Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vianocny darcek cislo 1 : Darcek pre Evicku

Dufam ze potesi....
S bliziacimi sa Vianocami, ja ako i mnohi ini zacinam s postupne riesit darceky a trapim sa nad ich zhananim. Vzdy si myslim , ze tieto vianoce to nebude problem. No doposial , opak bol pravdou. Prvym darcekom, ktory ma zamestnal zhananim na pol dna, bol darcek pre moju kamaratku Evicku.

Postrehol som, ze je velkym fanusikom lacnych plastovych zapalovacov, ktore okrem ohna sa dokazu i velmi rychlo stratit. Rozhodol som sa zainvestovat do poriadneho benzinoveho zapalovaca, ktory by  vsak nevyzeral maskulinne a bol by vhodny pre zenu. No zaroven som chcel , aby bol tento darcek trosku osobnejsi. Preto som sa rozhodol vygravirovat do neho jej meno a to Francuzskym manuskriptom.

Postup vyroby je jednoduchy ale narocny na cas. Predovsetkym si treba vytlacit predlohu na papier. Chcel som sa hned vrhnut do gravirovania, ale kedze boli pismena dost narocne, rozhodol som sa vytlacit si na nazehlovaci papier vzor a preniest ho na zapalovac.  Po vytlaceni predlohy som prezehlil vzor na zapalovac, a vyryl do neho jej inicialky. Necakal som vsak , ze duralovy material zapalovaca bude taky nepoddajny. Takze som opakovanim rytim stravil cca 1,5 hodiny. Aj ked celkovy cas s predpripravou ,vyrobou a zhananim mi zabral 4 hodiny, bol som rad z finalneho vysledku:


Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014