Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nespravodlivo rozdelená pomoc chudobným

Keď sa povie pojem chudobní, každý si hneď predstaví dôchodcov, invalidov, študentov, neúplné rodiny, nezamestnaných... Keď sa povie pracujúci človek, tak ten je automaticky braný ako bohatý? Vôbec to tak nieje!
Veľmi ma dokáže nahnevať keď sa ako pojem ,,ľudia odkázaní na pomoc" vo forme rôznych zliav na cestovanie, môžu si dať lacnejšie menučkový obed v domoch sociálnych služieb atď. Nič proti tej pomoci, cením si že je nejaká snaha podporiť slabé sociálne vrstvy ale ja chcem ukázať že existujú aj chudobní pracujúci.

Sám som skúsil viacero zamestnaní v štátnej aj súkromnej sfére a vždy to bol džob za minimálnu mzdu. Obvykle sa odvolávajú na to že niesu peniaze, nieje z čoho dať viac čo pri štátnej sfére aj chápem, ale keď súkromný podnikatel čo má trojposchodovú vilu na pozemku cez pól ulice s tromi garážmi a siedmimi autami povie že nedá viac lebo nemá z čoho je už trápne. Raz mi jeden kamarát rozprával že mali v práci koncoročné posedenie a majitel/konatel im povedal: Platy sa nezvýšia ale ja sa nebudem vyhovárať že je ekonomická kríza a podobne ale budem úprimný jednoducho nedám viac! Komu sa nepáči, môže odísť, nikto ho tu nedrží... Toto je najčastejšia odpoveď zamestnávateľov keď sa človek sťažuje na nízku mzdu. Jednoducho zajtra nemusíte prísť... Odbory u nás nemajú skoro žiadne právomoci s tým niečo robiť. Všetko majú v rukách milionári, takže tadialto cesta nevedie. Musíme sa zmieriť s tým že budeme málo zarábať a patriť do nízkopríjmovej skupiny aj keď sme zamestnaní.

Problém spočíva tu a ja na to mám aj navrhované riešenie:

Niektorí dôchodci (poznám ich pár osobne) majú vyššie dôchodky ako zarobí pracujúci človek. Sú zdraví, takže to že starý človek potrebuje viac na lieky atď. je tiež blud keďže aj veľa mladých ľudí potrebuje lieky a neustále výdavky na liečenia (alergici, astmatici, cukrovkári atď) tak prečo by mal mať dôchodca čo aktívne športuje, nemá žiadne ťažkosti, poberá vyšší dôchodok ako čo zarobí pracujúci človek nárok na nejaké zľavy?! Dôchodca už svoj dom/byt obvykle má, deti už má dospelé, nepotrebuje sa dennodenne dopravovať do zamestnania, tak na čo mu to je? Mladý človek potrebuje riešiť bývanie, založiť si rodinu, dochádzať do zamestnania a zarobí to isté čo má ten dôchodca niekedy aj menej! Má cestovať a stravovať sa najdrahšie? Prečo? Akým právom je obratý o tie výhody? Ekonomiku neťahajú študenti či dôchodci alebo ženy na materskej... Ale aktívne pracujúci! A sú najviac znevýhodnení?!

Riešenie: Každý občan s nízkym príjmom bezohľadu na to, či je dôchodca, študent, invalid atď. by predložil svoj príjem. Ak by ho mal menej ako XY suma (hranica chudoby) tak by mal nárok na tieto veci, ak by to mal vyššie ako XY suma tak nech všetko plne hradí! Toto by bolo spravidlivé riešenie! Ak by ste tento článok a túto pravdu chceli podporiť tak vzdielajte, šírte ďalej, píšte o tom na webstránky politických strán, spolu dokážeme viac! Treba zastaviť toto nespravodlivé zaobchádzanie a škatulkovanie chudobných ľudí! Aj my pracujúci sme ľudia!

<< Diskusia >>

 


Čítajte aj: Chudoba

Čítajte aj: Zamestnávatelia bránia vo vzdelávaní

Čítajte aj: Pracujúca chudoba


 

Chceme vás poprosiť aby ste na diskusiu a komentáre využili naše spoločné fórum - KLIKNITE a prejdite na fórum. Budeme radi ak obohatíte našu komunitu aj vy, pridaním svojho názoru alebo založením témy ktorú ešte nemáme.




Škola a práca | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014