou MOL, ktorá bola už v tom čase úzko prepojená s Orbánom.
    Takéto pomery sú možné len v subsaharskej Afrike, centrálnej Amerike... a na Slovensku. Aj to tu tak bude vyzerať.
    publikované: 07.07.2010 04:05:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Predpokladám, že Ružinský nebude jediný
    z vrcholových štruktúr Transpetrolu - bývalej súčasti Chodorovho impéria Jukos - kto zmutoval z úspešného člena riadiacieho orgánu strategickej firmy na štátneho úradníčka - byrokrata plateného z peňazí daňových poplatníkov.
    Nuž, uvidíme. Ale nezabudnime sa DOBRE pozerať. Nielen na ministerstvá pôdohospodárstva a životného prostredia.
    publikované: 07.07.2010 04:32:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Agent Sebej bol prefackany vo vlastnom dvore
    publikované: 07.07.2010 16:19:30 | autor: mavi marmara (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. uznat musite
    ze ti cigani su muzikalnejsi jak nase popularne hviezdy..;)
    publikované: 08.07.2010 14:51:52 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. EP vyzval členské krajiny, aby všetky uznali Kosovo ako nezávislý štát
    a ovce sa spokojne pasú ďalej. Je ticho, tichúčko na stráňach európskej únie, mediálne potôčky zurčia, kvety demokracie kvitnú a voňajú, ach ako veľmi.
    publikované: 08.07.2010 15:46:21 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. jajaj, a navyše to robia
    satharmo.

    Šak, buheh, od toho bude ministrovať Figelovi prednosta stanice. Aby Slovensko nezaostávalo za rozvinutými demokraciami, ktoré už uznali Koksovo za svojho rovnocenného partnera.
    Zmrdko vie dobre prehadzovať zahraničnopolitické výhybky. Čoskoro ho uvidíme oblizovať sa s Thačim a Haradinajom.

    Prednosta stanice na zúžených kloačných rokovaniach http://www.youtube.com/watch?v=epZyP09RhFg
    publikované: 08.07.2010 18:14:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Hrozné. Nemeckí duchovní zakazujú prenajímať byty
    "infiltrátorom" a ilegálnym pracovníkom.

    "The authors of a petition on the subject added that "they will not let the neighborhoods in which they grew up to turn into Jewish neighborhoods."

    http://www.haaretz.com/news/national/tel-aviv-rabbis-renting-apartments-to-foreign-workers-violates-jewish-law-1.300815

    Ak by chcel niekto vedieť, koľko ilegálov - chazarov z východnej Európy (hlavne Poľska) sa navalilo v 30. rokoch do Nemecka, môže sa ma spýtať.
    Jedným z takýchto ilegálov - Sudáncov, pardon, polských židov - bol Herschel Grynszpan.
    Kreténom ako Martinko meno tohto pankharta nič nehovorí?
    Ani sa nečudujem.
    Keby to bol Sudánec, ktorý v nasratosti, že mu Izrael neudelil občianstvo, zastrelil na ambasáde neozbrojeného židovského diplomata, vedeli by ste jeho meno a hlavne meno jeho obete vyblafbúť aj o polnoci. A odôvodňovať jeho zločinom pohon na Sudáncov ako spravodlivý a dobrý.
    publikované: 08.07.2010 19:40:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. hehe
    veru ano..zadarmo a zo srdca..;))

    mimochodom, v rustine si vyhladajte nikolaj stojkov, staci hladat v novinach a tak podobne,...mozno sa docitate preco je kosovo kosovom a ako sa drogy prevazaju vo vojenskych lietadlach priamo do kosova-do europy ..a kopu inych faktov..nauci vas citat, mozno aj chapat suvislosti, dokonca citat fotky...
    dobru noc
    publikované: 08.07.2010 22:20:42 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. sudanci a chazari
    According to Mr. Rovinanek, editor of the Pittsburg Slovak Daily, they constitute the trunk of the great Slavonic national tree, from which have branched so many of the Slav people, at the head of whom now stands the powerful Russian empire.
    .
    They live usually in very poor and crowded quarters, one family having sometimes from fifteen to twenty boarders, and under conditions far from cleanly or sanitary.

    (Howard B. Grose - Aliens or Americans?)

    asi tolko o slovenskych pristahovalcoch z pohladu protestantskeho reverenda.
    Teraz podme spat ku Heršelovi. Ema, neviem ci ma skusas z prekladu wiki stranky alebo jednoducho ma povazujes za niekoho, kto sa necha uniest a bude ta chciet za kazdu cenu opravit pri kazdej ocividnej chybe este pretym nez si polozi otazku - "a mysli to ta dievcina vazne?"
    publikované: 09.07.2010 09:37:49 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Porovnat
    vseobecny popis o zlych pomeroch pristahovalcov v Pittsburgu spred sto rokov (alebo ine obdobie minulosti?) so sucasnou radikálnou appartheidovskou politikou Izraelskych KNAZOV (!!!) staci Martinkovmu svedomiu na to, aby uz nevidelo ten do neba volajuci rozpor?

    Stary znamy nekonecny rozpor:
    na jednej strane ma Zidovsky Talmudista plnu hubu multikuti a eobmedzenek tolerancie voci spine, zlocinu, podvocom, votrelcom, barbarom a nasilnikom,
    a na drujes strane nenavidi VSETKO, CO NIE JE ZIDOVSKE (aj keby to bolo akokolvek uslachtile).

    Martin, tak sa ta spytam, ty sam si nenavidici alebo nenavideny?
    V preklade, si sam Zid, alebo si len jedn z tych, na ktorych Zidia stia a on sa im este dobrovolne podklada?

    Ale aby si ma neobvinil z antisemitizmu, ze zistujem tvoj kulturny background - nezaujima ma to naozaj, nemusis odpovedat. Z ohladom na realne hodnoty sveta a zivota si na tom v oboch pripadoch dost podobne.
    publikované: 09.07.2010 10:39:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Arton,
    nechces zajst k Frankensteinovi? Ved jedniny kto tu na mna sti, si ty a este sa ti tu aj podkladam ... Keby si sa zacital do americkych votrelcov, zistil by si, ze okrem Slovakov sa autor venoval aj inym narodnostiam. Nie kazdy tam zil ako chazar. Uvedene dielko spominam iba kvoli tomu aby sme mali aspon priblizne predstavy o tom v akom stave sa nachadzal stary kontinent, v ktorom sa narodil o 30 rokov neskor Heršel. Mna to zaujima aj zo sukromneho dovodu, nakolko vzdialena rodinna vetva emigrovala do USA v 1916 a podla jedneho z jej slavnych potomkov vyrastali v podobnom prostredi...
    publikované: 09.07.2010 11:18:52 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. terorista grynszpan
    je veľmi temný, jasný semitský typ, zároveň má vymodelované isté árijské črty tváre, ale možno sa viažu k jeho mladíckej nepopísanosti, chazarom nebol ani náhodou.
    Ty Martin vyzeráš ako on? Navonok počestný ale satanistický vrah a obhajca vrahov?
    Špiny si namýšľajú že ak používajú vidličku a otravujú nezmyslami etikety, odporného náboženstva tupých snobov, že zakryjú vlastné zločiny.
    publikované: 09.07.2010 16:00:59 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Tí štváči proti
    prisťahovalcom sú dokonalí cvoci, ich dedovia zdochýňali v írskych getách, ich otcovia vyvražďovali a okrádali Indiánov a oni sami štekajú proti novým prisťahovalcom a zároveň si želali ich prerábať na vlastný zvrhlý obraz.
    A ich vnuci opäť opovrhujú Mexičanmi a každým kto neslúži ich židosatanskému plánu.
    publikované: 09.07.2010 16:52:14 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Martin vieš aký by si mohol priniesť úžitok
    napíš hrubé zväzky o dejinách prisťahovalectva do USA dajme tomu do roku 1905, zamysli sa nad štatistickými údajmi, skúmaj lebky napríklad aj tých „židov“ čo sa za mláku dovalili.
    Alebo aj nakoľko prisťahovalci podľahli a prispôsobili sa americkému zločineckému duchu alebo neskôr sa nechali ovplyvniť židosatanizmom.
    USA je krajinou totálneho zlyhania, kryptožidovský slobodomurársky a protestantský duch a neskôr neskrývane židovský ani nemohol priniesť iné ovocie.
    Španieli síce boli rasovo čudesní, pomiešaní aj s árijcami, aj semitmi, berbermi, ibermi a podobne ale ich výsledky v južnej Amerike sú iné, usa sa zacielili jedine k tupému obchodovaniu so všetkým, krádežiam, debilizácii, predaju aj vlastného svedomia a aj negramotní židia sa ani nemuseli namáhať a za pár mesiacov ich ovládli.
    publikované: 09.07.2010 17:06:23 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. ban
    Opraste svoje vedomosti
    stupam hore
    a vynorim sa
    nalahko svizne
    bez batohu
    Vietor susti vlny plieskaju
    mam cas
    tak sa rozhliadnem
    kam zamierim
    v siroku dialavu
    publikované: 09.07.2010 19:15:07 | autor: citrus (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Výraz "semitský typ" nemal v Nemecku s genetikou
    nič spoločné. Používal sa na označenie rozvratnej mentality nomádov z východnej Európy, najmä Poľska a Ukrajiny.

    Keď v 21. storočí v mainstreamových médiách títo agresívni mafiánski nomádi pôvodom z východnej Európy štvú proti skutočným semitom, tak je to úplne v poriadku. Semiti sú leniví a neschopní, nemajú Nobelove ceny a nenakotia ročne iks tisícov kníh, čo je dostatočný dôvod na ich beztrestné vyvražďovanie, všakáno.
    Už sme si vďaka masívnej mediálnej propagande takzvaných židov zvykli vnímať semitov ako podľudí a nikto nám za to chváálabohu nenadáva do antisemitov.

    Už sa niekto spýtal aškenázskeho žida, či je semita? No tak nech to skúsi a žiada od neho priamu odpoveď áno-nie, bez talmudistických psychomanipulatívnych blábolov. Še pobavi.
    publikované: 10.07.2010 05:55:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Škoda, že nemôžeme požiadať Rusko,
    aby nám sprostredkovalo výmenu agentky Ildikó Radics za vrece papriky.
    Inštrukcie z centrály prišla Ildike osobne odovzdať fosília stredovekej šľachty Schwanzenberg.
    http://www.sme.sk/c/5459135/schwarzenberg-veceral-s-premierkou-radicovou.html
    publikované: 10.07.2010 06:07:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. SchwanzenPerkch a Komedianten Witwe.
    Ale na tej fotke v Sme, kde stoja vedla seba, je skor zaujimavy ten ksichtik, co trci Schwanzovi spoza pleca. Taky ten prikyvni janko, naivny a blby aktivista a volic tejto medzinarodnej mafie :-)

    To su oni, tato bublanina, ktora znechucuje viac, ako samotni agenti-bacilonosici:-)

    publikované: 10.07.2010 08:38:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Fon,
    http://www.holocaustresearchproject.org/holoprelude/naziprop2gal/13%20Jews%20Daily,%20%20featuring%20a%20map%20showing%20Jewish%20refugees%20flocking%20over%20Germany's%20eastern%20border.html

    nechajme skumat kazdeho to co ho bavi. Heršel bol velmi mlady a nemal ten pokoj potrebny na skumanie. A tak namiesto lebiek bol prinuteny skumat vizovu politiku v praxi na vlastnej kozi.
    publikované: 10.07.2010 09:42:57 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. 13 zidov denne
    publikované: 10.07.2010 09:47:44 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. love
    ako si sa zmierlivo vyjadroval k istému občanovi, čo má meno akože sa niekto pýta, či spíš jak nič netušiace dietko.
    Stačia dva fakty: jazyk a to, kde doteraz pôsobí.
    http://www.linksestore.com/
    http://www.lvtaschenonlineshop.com/
    publikované: 16.07.2010 07:25:17 | autor: aiyo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014