Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Amnestie - to sú skutočne všetci slovenskí poslanci nesvojprávni ?

...klamať vlastným deťom do očí, že s amnestiami je všetko v poriadku, lebo sa nedajú zrušiť, hoci sa dajú, je aj pre týchto poslancov zrejme oveľa ťažšie ako s takýmito bludmi kŕmiť pospolitý slovenský ľud v komerčných televíziách.

Znova sa v médiách pretriasa kauza Mečiarových amnestií. Zlom nastal síce už skôr, keď sa niekoľkí renomovaní slovenskí právnici nebáli verejne vyhlásiť, že inkriminované amnestie je možné zrušiť. Teraz po premiére filmu, ktorý sa opiera o niektoré fakty okolo amnestií, sa situácia ešte viac naklonila v prospech  nás, všetkých obyvateľov ( a je nás viac ako 2/3 ) čo tvrdíme, že spomínané amnestie sú hanbou celého Slovenska a nie iba jedného muža – pána Mečiara, a preto ich musia poslanci zrušiť. Situácia sa mení aj preto, že sa jeden z čelných mužov strany Smer-SD vyjadril, že ak by bol poslancom v NR SR, tak by hlasoval za ich zrušenie. Chvályhodné, hoci neskoro! Neskoro preto, že keď poslancom bol, tak to neurobil, a tiež je otázne, či by tak skutočne urobil, ak by v tom parlamente sedel  ako poslanec, lebo dnes je ministrom kultúry a ten hlasovacie právo v parlamente nemá.  Dnes sa to skôr javí ako  obyčajný marketingový ťah strany Smer-SD a nie úprimné, kajúcne prianie na konečné zrušenie amnestií.

Alebo, žeby už zasa nastal čas, na opakovanie sa histórie? Veď v roku 1989 namiesto politikov o zrušení komunizmu rozhodli deti komunistov, tak prečo by dnes nemohli o zrušení amnestií rozhodnú tiež deti súčasných poslancov. O to viac, že ak tieto deti uvidia spomínaný film, určite sa svojich rodičov (politikov- poslancov) nezabudnú opýtať aj nato, prečo sa ešte aj oni (deti),  musia po toľkých rokoch hanbiť pred svetom zato, že na Slovensku tesne po jeho odtrhnutí sa od Československej republiky, boli pri moci politici, ktorí dokázali oslobodiť (amnestovať)  únoscov a vrahov len preto, lebo to bolo v záujme ega týchto politikov a nie platného práva?

Vychádzajúc z tohto predpokladu si osobne myslím, že konečne mnohí slovenskí poslanci NR SR prestanú byť nesvojprávni a budú konať podľa vlastného najlepšieho vedomia a svedomia, tak ako to od nich požaduje aj Ústava SR. Ono, totiž klamať vlastným deťom do očí, že s amnestiami je všetko v poriadku, lebo sa nedajú zrušiť, hoci sa dajú, je aj pre týchto poslancov zrejme oveľa ťažšie ako s takýmito bludmi kŕmiť pospolitý slovenský ľud v komerčných televíziách.

Ak predsa, z akýchkoľvek dôvodov ostanú niektorí páni poslanci nesvojprávni, potom by som navrhoval, aby všetci pani učitelia o nich povinne, na hodinách dejepisu rozprávali všetkým deťom v škole ako o odstrašujúcom elemente, lebo nedokázali (poslanci) verejne povedať, že každá vražda a únos sú také závažne trestné činy, ktoré musí odmietať celý civilizovaný svet vrátane Slovenska, a preto nesmú ostať nepotrestané. A čo, ak to deti politikov nezvládnu? Potom by sme to mali zvládnuť my, dospelí a preto by sme mali iniciovať  vyhlásenie referenda na zrušenie Mečiarových amnestií. Keď ale páni politici náhodou už vo svojom plnení úloh nevládzu, alebo nechcú vládať, treba ich do práce potlačiť. No nabudúce ich pre istotu, už nikdy netreba voliť. Pozdravuje doko.

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Už sú konečne zrušené
    a to najmä vďaka nám angažovaným občanom ! ! !
    publikované: 01.06.2017 07:29:21 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014