Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozhovory

pri štúdiu

    Je inšpirujúce, aké rozhovory vznikajú pri tých najnevinnejších činnostiach.

Sediac za stolom v obývačke u Milosha a Tiny, sme prešli plynule od marketingového plánu až k otázke byť či nebyť. A to, byť či nebyť gay a či každý gay je skutočný alebo predstieraný.

M - Veď nemôže byť gay, keď ho vzruší pohľad na ženu.
T- A prečo by nemohol? Žena, keď je príťažlivá, vzruší aj kamennú sochu. To neznamená, že gayovia by mali byť o toto ukrátení.
Tweety- Hm, nemyslím si, že to je tak. Tu ide o rozdiel v prežívaní. Áno, ženskú príťažlivosť dokáže oceniť, ale nemyslí na ňu (o nej) tak ako heterosexuálny muž.
M- Prečo by nemohol? Predstav si situáciu: muž, ktorý sa rozhodne si získať nejakú ženu a začne predstierať, že je gay len preto, aby sa k nej dostal bližšie. Žena, uvedomujúc si, že od tohto jej "nebezpečenstvo nehrozí" sa začne cítiť istejšie a potom ľahšie podľahne.
T- Nebezpečenstvo nehrozí?! Vy chlapi si naozaj a opravdivo myslíte, že my sme také jednoduché? Prečo by mi malo od muža "hroziť nebezpečenstvo" len pre to, že nie je gay?
M- Tina, nepaprč sa, vieš ako som to myslel.
T- To teda neviem, buď taký skvelý chlap a oboznám ma.
M- Hm, ťažko s tebou. Pozri, keď je hetero muž so ženou, má určitý zámer. Osobne neverím na priateľstvá medzi mužom a ženou bez toho, že by si daný muž aspoň jedenkrát nepomyslel na ženu vo svojich erotických fantáziách. Čiže, ženy už podvedome vycítia, čo má muž za lubom a zostanú ostražité a ostré ako nová čepieľka.
Tweety- A čo tie, ktoré tomu "určitému zámeru" chcú podľahnúť?
T- Potom to je jednoduché, nie? Koniec priateľstva- začiatok vzťahu. Lenže ja som chcela vedieť, ako to Milosh myslí s tým presným vymedzením gaya a negaya a ako (a či) je možne prerobiť jedného na druhého.
M- (smeje sa a nie je schopný povedať ani slovo)
Tweety- Tina, vidíš, čo spôsobuješ. Chudáčisko, ešte sa nám tu zadrhne. Podľa mňa, ak je muž gay a to taký, že je uvedomelý, ťažko ho prerobíš. Niektorí to síce môžu zakrývať dokonca sa oženiť a viesť rodinný život, ale zostanú smutní. Ale ako sa potom môžu oženiť, keď tú ženu vlastne vôbec nemilujú?
M- Oni k nej prechovávajú obrovský rešepkt a možno uzavrú manželstvo z číreho priateľstva.
T- tak to by sa mi nepáčilo. Ja chcem cítiť, že ma muž miluje, nie že je so mnou len z akéhosi "priateľstva".

A čo si myslíte vy? Ide tu o "prerobenie" ? Alebo módu? Alebo náhle uvoľnenie? Je homosexuálny muž fenoménom dnešnej doby?

 
 

vecerne zamysli:) | stály odkaz

Komentáre

  1. ak je homosexuálny muž fenoménom dnešnej doby...
    tak azda len v tom zmysle, že homosexualita konečne prestáva byť stigmou, je možné s ňou vyjsť na verejnosť a spoločensky prežiť... v minulosti to prakticky nebolo možné, človek, ktorý svoju orientáciu otvorene priznal, býval vytlačený na okraj spoločnosti, spoločensky bol diskvalifikovaný... osobne som rád, že sa v tomto smere veci pohli k väčšej tolerancii, a verím, že konečným stavom bude plné akceptovanie sexuálne odlišne orientovanych ľudí...
    publikované: 28.11.2006 22:47:05 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  2. suhlasím
    s hogofogom, aj ked musim este podotknut, ze ta tolerancia nie je na takej urovni ako na zapade.
    A este k tomu fenomenu homosexuality - povedzme si otvorene, ze v niektorych kruhoch su individua, ktore predstieraju homosexualitu, na zvysenie svojho spolocenskeho niveau..
    publikované: 24.01.2007 00:09:29 | autor: xxx2 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014