Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

December 2016

Vojna s islamským štátom stále pokračuje. Islamisti sa pokúšali dobyť naspäť Palmýru čo sa im aj podarilo a francúzsky minister obvinil rusov za to, že to dovolili, hoci na druhej strane Sýrska armáda dobyla Aleppo, čo je vraj viac ako nejaká blbá Palmýra. Teroristi však nezaháľajú a tak bomby vybuchujú v Istanbule pri futbalovom štadióne, kde si to odniesli hlavne policajti, či v dajakej káhirskej katedrále, kde to rozmetalo cez 25 nebožtíkov. Ďalší samovražedný atentátnik sa činil v Jemene, kde zarvalo 49 bytostí, no Európu najviac šokoval masaker, v ktorom nejaký vymetenec vletel ukradnutým poľským kamiónom na vianočné trhy v Berlíne. 12 ľudí zabil a asi 30-tku vážne zranil. Najskôr bol zadržaný nejaký pakistánec, ale museli ho pustiť pre nedostatok dôkazov. Hlavného podozrivého zastrelili až v Taliansku, i keď nezastrelili ho preto, že bol podozrivý, ale preto, že začal strieľať ako prvý. Ešte sa špekulovalo, či chudák poľský vodič bol v čase útoku nažive a hrdinsky sa pokúšal minimalizovať straty, alebo ho útočník zabil ešte pred tým. Nie za všetky úmrtia však mohli teroristi. V takom Bulharsku rachol cisternový vlak, čo si vyžiadalo 5 mŕtvych a evakuáciu okolia, deviati to neprežili na koncerte v Kalifornii a v Mexiku vletela rachetla na tržišti medzi ostatné rachetle a zarvalo tam 36 ľudí. O rekord sa postarala zasa Nigéria, kde v jednom narvanom kostole spadla na prítomných strecha, čo nerozdýchalo cez 200 ľudí. Aj slávny spevácky ansábel Alexandrovcov prišiel o dosť členov, keď sa letiac na koncert v čerstvo dobytom Aleppe zdžubali aj s lietadlom do mora kdesy pri Soči.
Rusi mali celkovo blbý mesiac. V Ankare im nejaký policajt mimo služby zastrelil veľvyslanca pričom vykrikoval čosi o pomste za Aleppo a amíci ich furt podozrievajú z ovplyvňovania volieb. Trump si do vlády ťahá bohatých kamošov a už stihol naštvať číňanov, keď spochybnil zásadu jednej Číny. Ukrajina potrápila rusov vojenským cvičením pri Kryme a pri nemeckom Augsburgu si na vianoce užili vzrúšo, keď tam pri výkopových prácach našli bombu z druhej svetovej. V Rakúsku sa opakovali prezidentské voľby, v ktorých to nácek Hofer zasa prehral a Európa oslavovala, bo bol spustený do prevádzky navigačný systém Galileo.
Na Slovensku sa máme celkom dobre. Fico sa chválil, ako zariadil do budúceho roku pokles cien energií, i keď zabudol spomenúť, že všetko ostatné zrejme zdražie, železnice nám vrátili na trate štátne IC-čka a Procházka teplé miestečko luxemburského sudcu nedostal. Pošta pre zmenu odmietla distribuovať ŠAŠO Špeciál venovaný Matovičovi, ktorý zbúchali nejaký aktivisti, ktorým sa nelúbilo, ako si Igy prihrieval polievočku na tých letných akciách pred Bonaparte. A Dankovi konečne prešiel ten praštený rokovací poriadok, podľa ktorého si poctivý poslanec v parlamente nemôže od srdca zanadávať. Kiska to síce znovu nepodpísal, ale to bolo tak všetko. Inak Dankovi sa nelúbi, ako Kiska furt robí fóry s nevymenovaním ústavných sudcov. Chudák Boris Kollár je stále spájaný s mafiou, dokonca sa našli dôkazy o jeho porevolučnom pašovaní heroínu a nemocnice vypovedalli zmluvu s Unionom, bo poisťovňa chce naspäť vyplatené peniaze. Union nakoniec ustúpil, takže všetko funguje po starom. Ešte treba zmieniť že v Bratislave policajt v službe zrazil chlapca vybiehajúceho poza autobusu, ktorý to bohužiaľ neprežil a na Čertovici sa dosť nebezpečne vykotil jeden autobus, pričom sa vážnejšie zranil akurát šofér.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014