Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

AFI a ich album Decemberandeground

Dlho pripravovaný album od AFI konečne uzrelo svetlo sveta. Stalo sa tak v dvoch termínoch, a to 29 mája v Anglicku a 6 júna 2006 (06/06/06) v USA.  V poradí už siedmym albumom sa tak stal nedávno vydaný album s názvom Decemberunderground.

Od posledného vynikajúceho albumu s názvom Sing the sorrow prešli tri roky a tak bolo na čase vydať niečo nové.

Počas trojročnej pauzy sa podarilo chalanom zbúchať dokopy čosi cez 100 textov. Pochopiteľne, že 100 pesničiek (ktoré prevažne písal Jade) sa na album nezmestilo, a tak vybrať dokopy 12 skutočne tých najlepších skladieb a dva bonusy dalo nesmierne zabrať. Nahrávka je vydaná pod záštitom Interscope Records, vlastnený americkým Universal. Na albume sa podieľalo nespočetné množstvo kvalitných umelcov, medzi inými aj Nick 13 z kapely „Tiger Army“, členovia  „Bleeding Through“ , „Throwdownu“ a ďalší.

Čo sa týka albumu, tak každému známy Havocov hlas sa bude niesť viac-menej v duchu gotiky s rôznymi nástrojmi a technikami, ako napr.: prvky popu, punk rocku aj elektroniky. Prídu si však na svoje aj starší fans, ktorí si zvykli na spevákov hlas z minulých albumov.

Tretia pesnička na albume Decemberunderground je Miss Murder, ktorá už bola vydaná ako prvý singel. Nasledujú pesničky ako: Summer Shudder, The Killing Lights, The Missing Frame, ktorá je mimochodom jedna z najlepších na tomto albume. Elektronikou „postihnutá“ skladba s názvom Love Like Winter vás hneď po prvom vypočutí upúta chytľavým refrénom a skutočne originálnym prepracovaním efektov v pozadí tejto skladby. Hneď po nej nasleduje song Affliction, ktorý je, ak sa nemýlim, druhým najtvrdším songom na tomto albume. Má zjavne zrýchlený spád a je určená starším fanúšikom, pretože celou skladbou sa nesie typický spevákov hlas, tak ako je to napr. na albume Sing the sorrow.

Pri skladbe The Missing Frame , ktorá má skutočne podľa môjho názoru najlepší refrén, sa vžijete do pocitu dobrodružstva a dostane vás do stavu, kedy prestanete vnímať okolie a sústredíte sa skutočne len na ten hlas , ktorý vám dodáva energiu a pocit vzrušenia. Záver albumu sa nesie v pomalšom štýle, pretože pesničky sú skôr dlhšie, pomalšie a menej výrazné. Keď tak nad tým rozmýšľam, album Decemberunderground je podstatne iný, ako bol Sing the Sorrow, kde sa chalani snažili skôr o klasický hardcore, menej experimentov a určitých prvkov charakterizujúcich niečo nové, niečo, čo možno starých fans sklame, skôr odradí a naopak priláka nových, tých, ktorí o AFi doposiaľ ešte nepočuli.
Čo sa týka ešte nejakých efektov na tomto albume, rozhodne si vypočujte 37mm kde začiatok a koniec sú časti zamerané pre tento typ experimentov.

AFI | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014