Potrebujeme:
24 plátkov ryžového papiera (štrúdľového cesta s rozmermi 10x10 cm)
2 sušené čierne čínske huby
120 g kuracích pŕs bez kože
2 lyžice rastlinného oleja
2 nadrobno pokrájané mladé cibuľky
100 g nadrobno pokrájaných bambusových výhonkov (prípadne kalerábu)
½ nadrobno nakrájanej červenej papriky
120 g posekaných sójových klíčkov
1 lyžicu tmavej sójovej omáčky
½ lyžice cukru
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Čínske huby prelejeme vriacou vodou a necháme namočené asi 15 minút. Napučané huby vyžmýkame, klobúčiky nakrájame nadrobno a tuhé hlúbiky odstránime. Kuracie prsia pokrájame nadrobno.
V panvici rozohrejme olej, vložíme kuracie mäso, huby, cibuľku, bambusové výhonky a červenú papriku. Pražíme, kým mäso nezbelie. Pridáme sójové klíčky a zmes krátko podusíme. Primiešame sójovú omáčku a cukor.
Na každý plátok cesta dáme asi lyžicu plnky, cez ktorú preložíme jeden roh cesta. Potom prehneme oba bočné rohy a zrolujeme k poslednému, ktorý zlepíme kvapkou vody.
Jarné rolky postupne vyprážame v mierne rozohriatom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierových utierkach a teplé podávame.
Komentáre
no
ja tiež
ale dá sa použiť aj štrudľové cesto..na začiatok :) chutilo mi to ešte viac, keďže štrúdle milujem.
hmmm
skúšala som