Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozdajme si to na pracovnom stole

trošku sexu, trošku kexu, trošku brak, ale aj tak..

Asi si dám zas a raz od kníh pokoj na istý čas..

Začalo to celkom neklasicky. Ku mne to priletelo nevšedne neskoro, ale predsa. Spolužiačka vydala knihu. Wau, mám spolužiačku spisovateľku! Tak to už hej! Sestra má také to obdobie, ktoré mávajú párkrát za život všetci ľudia. Myslím to také šibnuté obdobie, kedy sa človeku švihnutím očného viečka zmení celý život a prístup k nemu. Po dlhom období flákania sa nastalo obdobie čitateľne. Ona sa jednoducho zo dňa na deň presunula z krčmy do knižnice. A bolo. Zrazu mala o spisovateľoch väčší prehľad ako profesorka literatúry zo strednej. Knihu doniesla ona. Ja vlastne ani nemám platný preukaz už nejaký ten rok-dva-sedem..

Najprv som knihu prelistovala odzadu dopredu. Všimla som si, že štýl je svojský, formou dialógu. Super, vravím si. Konečne niečo nové. Reakcie na internete boli.. vlastne, s negatívnou reakciou som sa ani nestretla. Žeby ich autorka stíhala všetky mazať? To nič, to bol len trápny pokus o vtip..

Úvod sa mi zdal ako myšlienkový tour de fet. Ale čo už, najlepšie diela v histórií vznikali práve vďaka takýmto látkam. Logicky by mal byť práve úvod pútavý, aby kniha čitateľa neodradila hneď na začiatku. Nič to, veď tú knihu napísala moja spolužiačka, Idem ďalej..

Určite tu nebudem kopčiť rozhovory z knihy, ale ak by som to mala zhrnúť, kniha je zhruba o tomto:

ON-Ahoj, ako sa voláš?
ONA-Ahoj, ja som Zora. A ty?
ON-Takže Zorka! Krásne meno.. Ja som Teodor.
ONA-Teodor. Krásne meno.. Budem ťa volať Teddy.
ON-Pošli fotku.
ONA-Nepošlem.
ON-No tak, pošli fotku!
ONA-Máš ju mať.
ON-Si krásna!
ONA-Viem. Teraz pošli fotku ty.
ON-Máš ju mať.
ONA-Nepáčiš sa mi, ale na výzore mi nezáleží.
ON-Môžme sa niekedy stretnúť?

Ci moj boh. To čo je toto akože? Hovorím si. Nič to, veď tú knihu napísala moja spolužiačka. Idem ďalej...

ONA-Možné to je.
ON-Maľujem obraz. Budeš na ňom ty. Potrebujem fotku tvojho prsníka.
ONA-Máš ju mať.
ON-Pošleš mi aj druhý?
ONA-Máš ho mať.
ON-Krásne prsia!
ONA-Viem. Pošli niečo ty.
ON-Posielam ti kérku, ktorú mám na chrbte.
ONA-Máš kérku? Ja mám piercing.
ON-Asi ťa začínam mať až príliš rád.
ONA-Milujem tvoje slová.
ON-Chýbaš mi.
ONA-Dúfam, že zajtra budeš na pokeci.
ON-Jasné, budem.
ONA-Halóó, kde si?
ON-Tu som.
ONA-Super, už som sa bála, že neprídeš
ON-No čo, kedy sa stretneme?
ONA-Tak dobre. Prehovoril si ma. Môžme vtedy a vtedy tam a tam.

Pokecovský párik si dal zaľúbené prezývky. Stretli sa. Potom znova a znova. Potom sa spolu párkrát vyspali. On Prestal mať o ňu absolútny záujem, ju to celkom aj štvalo. A štvalo ju ešte aj to, že si to nestihli rozdať na pracovnom stole. Zmenila si nick a začala si s ním písať znova:

ONA-Ahoj, ako sa voláš?
-Ahoj, Ja som Teodor. A ty?
-Takže Teo! Krásne meno.. Ja som Blanka Dávnopretrhnutá.
-Blanka. Krásne meno.. Pošli fotku.
-Nepošlem.
-No tak, pošli fotku!
.
.
.
+
Dobre, beriem. Kniha jedna z mála, ktorú som prečítala až do konca. Vlastne, z takých tých vážnejších kníh som prečítala len jednu jedinú. Aj to je relatívne, pretože tou knihou bol Malý princ. Prečo som toto vlastne čítala do konca? Stále som si hovorila, že veď to napísala moja spolužiačka. To jednoducho musím dočítať! Po prečítaní som mala pocity, aké ešte nikdy nie:

-
Čo, do riti, bolo toto? Od „zrelej staršej pani“, síce trošku uletenej ale predsa, by som čakala fakt všetko, len toto nie. Keby ju nepoznám, celá kniha mi príde ako tínedžerský brak, stiahnuté „erpéčky“ z pokecu, medzi ktorými sa -násťročná autorka niekde zamotala a zaľúbila sa až po uši. Ja určite nechcem ľuďom brať ilúzie a nádeje, že v nich drieme istý spisovateľský potenciál. Tiež nemám záujem tvrdiť, že tento spisovateľ talent má a hentam ten nie. Ale ak sa niekto zaľúbi cez pokec do človeka, ktorého absolútne nepozná a zdá sa mu to fantastické, nech sa páči, nech o tom napíše poviedku do regionálnych novín. Vždy tam majú problém vyplniť prázdne miesta medzi inzerciou. Ale kniha?? A ešte k tomu vydaná a zaregistrovaná pod ISBN?

Úprimne, tieto braky ála Phillipa Marco, Maxim E. Matkin etc. kazia celú slovenskú spisovateľskú scénu. Že keď som taká múdra, prečo nenapíšem teda knihu ja? Prisahám riť, asi knižne vydám tento blog, alebo si idem dať dokopy všetky tie trápne vtipné statusy, ktoré som popísala na facebooku v ilúzií, že je to naozaj zaujímavé a vydám knihu.

Čo už.. aspoň si dám od kníh zas a raz pokoj na istý čas..

laicko(ne)profesionálne | stály odkaz

Komentáre

  1. heh...znie to presne ako tie braky od Urbánikovej :)
    ja som ju v obchode ani do rúk nechytal....to sa dalo čakať...to je podobne ako s nadpismi na blogu...a potom samý shit :)
    publikované: 27.05.2009 10:16:45 | autor: em (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zial, najst v dnesnej dobe
    dobru slovensku autorku je ako hladat ihlu v kope sena, uvitam vyvedenie z omylu

    knihu som prelistovala a povedala si toto eee
    publikované: 27.05.2009 10:44:56 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Kým knihy splužiačok
    a blogotvorba nie sú povinným čítaním, všetko je tak, ako má byť, sa mi zdá.
    Čertica, v prípade ako tvoj sa zlostím na seba, nie na autora/autorku.
    A utešujem sa tým, že všetko zlé je na niečo dobré.
    publikované: 27.05.2009 11:11:23 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Račan, začínaš zo zlého krásu ťažiť ?
    O_ô
    publikované: 27.05.2009 11:17:07 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Derechura, biedne ťaženie.
    Skôr z núdze cnosť.
    publikované: 27.05.2009 11:20:01 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  6. veď práve núdza ukáže, čo v nás je
    O_ô
    publikované: 27.05.2009 11:24:52 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Exibicionistka jedna.
    Nech si to nechá radšej pre seba.
    publikované: 27.05.2009 11:27:57 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  8. aj s honorárom :-))
    O_ô
    publikované: 27.05.2009 11:31:01 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  9. samonákladom je možné vydať
    aj knihu povzdychov ...
    je to smutný fakt, že mladí autori, čo niečo vedia, a nemajú prachy, tak budú vždy zatlačení tými, čo na to majú prachy, ale vlohy nie, ale nutkavá potreba niečo vydať je holt nutkavá potreba
    niečo vydať
    i keď je to brak

    čo s tým narobíš?
    publikované: 27.05.2009 11:45:10 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Petra,
    čítam veľa. Každý v knihe hľadá niečo iné. Striedam žánre, aby som sa práve uvoľnila po "zaťažení" , ktoré vtedy cítim. Nehovorím, že nemáš pravdu.
    To je ale tak, ako s podvečernými seriálmi. Niekto ani nemrkne, niekto frfle, niekto aj frfle aj sa díva a niekto je očarený.
    Preto buďme tolerantní, ku vkusu čitateľov.
    Súhlasím aj s Petulou. Veľmi veľa dobrých kníh nevyjde a obrovské náklady ležia na pultoch nepredané len preto, že bolo za čo ich v takkom počte vydať.
    publikované: 27.05.2009 17:15:56 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. OCH
    Musim sa priznat, ze s Certicou sme nielen spoluziacky ale aj dobre kamaratky, cenim si ju ako cloveka. Cez icq sme tuto knihu rozoberali, a zdielam presne ten isty nazor na knihu mojej spoluziacky. Ja osobne som nemala po zacati citania ani chut tu knihu docitat. Tiez som si v prvom momente povedala waw, dostala som jeden podpisany vytlacok, waw. Ale...toto je skoda papiera. Na rozdiel od Certice ja citam velmi vela a vela stylov, tiez pisem ale archiv rp by som do sveta nevypustila...Berem tuto "knihu" ako cisty podnikatelsky napad, nic viac a nic menej, neoslovila ma, nezanechala vo mne otlacok, ako ktorakolvek ina kniha, neprinutila ma zamysliet sa ani na chvilu, neprebudila moju zvedavost a predstavivost. A keby autorku nepoznam osobne, mozno to beriem inak, takto sa nestacim cudovat :(
    publikované: 27.05.2009 17:49:10 | autor: walkiri (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. mno toto
    ja som vedel ze to bude brak! vedel! :))
    publikované: 29.05.2009 12:28:45 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  13. first time
    podla mna na zaciatok to neni zle sice som to necital ale ako sa vravi aj snaha sa ceni a odvaha ten brak vidat a uz len ked kazdy zo zvedavosti si to kupi aj to je vyhra.nikdo nemoze zacat ako profesional aj twoje prve blogy boli trapne ale lepsis sa tak isto ako sa zo skaredeho kacatka stala krasna labut.kdo nema odvahu nikdy nebude mat nic.p.s.len nech pokracuje drzim jej palce aj tebe
    publikované: 03.06.2009 18:30:28 | autor: anonym (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Waw
    ..počula som na tú knihu len samé chváli, ale dáko som sa nevedela rozhodnúť, či si ju zohnať či nie.. dosť som zmenila žáner v tom čo čítam a teraz som si istá, že by ma to nezaujalo...a tiež sa veľmi čudujem, že spolužiačka napísala niečo takéto, dám na tvoj názor, aj na walkirin a radšej to ani neidem riešiť... čudujem sa ale že jej to veľa chválili aj v triede... či nevedeli povedať pravdu do očí??
    publikované: 18.06.2009 19:32:52 | autor: Zdeníík (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. to all
    mojim zamerom urcite nebolo od tejto knihy ludi odhovorit. praveze, kedze ju napisala spoluziacka, mala by som asi vsetkym ludom hovorit, aka je uzasna.. tato recenzia ci co to vlastne je, je len moj osobny nazor a ak sa oň Phillipa Marco bude zaujimat, nemam problem jej to povedat aj priamo do oci. Nemam rada pokrytcov a preto sa nemienim pretvarovat, nemienim sa na nu v septembri usmievat a hovorit jej, aka bola ta kniha uzasna. Jedina vec, ktoru jej nemozem vytknut je to, ze kniha je pisana fakt originalnym stylom = formou rozhovoru. Tolko moj nazor..
    publikované: 19.06.2009 06:52:00 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Petre :)
    Ahoj Peta, vďaka za Tvoje názory. Vážim si ich. Ono to nie je jednoduché takéto niečo si prečítať, ale beriem to. Ja len naozaj dúfam, že Mirka a Lydka mi do očí neklamali a ani pani Stanová. Nepotrebujem, aby sa každý nadchýnal mojou prácou, to ani náhodou a samozrejme v konečnom dôsledku sto ľudí sto chutí.
    Máš fajn stránku, si šikovná baba-tak nech ti to vydrží. Možno si jedného dňa prečítam ja tvoju knihu. Budem sa tešiť.
    No a teraz Ti pošlem "pár" komentárov ku mojej knihe, tých protipólových-teda kladných. Dúfam, že všetci čo sem "ku tebe" chodia si ich tiež prečítajú.
    Apropos, tá čertica na martinuse to bola asi tvoja menovkyňa, či?
    rozdajme si to na pracovnom stole
    Hodnotil/a certica, 7.12.2008

    Páčilo sa mi na tejto knihe, že je písaná priamo štýlom akým sa komunikuje na všetkých chatoch. Trocha smutný je koniec chatového priateľstva týchto dvoch osôbok ale, je to asi varovanie pre vsetkých ktorí chatujú aby sa tak povediac držali reality - pri zemi.
    Veľmi aktuálna kniha dnešnej doby. Odporúčam fakt všetkým čo chatujú.

    Prajem krásne prázdniny


    Ivetarozdajme si to na pracovnom stole
    Hodnotil/a certica, 7.12.2008

    Páčilo sa mi na tejto knihe, že je písaná priamo štýlom akým sa komunikuje na všetkých chatoch. Trocha smutný je koniec chatového priateľstva týchto dvoch osôbok ale, je to asi varovanie pre vsetkých ktorí chatujú aby sa tak povediac držali reality - pri zemi.
    Veľmi aktuálna kniha dnešnej doby. Odporúčam fakt všetkým čo chatujú.

    publikované: 21.07.2009 19:30:41 | autor: phillipa (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. to all
    :)protipóly:) - veď predsa každý človek má pud sebazáchovy

    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Zdenka, 9.7.2009

    Krásne zvládnutie spojenia moderného s večným. Netradičnou, neočítanou formou sieťovej komunikácie zobrazené večné hľadanie a túžba po dotyku, pochopení a láske. Sonda do technocitu, ale plná krásnych slovných spojení, doplnená úryvkami básni, fragmentami fotografii. Originálny nápad perfektne dotiahnutý do detailov svedčí o kvalite Zorinej autorky.
    Želám veľa radosti pri písaní ďalších príbehov.

    ________________________________________
    Woow
    Hodnotil/a Rocckkyy, 8.7.2009
    musim sa priznat, ze v poslednej dobe moc uz knihy necitam... nie ze by som nemala cas, ale uz je ich velmi malo ktore ma uputaju....
    avsak tato kniha, Rozdajme si to na pracovnom stole, patri do tej skupiny knih, u ktorych som rada, ze som ich objavila, precitala...a hlavne neolutovala....
    nikdy neviete, komu sa to mohlo stat...alebo ci sa to nestane prave vam...ako bolo spominane... Phillipa Marco realne zobrazila "profil" pokecu... kniha je velmi zaujimavo napisana, moderne, krasne slovne hry so slovencinou....
    cize...len odporucam precitat =)

    ________________________________________
    ivet
    Hodnotil/a Iveta Cehyova, 8.7.2009

    na pokeci sa "hybem" uz siedmy rok, cokolvek, co sa v tej knihe popisuje je viac ako realne.. niektore dialogy som akoby prezila, na niektore sa este len tesim, paci sa mi zvolena forma, nielen rp, najma potom tie dovysvetlenia su uzasne.. po precitani som ju s radostou posunula dalej, precitala si ju moja priatelka i jej dcera, to svedci o tom, ze ma co dat a je uveritelna..
    Phillipa, len pis dalej, mas dar, tak ho vyuzi pre radost nas ostatnych:-)
    Vydavatelstvu drzim palce pri vydavani takychto dobrych a citatelnych auttorov...


    ________________________________________
    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Daniela, 27.6.2009

    Knihu som precitala uz davnejsie, ale stale sa k nej v myslienkach vraciam.Zdalo sa mi, ze laska rodiaca sa medzi hlavnymi predstavitelmi bude vecna. Zdalo sa mi, ze sa nasli ludia, ktori do seba zapadli, ich spolocne dialogy boli plne pochopenia toho druheho, s troskou humoru a poezie, spolocne stretnutia plne ocakavania a vasne.
    Zdalo sa mi...
    Smutne, ale realne.Odporucam precitat.

    ________________________________________
    kruto aj láskavo pravdivý príbeh hocikoho z nás
    Hodnotil/a mirka r., 21.6.2009

    Phillipa Marco nastavila zrkadlo pokecu, čo sa môže stať keď.......od prvých rp hlavných postáv som sa stala súčasťou ich príbehu a doslova som sa nechala unášať pocitmy, očakávaniami, názormi a ...básňami... vyjadreniami lásky..knihu som prečítala za pár hodín v noci, posunula som ju ďalej. som presvedčená, že je to titul, ku ktorému sa určite vrátim a odporúčam ju prečítať si..je o nás, o vás, o vašej kamarátke, o vašom kolegovi, sestre, bratovi, o susede.....

    Môj názor : Kniha prečítaná jedným hltom. Moderne a zaujmavo písaná, dobre sa číta. ODPORÚČAM. Jedným slovom: príjemné, oddychové čítanie. Odkaz autorke: teším sa na ďalší titu
    supeeeer
    Hodnotil/a Dana, 4.6.2009
    Aj napriek dvojzmyselnemu nazvu je to suprova kniha vychadzajuca zo skutocneho zivota..a virtualneho sveta na azete..doslovne som ju zhltla za jedno popoludnie...Cita sa este lepsie ako knihy od Urbanikovej a Matkina...Autorovi prajem nech sa mu podari napisat viac takych knih...

    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Martin, 2.6.2009

    Zaujímavé spestrenie volného času, občas nejaké to prekvapenie, až sa začudujete , že to skončilo.
    Ďalej odporúčam... Zdraví zabijí, Je to človek
    ________________________________________

    ________________________________________
    naozaj skvost
    Hodnotil/a Darky, 7.5.2009

    nepamatam si, kedy som citala nieco take.. realne - virtualne..
    priame, vystihujuce, strhujuce, ocarujuce a pravdive...
    myslim si,ze kazdy (alebo aspon vacsina z nas) co zijeme v tomto virtualnom svete cosi take zazil.. nemusel presne tento pribeh.. ale urcite sa citatel najde aspon v jednej vete ak nie v celej strane ci v celej knihe... :) velmi putave citanie... odporucam... :)

    ________________________________________

    ________________________________________
    super kniha!
    Hodnotil/a desdemona77, 16.4.2009

    Ja som knižku prečítala za 1 deň.... :D je fantastická, moderná, dynamická. odporúčam, hlavne pre milovníkov Pokec-u a chatov....Autorke prajem veľa úspechov, len tak ďalej, teším sa na ďalsie dielo!


    ________________________________________
    kniha na rozsirenie fantazie
    Hodnotil/a Klaudia, 30.3.2009
    kniha ktora ma donutila zjest cokoladu a caj..kniha ktora ma nepustila ani do kuchyne ale donutila ma predstavovat..citat a prezivat...kniha, ktora poskytla citatelovi priestor aby pochopil myslienky spisovatelky vryte do papiera, ktory sa zachova...a ktory bude sucastou nasho zivota...

    !prekvapenie!
    Hodnotil/a stanley, 10.4.2009Pomyslel som si, ze dalsi zensky roman. Opak je vsak pravdou. Tato krasna literatura je skutocne aj pre muzov. Odporucam a odkazujem autorke: Len tak dalej.

    ________________________________________
    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Eva Horváthová, 29.3.2009

    Knihu som "zhltla" tak povediac na posedenie. Je to iný druh knihy, než na aký sme zvyknutí. Nič prehnané a škrobené, typický príbeh pokecu, akých sa tam odohráva denne stovky. Ale napriek tomu Vás vtiahne do deja, až máte pocit, že čítate ich rp na pc a ste reálnym voajerom tohto príbehu a prežívate ho spolu s postavami. Autorka brilantným spôsobom premostila virtuálny svet s reálnym. Úžasným spôsobom opísala ich vnútorné pocity, ktoré z nich vychádzali spontánne a boli ukryté hlboko v ich vnútri. Taktiež slovné hračky, spojenia, metafory...ktoré použila sú znakom, že to "neodflákla". Donútila ma zamyslieť sa nad určitými postojmi života a potvrdila ako človek vo svojej naivite a túžbe po pochopení rýchlo podľahne ilúzii a prestane byť opatrným. S úplnou ľahkosťou posunula hranicu fantázie bez toho, aby mala kniha tristo strán a napriek tomu v nej obsiahla všetko podstatné. Chcelo by to voľné pokračovanie, lebo takých vydarených dielok je na trhu čoraz menej.

    ________________________________________
    Super
    Hodnotil/a Mirka, 5.3.2009
    Skvelá kniha, odporúčam. Veľmi sa mi páčil dej, lebo sa mu dá veriť. To isté platí o závere.

    ________________________________________
    Lahôdka
    Hodnotil/a Lýdia Karchová, 1.3.2009

    Do deja knihy som sa vžila veľmi rýchlo. Forma, prostredníctvom ktorej je podaný príbeh čitateľovi, ma tiež veľmi zaujala. O komunikácii formou chatu viem, zatiaľ som však k nemu osobne nedostala. Dej knihy nedovolí prestať čítať. Pre mňa to bola oddychovka a lahôdka. Veľmi sa mi páčil aj záver knihy. Wow!

    ________________________________________
    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Kristína, 22.2.2009

    Vazne skvelaaa kniha :)) precitala som ju za jeden vecer proste nedokaazala som ju polozit :) a velmi sa mi pacilo akym modernym stylom je pisana formou rp na pokeci :) vazne skveleee klobuk dolu :)
    Ďalej odporúčam... Andrea Novosedlíková-Nesmiem to vzdať

    ________________________________________
    super!
    Hodnotil/a Vladimír Málik, 19.2.2009

    tuto knihu som prečítal jednym hltom, nedalo sa od nej odtrhnut. je užasna, aktualna a myslim že aj dosť realna. vrelo odporúčam
    Ďalej odporúčam... matkin - všetky

    ________________________________________
    MOJ POHLAD...
    Hodnotil/a oldcrazy, 18.1.2009

    KNIHA OD AUTORKY PHILLIPA MARCO JE KRÁSNOU LITERATÚROU
    Je to dielo o hľadaní LÁSKY, vyjadrením LÁSKY, radosťou LÁSKY,prosbou o LÁSKU aj hnevom LÁSKY........upravte si preto vankúšik pod hlavou , urobte si horúci čajík a Č Í T A J T E......DOPORUČUJEM :)



    ________________________________________
    super čítaníčko!!!
    Hodnotil/a zartinka, 30.12.2008

    Odporúčam všetkým!!!Určite by som začala tým, že ma zaujal najmä provokatívny obal a názov knihy...Po prečítaní prvých strán som sa už nevedela dočkať ďalšej a ďalšej strany, ako sa príbeh bude vyvíjať...ako mnohí píšu(čo sa mi zdá až neskutočné), že zažili niečo podobné, radím sa aj ja k nim...Vo virtuálnom svete sa dá zažiť veĺa zábavy, ale aj sklamania...tak ako s tými skutočnosťami vyšla na povrch autorka, mi vyrážalo dych! Faktom je, že dnes sa stále menej a menej ľudí utiahne k dobrej knihe, no ambíciu zaujať človeka dneška, sa v tomto veľdiele určite podarilo! Kniha je napísaná slovníkom, ktorý je známy nám všetkým, len málokto to dá do etéru bez servítky pred ústami... Ďakujem, Philipa za nové poznanie ...
    Prajem ti veľa úspechov a "šmrnc" do ďalších riadkov!!! Teším na ďalšie neskutočné príbehy!!!
    Ďalej odporúčam... Baričák, Matkin,...

    ________________________________________
    ...aj takto žije dnešná mládež....
    Hodnotil/a ewitta, 30.12.2008

    Túto knihu som darovala sama sebe k meninám. Popravde podľa názvu som čakala úplne niečo iné, ale bola som jej obsahom príjemne prekvapená. Čítala som ju jedným dychom. Je napísaná spôsobom, akým sa bežne konverzuje na chate. Nakoľko som aj ja prežila niečo podobné, občas som sa pristihla pritom, že pocity, ktoré mala Ithake, som prežívala aj ja.... Ďakujem týmto autorke, že sa odhodlala tento príbeh napísať a uverejniť. Prajem jej do ďalšieho písania veľa dobrých nápadov.
    P.S. Uvedomila som si, že nevinné chatovanie sa môže stať za určitých okolností veľmi nebezpečné...samozrejme ak to nenecháme až tak ďaleko zájsť....

    ________________________________________
    M.T.S...
    Hodnotil/a 0kiki0, 26.12.2008

    Myslim, ze toto uplne splnilo moje ocakavania ... dokonca viac nez akakolvek kniha z dielne m.e. matkina....
    kedze som v dialogoch najma z delfiho strany nasla nieco, co sa dialo a aj deje v konverzaciach na chate, a pravidelne aj mne, tak mozem dopredu skonstatovat, ze takto to skoncit nechcem. preto to hram do outu uz teraz...
    toto Dielo( aspon pre mna s D,teda dufam,ze nie len pre mna)mi dalo vela,,, hoci som cakala iny zaver, aj zo strany Ith, ale kazdopadne je to taka aktualna a realna situacia, ktora sa moze prihodit kazdemu. a preto si myslim, ze tato knizocka by mohla byt spestrenim, poucenim a vlastne kazdy si najde nieco svoje.... a ja som sa tolkokrat nepoucila, ze tentokrat som sa rozhodla to zmenit natrvalo. DAKUJEM!!!!
    clovek po precitani zisti, ze nepatri medzi vynimky, a nie je jediny, komu sa nieco podobne prihodilo....

    ________________________________________
    Kniha je super ,čo viac dodať..........
    Hodnotil/a Thomas, 19.12.2008

    Knihu som sui kupil na odporúčanie a uchvatila ma no na začiatku som si musel zvyknúť na štyl pisania autorkou no spomenul som si na hocijakú zoznamku a bol som tam.Každy kto v živote bol na "zoznamkach"sa v tomto dielku najde.Veď povedzme si veď každy z nas bol a je zaregistrovaný na nejakej zoznamke a pod pláštikom discretnosti surfuje nemam pravdu?
    V 21 .storoči v znikol novy fenomen zoznamovania sa a to virtuálnou formou
    už sa stratilo fluidum fyzického a realneho kontaktu a zoznamujeme sa na dialku po nete.Niekto to moralizuje niekto nie no je to novum s ktorým sa počita a je tu.Kniha môže byť aj priručkou alebo manuálom k zoznamovacím strankam.Tento titul odporúčam a prajem autorke dielka veľa tvorivých chvíľ pri ďaľšej tvorbe ....Muck

    ________________________________________
    Perfektné...
    Hodnotil/a Liliana, 15.12.2008

    Knihu som začala čítať vo vlaku na ceste domou. No zaujala ma natoľko, že som sa od nej celý víkend nemohla odtrhnúť až kým som ju nedočítala. Myslím si, že takýto alebo veľmi podobný príbeh prežíva v súčasnom svete veľa ľudí. Ďakujem autorke, že môj slovník rozšírila o zaujímavé frázy vo viacerých cudzích jazykoch ale aj na príklad o názvy oblakov. Teším sa na ďalší príbeh z dielne autorky Phillipa Marco.

    ________________________________________

    ________________________________________
    Stojí to za to!!!Hodnotil/a Albína Sklenárová, 11.12.2008

    Prečítať si túto knihu skutočne stojí za to! Je veľmi dobrá a hodnotná. Patrí presne do tejto uponáhľanej doby. Hovorí okrem iného aj o tom, ako ľahké je, ani si to neuvedomujúc, raniť ľudskú dušu. Kniha je poučná. Pri jej čítaní som sa presunula do sveta hlavných hrdinov. Autorka je štýlovo úplne originálna a absolútne samostatná. Nikoho nekopíruje. Teším sa z toho, že máme na Slovensku takýchto talentovaných, vysoko rozumovo a psychologicky vyspelých spisovateľov.

    Albína Sklenárová

    ________________________________________
    Velmi dobra kniha
    Hodnotil/a Marko, 11.12.2008

    Najst dobru knihu ktora riesi nase sucastne spolocenske problemy je vzacne. Kniha od Philllipa Marco je jedinecna v tom, ze pribeh ktory opisala sa v realnom zivote moze prihodit kazdemu...Internet je moderny komunikacny prostriedok, na ktorom hladame nielen informacie, potrebne v praci, ale hladame na nom i novych priatelov, lasky ci neviazene znamosti...v tomto je kniha aj poucna, ze moze citatelovi dat verny obraz o zivote a dialogoch na nete... kniha je raelisticka, napinava, romanticka a kazdy sa v naj najde...je super. Ja som si ju kupil, a uz ju citaju kolegovia v praci...no - dufam, ze my ju vratia spat!...

    ________________________________________
    OTVORILA OČI A DODALA SILU
    Hodnotil/a Katka, 8.12.2008

    I keď je časť deja knihy vložená do virtuálu, je jasné, že kniha nie je len o chate a pre chatujucich. Je to citlivý príbeh, v ktorom sa naozaj môže nájsť veľa mužov a žien. Ja som tam seba i svojho expriateľa našla. Ďakujem Zore-hlavnej hrdinke, že mi otvorila oči a dodala silu. Tento príbeh maliara a spisovateľky si viem predstaviť aj ako veľmi zaujímavý film.
    Super darček
    Hodnotil/a Mjacky, 8.12.2008
    Knižku som prečítala, veľmi ma zaujala svojím dejom. Rozhodla som sa ju teda darovať jednému prateľovi, ktorý knihy vôbec nečíta. Bol veľmi prekvapený prečo som mu darovala knihu, s takýmto názvom, nedalo mu to pokoj knižku si prečítal a potom mi pekne poďakoval, že to stálo zato a veľmi sa mu páčila. Knižka je plná pekných myšlienok, v ktorých sa človek môže nájsť sám.
    Bola som veľmi milo potešená, že tento darček nesklamal, vrelo odporúčam.

    ________________________________________
    Super!!!
    Hodnotil/a Lydka, 7.12.2008

    Je to veľmi príjemná, neobyčajná kniha. Určite odporúčam každému prečítať.Krásne úvahy, dej ktorý nenudí a hlavne dej z prostredia ktoré je mnohým dôverne známe.



    nezvycajne
    Hodnotil/a sound, 7.12.2008

    je to vyborna kniha. nie som si vsak uplne isty ci je dnesny citatel schopny ponat nadcasovost podania tohto diela. zvyk je zelezna kosela, preto je otazne ako kniha zaposobi na konzervativneho citatela zvyknuteho na bezne opisy vztahov a postojov jednotlivych postav pribehu. podla mna sa kniha vymyka beznym.......

    ________________________________________
    ako to zaujalo mna
    Hodnotil/a Michal, 6.12.2008

    Kniha ma zaujala hlavne uplne inym podanim ako je bezne zauzivane. Zhodujem sa s nazorom, ze vela ludi chatujucich na pokeci sa moze velmi dobre vzit do tohto deja a najst tak trocha seba. Velmi sa mi paci hrdinka tohto romanu, je vyskladana ako velmi zaujimava a nekonvencna osoba. V dobe ked vsetci sa chovame skor mainstreamovo je tato osoba pre mne krasne osviezenie a namet na zamyslenie. Michal

    ________________________________________
    Woow
    Hodnotil/a Ivona, 27.11.2008

    Zvláštny atypický štýl písania tejto knihy ma najskôr zaskočil. Avšak vo veľmi krátkom čase som sa s týmto podaním stotožnila a práve naopak ma veľmi zaujal. Táto duchaplná "reportáž" v spojení so zaujímavými úvahami o živote, ilustráciami a s poéziou, ktorá adekvátne zapadá do deja, je niečo úplne iné ako som doteraz čítala. Myslela som si, že chat nemôže byť použitý ako literárny žáner. Opak je však pravdou. Vstupy formou chatu predstavujú veľmi interesantné dialógy hlavných aktérov. Celá kniha j pre mňa príjemným prekvapením a teší ma, že som objavila na knižnom trhu niečo iné. :o)

    ________________________________________
    Názor
    Hodnotil/a Martin Macik, 21.11.2008
    Táto kniha nie je pútava len obalom, ktorý je veľmi odvážny, ale hlavne jej obsahom, ktorý som doslova hltal. Určite odporúčam prečítať každému a dúfam že po jej prečítaní bude mať každý taký dobrý pocit ako ja.

    ________________________________________
    extempore?!
    Hodnotil/a Peťa Šeríková, 19.11.2008
    Na knihe ma nezaujal len obal a titul ale i básnička na obale, o ktorej už dnes viem, že pomerne výstižne abstrahuje obsah knihy. Pri kúpe ma veľmi oslovili i názvy kapitol. Dnes viem, že táto kúpa bola správny výber. Je to dobrodružstvo plné náboja, ktoré som s hlavnou hrdinkou pri čítaní prežila. Vrelo knihu čitateľom odporúčam.

    ________________________________________
    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Veronika Majerčíková, 17.11.2008

    "Vtiahla ma do deja" nezvyčajného príbehu odohrávajúceho sa v étery internetového portálu.
    Aj takto by sa dalo v skratke výstižne hovoriť o knihe s názvom, ktorý prenecháva voľný priestor fantázii, s názvom ROZDAJME SI TO NA PRACOVNOM STOLE.
    Intenzívne som spolu s hlavnou hrdinkou prežívala tento spočiatku "slovnými nitkami namotávaný" vzťah, dokonca som sa pristihla, že vo svojich predstavách som už obsadila hercov do jeho sfilmovanej verzie.
    Odporúčam ju prečítať všetkým, ktorých lákajú príbehy dneška písané trochu inak.
    Tajuplnej autorke prajem veľa chuti do písania rovnako úspešných knižných titulov a množstvo nevyčerpateľných múz....
    Bola to sila.
    Hodnotil/a Valéria, 16.11.2008
    Tento príbeh sa musí prečítať naraz. Sila slov a brilantných dialógov ma uchvátila a chvíľami som bola aj šokovaná zo situácii, ktorými hlavní hrdinovia prechádzali. Gratulujem autorke a cez ňu hlavnej hrdinke Zore-je to obdivuhodná, silná osobnosť. Je plná vnútornej krásy. Kto ju objaví, môže si od nej veľa zobrať.

    ________________________________________
    Názor čitateľa
    Hodnotil/a Denisa, 14.11.2008

    Tento príspevok prezrádza dôležitý moment deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili požitok z čítania. Prajete si ho zobraziť?
    Kniha od autorky Phillipa Marco "Rozdajme si to na pracovnom stole" zaujme svojou obálkou a pútavým dvojzmyselným názvom.
    Názov tejto knihy by mohol byť aj Láska cez internet. Hlavný hrdina Teodor svojej internetovej láske Zore pri spustení ich vzájomnej virtuálnej komunikácie prostredníctvom chatu často vraví: „Vitaj u mňa na pracovnom stole“.
    Svojský štýl autorky, jedinečné fotografie, chatové správy, sms-ky a e-maily sú veľmi vhodne zakomponované do diela.
    Kniha je určená každému, kto komunikuje prostredníctvom chatu, pre tých ktorí si na nete našli priateľa alebo lásku. Tých, ktorí chatovanie nikdy neskúsili určite na túto cestu zláka.
    Aj Zora a Teodor v tomto príbehu najprv komunikujú len tak, bez nejakej vízie do budúcna. Autentické rozhovory prostredníctvom chatu, mailu či sms-správ prechádzajú troma štádiami - vzájomné oťukávanie sa, ktoré sa veľmi rýchlo zmení na priateľské rozhovory a tieto prerastú na rozhovory medzi dvoma zaľúbencami.
    Komunikácia dvoch hlavných postáv sa veľmi často dotýka reality a vyústi v osobné stretnutie. O tom, či stretnutie v reálnom svete splnilo ich očakávania a ako sa príbeh lásky medzi Zorou a Teodorom vyvíjal sa dozviete po prečítaní tohto príbehu.

    ________________________________________
    Príbeh súčasnosti
    Hodnotil/a Martina, 13.11.2008

    Knižka ma veľmi upútala na prvý pohľad, odvážnym obalom a aj názvom: "ROZDAJME SI TO NA PRACOVNOM STOLE".
    Ponorila som sa teda to čítania. Príbeh je písaný iným spôsobom ako ostané knihy, je to príbeh sušasnosti, a je aj doplnený výstižnými fotografiami, ktoré dotvárajú dokonalú ilúziu. Po prečítaní som aj ja zašla na chat, v domnení, že tam niekoho stretnem a zažijem niečo podobne, ako hlavná hrdinka.
    Myslím, keď siahnete po tomto diele určite neoľutujete, každý si tam nájde niečo svoje.
    Týmto zároveň prajem autorke veľa úspechov, inšpirácie a hlavne veľa spokojných čitateľov.

    21. 07. 2009 00:47Subjekt: Mila Phillipa :-),Od: opal8
    ..Tvoje basne..dotkli sa ma v Tvojej knihe. Vlastne boli ako kopije, vrazili mi dovnutra, ale ja som sa paradoxne necitila zranena, ale znovuzrodena. Potom som si prezrela stranku a blog..DarkPrinces mi tvrdila, ze ona na Tvoju knihu upozornovala Slnecny den uz niekedy v aprili :) nevsimla som si to, je pravda, ze sklo velmi nesledujem. No len co som si o nej precitala v Eve, vedela som, ze ju musim mat. Tusila som otvorenu spoved zeny, pravdu doslova "hodenu" pred oci muzov, ktori tu len tak halabala pre vlastny pozitok hazarduju s citmi zien. Nezazila som sice virtualny vztah, ani vztah narodeny vo virtualite, no moj pohlad na muzov bol totozny pred aj po precitani knihy. Hoci - pacilo sa mi, ze Tvoja hrdinka neolutovala ani okamih straveny so svojou laskou z netu. Lebo my sme nachylne zacat nenavidiet a lutovat sa ked je nam ublizene..Na Martinuse sa moj koment objavil. Mas ho tam. Zasluzis si Ty, Tvoja kniha miesto na piedestale slavy. Za originalny sposob, za genialnu, rozkosnu a roztopasnu hru slov a hlavne za otvorenost, podala si pokec na tacke v celej jeho nahej prapodstate..ale toto si uz isto citala mnohokrat od vsetkych nadsencov :) Z toho co vo mne zanechala Tvoja kniha sa odvijala vlastne aj moja odvaha kustik sa Ti pootvorit, ukazat kusok mojho muzom zdevastovaneho vnutra. Sme na jednej lodi, vsetky. No da sa o tom hovorit, pisat, poplakat si ci poklebetit len so zenou rovnako otvorenou, uprimnou..co sa nehra na dokonale stastnu len preto, ze by stastna mala alebo chcela byt. Pretoze sem tam si treba aj v tych nasich "ruzovych bublinach" poupratovat, mozno poplakat a hrdo sa postavit a ist dalej...
    odpovedaťzmazať obťažuje ma
    4 z 118 < predchádzajúci | nasledujúci >

    ošta
    17. 06. 2009 22:41Subjekt: RE: _bez_subjektu_Od: DarkPrinces
    Z mojho okolia dostávam stále pozitívnejšie ohlasy na Vašu knihu,drahá Phillipa :)
    Pred časom ju čítala moja priateľka, ktorú kniha veľmi zaujala štýlom písania a pravdivosťou.
    Dnes sa mi ozvala ďalšia priateľka, ktorá mi na knihu napísala doslova: "Opísala to úplne do naha, presne tak, ako to tu snáď každý z nás zažil."
    No, moja drahá Phillipa, Vaša kniha sa dostáva stále do väčšieho povedomia ľudí. Držím Vám palce, veď čo je krajšie ako spokojnosť iných z vlastnej práce(?) :)
    Obdivujem spisovateľov, ktorý vedia písať a ešte aj dobre, trefne a vkusne, a "idú s dobou" :)
    Spadla_som 0 0
    Zmazaťpridané 05.07.2009 12:19
    Úžasné spojenie dvojzmyslu, nastavené zrkadlo " pokecu ", aktuálnosť času / doby, užasne zachytený fenomén 21. storočia - zoznamovanie sa cez " net " ....a myslím, že to ostatné tu už mnohokrát spomenuté bolo...
    A vôbec...čítanie kníh už tiež nie je veľmi " IN " a priznávam, že tiež som od toho upustila, no i táto kniha ma utvrdila v tom, že to bola chyba...
    Takže....ako už je podomnou napísané, zhodou okolností človekom, ktorého táág ľúbim...obdivujem a ďakujem..
    rocckkyy 0 0
    Zmazaťpridané 04.07.2009 20:02
    :) veeeelmi dakujem za tu knihu =) keby kazdy pisal tak putavo ako Vy, hned by bol zivot krajsi ;))
    TIBESKA 0 0
    Zmazaťpridané 03.07.2009 16:03
    klobúk dole! tá kniha je ..mmmm.....je úpne bravúrna!!!!
    ..som sa nemohla od nej odthrnúť!!
    zena1962 0 0
    Zmazaťpridané 24.06.2009 17:21
    dakujem za skvele citanie:-)) kde konci virtual a zacina real? som rada, ze som si tvoju knizocku kupila, myslim, ze mnohi tu mame na pokeci podobne skusenosti, dobre i zle..mam pokec rada, je sucastou mojho zivota, ale nenahradza realitu:-) drzim ti palce v dalsich tvorivych pocinoch, druha kniha bude urcite tazsi oriesok, ukazala si, co je krasna praca so slovami, nebudes asi moct podliezt tu latku, ktoru si postavila vysoko...:-)) prepac za tykanie, vyvolala si vo mne pocit, ze ta uz poznam:-)
    opal18 0 0
    Zmazaťpridané 17.06.2009 22:33
    ..uzasna kniha :-) doslova som ju nasala, na dva krat, do 03. rano som sa neodtrhla..neskutocne pravdive zrkadlo pokecu..vidno hravu lasku k slovencine, obdivujem
    nea123 0 0
    Zmazaťpridané 19.05.2009 16:00
    Super kniha - super baba - super "ucitelka" - super clovek ............. I lowe you foever!!!!
    WeRca2.4 0 0
    Zmazaťpridané 29.03.2009 14:33
    ahoooj...čííítala som knihu asi 3kraaat..je uplne super...dobre sa čiita naozaj..najviac sa mi páááči koniec...:)) tešííím sa na dalšie knihy duuuufam že ešte nejake buduuu...som velmi rada že ste na pokeci..napišem rp..:
    evka89 1 0
    Zmazaťpridané 23.03.2009 17:14
    Skvela kniha, precitala som ju na jeden dych. Tesim sa na dalsiu :

    Vo vasich odkazoch v blogu pribudla tato nova sprava:
    Odosielatel: juraj_fellmayer@yahoo.co.uk (zo stranok)
    Text spravy:
    Chcem len podakovat za vynikajucu knihu. Velmi dobre sa citala, dej ma ihned chytil a nedal som si pokoj, kym som cely pribeh nezhltol..

    VDAKA

    Cas: 27. 5. 2009 11:25:33
    IP adresa odosielatela: 83.168.160.202 Odosielatel:
    evakemkova@slovanet.sk (zo stranok)
    Text spravy:
    You Are Great!

    Cas: 7. 4. 2009 18:25:56
    IP adresa odosielatela: 85.135.242.98

    Vo vasich odkazoch v blogu pribudla tato nova sprava:

    Odosielatel: evakemkova@slovanet.sk (zo stranok)
    Text spravy:
    pozdrav pre autorku knihy `Rozdajme si to na pracovnom stole`,zaujala nielen mna,ale aj mojich studentov-duchaplnym humorom a odlahcenym pohladom na realitu.

    Cas: 11. 5. 2009 21:08:37
    IP adresa odosielatela: 85.135.237.193

    Odosielatel: p.kemka@printec.sk (zo stranok)
    Text spravy:
    je dobre mat v tejto dobe vypovede,pri ktorych treba rozmyslat,nezvrhne to nasu generaciu k automatickemu spracovaniu obsahu

    Cas: 11. 5. 2009 21:26:28
    IP adresa odosielatela: 85.135.237.193

    Vo vasich odkazoch v blogu pribudla tato nova sprava:

    Odosielatel: blanarova@post.sk (zo stranok)
    Text spravy:
    velmi sa mi pacia vase basnicky. prajem vela napadov na tvorbu dalsich. basne su uzasne a tie fotky nemaju chybu.

    Cas: 14. 3. 2009 21:53:55
    IP adresa odosielatela: 78.98.90.223 Azet.sk od vás nikdy nežiada heslo e-mailom ani poštou. V prípade, že ste obdržali takúto správu, nereagujte na ňu.

    publikované: 21.07.2009 19:41:59 | autor: phillipa (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. spolužiačka
    ahoj Petra,

    neviem ako si prišla na to, že som nepovedala Ivete pravdu o knihe. Mne sa kniha páčila, a to som jej aj povedala. Rešpektujem tvoj názor na knihu. Prosím ťa, rešpektuj aj ty ten môj.
    publikované: 02.11.2009 09:42:51 | autor: Mirka (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. THE IRÓNIA
    povedala som niekedy, že si jej klamala? nespomínam si.. a ak predsa len hej, tak to bolo myslené so štipkou irónie ;)
    publikované: 02.11.2009 11:29:58 | autor: slečna petra (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Heh
    A ja sa bojim cosi zacat pisat ze este nie som dost zrely :)
    publikované: 23.02.2010 20:19:37 | autor: kvizmajster (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014