Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

KEBY SOM VÁM TO MILÍ BLOGERI POVEDALA...POTOM BY SOM VÁS MUSELA ZABIŤ...

....ASI RISKNEM...

Pamätáte si na to zo škôlky? Ja ti dám červenú loptičku a ty sa za to môžeš ísť hojdať namiesto mňa na hojdačku...v škole to už bolo ťažšie..ja ti dám odpísať úlohu z franiny, ak ty mi vysvetlíš matiku..som z toho dutá...na rodičov to tiež platí podobne..ja s vami pôjdem k prastrýkovi Oskárovi, ak potom môžem ísť na fakt cool party k Mati..a tak by som mohla pokračovať a pokračovať....a pokračovať..akože sa to volá....podplácanie?

Platí za za pomaranče v tescu, za pozeranie telky,čítanie kníh v knižnici,  za autobiografiu Nory Mojsejovej, za nové tričko od Versačeho, za CD od Roba Kazíka, za stretnutie s Tomom Cruisom..Tak to je, tak to bolo, tak to rešpektujem..

... No  najnovšie sa platí aj za prestup na inú  strednú ŠTÁTNU  školu, ak tá predošlá vás akosi prestala baviť....čo , že je štátne... čo, že je TO   štátNa  škola otvorená pre všetky šikovné deťúrence...

Alebo stačí , aby sa vaša teta čistou náhodou poznala..dôverne?blízko?intímne?s pánom riaditeľom tej vašej vybranej školy...?

Napríklad- čisto teoreticky- sa moja spolužiačka rozhodne jedného pekného slnečného dňa, že ju to v našej triede jednoducho .... nebaví. Profáci sú prísni, prírodovedné predmety jedna veľká neznáma a jej-úbožiatku-sa jednoducho nechce maturovať budúci rok z troch prírodovedných predmetov(čo je v našej triede povinné). Sonduje, zisťuje, či sa nedá prestúpiť. Všetci svorne tvrdia..to sa nedá..ešte nikomu sa to nepodarilo..z našej triedy ti pán riaditeľ jednoducho nedovolí prestúpiť do "normálnej triedy " na našom nemenovanom gymnáziu,  budeš jednoducho musieť odísť z nášho gymnázia..Podlieha beznádeji..našťastie má pri sebe tyčinku Deli a balíček mentosiek...

Jedného pekného rovnako slnečného dňa príde celá natešená do triedy..podarilo sa..pán riaditeľ dovolil..Aké nadherné je..... byť prvým na našej škole, komu sa to podarilo...aké nádherné je  mať tetu, ktorá sa pozná s pánom riaditeľom na našej škole..aké nadherné  a povznášajúce je...len tak nezištne..vo všetkej počestnosti venovať našej škole počítače...Ó VĎAKA TI!


Pokojne mi tykajte, ja si na to nepotrpím | stály odkaz

Komentáre

  1. ..hmm
    MAM POCIT, ZE SLOVENSKA REALITA..A PLATI VSADE..
    publikované: 30.06.2005 19:51:03 | autor: TUFI (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aj toto
    je vec, s ktorou sa musime asi iba zmierit...
    publikované: 30.06.2005 20:06:20 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ..normalne akty x po slovensky
    ..mas pravdu,ze cudovat sa nad tym na slovensku je asi marne...:-))ale uprimne ma to zarazilo, ze , ked ja som chcela prestupit..vsetky triedy boli preplnene a teraz sa zahadne vyprazdnili:-)), ked na take nieco pomyslela spoluziacka
    publikované: 30.06.2005 20:10:28 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. myslim,
    ze s tymto a podobnymi vecami sa praveze nesmieme zmierit!
    publikované: 01.07.2005 08:22:49 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. presne bowden
    ked sa s tym zmierime, nikdy sa to nezmeni...
    publikované: 01.07.2005 08:27:16 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ak budeme iba protestovat
    tiez sa to nezmeni...

    a uprimne, ak mate kamosa a ten potrebuje pomoc, pomozete a uprednostnite ho pred cudzim... takze je to uplne prirodzena ludska potreba, pomahat priatelom za cenu ohrozenia cudzich, ani si to neuvedomite... verte mi...
    publikované: 01.07.2005 08:39:54 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. lenze
    to neslo len o to, ze to bol kamos..podobne rodinkarstvo funguje vsade..a ked clovek nema tie spravne znamosti..tak nedostanes ani trapnu lentnu brigadu a to ma velmi mrzi..napr, mamina ked ju prepustili, bohuzial nepoznala nikoho z vedenia firmy a bola stokrat sikovnejsia ako ti , co tam ostali..po znamosti..stve ma to velmi!
    publikované: 01.07.2005 09:41:28 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. urcite sa vam uz stalo,
    ze ste museli nieco reklamovat, vybavovat a dotycna osoba ma povedzme zo zakona nejaku lehotu na vybavovanie, alebo s autom v servise...Mam kopu osobnych skusenosti, ale aj od inych, ze ked clovek trochu zvysi hlas (podotykam OPRAVNENE, zacne si pytat veduceho a podobne, veci idu vybavit akosi lahsie a bez zadrhelov. Nie je to mozno s usmevom, s akym vas poslu do pr..le, ale mate co chcete a hlavne mate na to narok.
    publikované: 01.07.2005 12:10:59 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. to bowden
    dakujem za radu..skusim, ci pomoze, ked spravim na nasho pana riaditela bububu:-))
    publikované: 02.07.2005 08:14:34 | autor: pipina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014