Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Angels and Airwaves : LOVE part II

Niektoré veci sú tak dokonalé, že sa nedajú vysvetliť.
     Angels and Airwaves alebo AVA, je skupina Toma DeLongea z Blink-182. Je na vás či sa na AVA pozeráte ako na Tomov vedľajší projekt, alebo ako na jeho hlavnú skupinu, alebo skupinu jeho života. Podstatné je, že AVA má na konte štyri albumy, ak rátame aj LOVE II, jeden dokument a  ( KONEČNE ) aj jeden film – LOVE. 14.2.2010 vyšla LOVE jednotka. Pokračovanie tohto vynikajúceho albumu malo pôvodne vyjsť tiež na deň zamilovaných, ale Thomasovi padol do oka iný dátum, dátum so samými jednotkami a tak LOVE II vychádza 1.11.11.

     Už mi to je trápne pri každom novom albume Angels and Airwaves písať, že je to ich najlepší album, ale keď je to pravda. LOVE jednotka bola to najlepšie čo moje mladé uši počuli. Vtedy mi ani za svet nenapadlo, že Tom môže prísť s ešte niečím lepším, dokonalejším. Hlavne keď okrem tohto albumu pracoval na albume Blink-182. LOVE dva je bez pochýb najlepší album Angels and Airwaves, najlepší album z dielne Toma DeLonga, najlepší album aký som kedy počula. Jedenásť nových piesní ma aj dnes 10.1.2012 baví rovnako a miestami aj viac ako keď som ich počula prvý krát. Ešte aj dnes mám zimomriavky z refrénu Saturday love, z piesne Surrender, Anxiety. Tak ako pred dvomi mesiacmi aj dnes mám pri počúvaní piesne The Revelator pocit ako keby som bola na dokonalom mieste a všetko bolo super. Toto je prvý album, na ktorom ma zaujali všetky piesne bez výnimky. Ku žiadnej z jedenástich piesní som si nemusela hľadať cestu na viac vypočutí.
     DeLonge je detailista, jeho piesne sú prepracované do posledného tónu, do poslednej sekundy. Refrény vie písať tak ako nikto iný, sú monumentálne, vyšperkované a dokonale zakrývajú skutočnosť, že Tom nie je dokonalý spevák či skutočnosť, že niektoré pasáže ste už predtým u AVA počuli. Piesne sú opäť plné energie, optimizmu ( aj keď texty sú občas pravým opakom ), hravých zvukov a melódií. Pochopiť Tomove texty dá občas zabrať. Keď konečne pochopíte čo chcel básnik povedať, tak sa celý hudobný zážitok ešte viac zintenzívni. Neviem kde Tom chodí na také myšlienky, ale jeho texty sa mi páčia.

     Opisovať každú jednu skladbu nemá význam. Bolo by to dlhé a stále by som písala to isté, vynikajúca skladba so silným refrénom, plná entuziazmu, lásky, energie optimizmu, zaujímavé myšlienky v texte... Vybrať najlepšiu pieseň? Piesne číslo1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Všetky sú rovnako dobré, všetky rozdávajú nadšenie, pozitívnu energiu, lásku. Saturday love, Surrender, AnxietyMy heroine ( Its not over ) sú pre mňa osobne o niečo vyššie ako ostatné a pokladám ich za moje najobľúbenejšie piesne vôbec, ale vysvetlenie odo mňa nechcite. Proste to tak je. Niektoré veci sú tak dokonalé, že sa nedajú vysvetliť. Je jedno či si pustíte Surrender, ktorá je plná energie alebo All that we are, ktorá je nádherne hudobne spracovaná alebo One last thing, ktorá znie  tak odfláknuto alebo hociktorú inú pieseň z albumu, všetky spája jedno a to isté, dodajú vám silu, nádej, energiu bojovať ďalej a možno vám pripomenú krásu tohto sveta, pripomenú vám zmysel toho čo robíte alebo vám jednoducho len zlepšia náladu, vyčarujú úsmev na perách. Všetky piesne z tohto albumu spĺňajú hlavný účel hudby, rozdávajú radosť, zlepšujú náladu, dávajú silu a občas spájajú ľudí.      
     Nechápala som ako môže niekto povedať o dákom albume, že toto je najlepší album aký som kedy počul, počula, toto je album, ktorý mi zmenil život. Už to chápem každý má ten svoj album, z rôznych dôvodov. A tie dôvody občas nevie vysvetliť. LOVE part two od Angels and Airwaves je TEN môj album. Prečo? Neviem. Možno preto lebo niektoré veci sú tak dokonalé, že sa nedajú vysvetliť.
      Angels and Airwaves nahrali album, ktorý možno nezmení hudobné dejiny, ktorý možno nikoho neosloví a, ktorý je v podstate úplne obyčajný, ničím výnimočný. Ale hudba sa má robiť pre ľudí. Na svete je nás okolo šesť miliárd a stavím sa, že minimálne pre jedného človeka je to ten najlepší album aký kedy počul. AVA našla svoj zvuk, štýl už dávno pred týmto albumom, teraz ho len dotiahla do dokonalosti. A nie som síce žiadna veštica, ale lepší album už Angels and Airwaves nenahrajú.

Hodnotenie :  11/10

Tracklist
01. Saturday Love
02. Surrender
03. Anxiety
04. My Heroine (It's Not Over)
05. Moon as My Witness
06. Dry Your Eyes
07. The Revelator
08. One Last Thing
09. Inertia
10. Behold a Pale Horse
11. All That We Are


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014