Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako budú ľudia žiť o sto rokov ?

...O čom sa v minulosti písalo? (12)
K to z nás by nechcel vedieť ako bude vyzerať svet  o takých sto rokov. Aj našich predkov to zaujímalo. No a aké mali predstavy ? Spolu si prečítajme čo o tom písal  kalendár  Pútnik svätovojtešský ročník 1936. Takže doslovná aj jazyková citácia je takáto: 

Ako budú ľudia žiť o sto rokov ? (rok 1936)

V New Yorku spolok amerických chemikov mal schôdzu, na ktorej predseda tohoto spolku, T. Midgley, takto opísal život človeka o 100 rokov: „ V roku 2035 človek, keď ráno vstane, siahne po osviežujúcich pilulkách, po požití ktorých ospalosť naraz zmizne, človek stane sa rezkým a bystrým. Túto sviežosť, pravda, napomôže aj spánok, ktorý bol veľmi príjemný po požití piluliek, ktoré človek vzal pred spaním. Budú rozličné pilulky  na rozličné sny. Človek za chvíľku shodí so seba nočnú bielizeň, ktorú hodí do koša medzi odpadky ako nepotrebnú vec, lebo tkalcoviny budú sa vyrábať z celuloidu a budú také lacné, že ich pranie a čistenie stálo by viacej, ako nové. Roku 2035 nebude už kefiek na zuby, lebo ústa sa budú vyplachovať tekutinou, ktorá rozpustí a zničí všetky zubom škodlivé látky v ústach. Chlapi sa vôbec nebudú musieť holiť, lebo bude vodička, ktorou si jednoducho potrú tvár  a hneď ju   budú mať hladkú. Ľudia budú požívať len straviteľné jedlá. Slepačie vajce o 100 rokov bude veľké ako melón, lebo sliepky pomocou rozličných preparátov budú veľké ako prasatá, tieto zas dosiahnu veľkosť rožného dobytka, atď. Človek po raňajkách odpracuje si 2 hodiny a potom vyjde si na výlet na niektorú planétu. Na Marsi bude už voda a Venuša bude mať iné ovzdušie. Toto všetko, a okrem toho mnoho iných zázrakov  dokážu chemikovia“-  povedal T. Midgley. Kto chce, môže   to všetko uveriť, kto nechce, nemusí. My tu uvádzame len zaujímavosť.

Ja by som povedal, že to nebol spolok chemikov, ale scénaristov amerických akčných a katastrofických filmov. Aj ten čo písal túto zaujímavosť v roku 1935, poslednou vetou povedal všetko. No zasmiať sa môžeme stále. Hoci genetické potraviny, či zamorené okolie Černobyľa čosi naznačujú. A do roku 2035 ešte ostáva 28 rokov. Majme sa preto stále na pozore.
Zdraví doko.

O tom čo sa písalo v roku 1936 si môžete prečítať aj na
doko.blog.pravda.sk/

 


Oprášené zaujímavosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014