Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ZLATOKOPKA pre tretie tisícročie.

Nedávno som sa dozvedel, ako má vyzerať taká typická ZLATOKOPKA. Tu je prosím popis.

Pre súčasné zlatokopky už dávno nie sú bohatí muži v kurze. Súčasná zlatokopka má muža, ktorého si síce brala ako chudáka bez drahého auta a strechy nad hlavou, ale ktorý sa vďaka jej starostlivosti vypracoval na slušne zarábajúceho podnikateľa. Veď nemusel popri práci riešiť žiadne trápne stravovanie, čistenie šatstva, starostlivosť o domácnosť, dokonca ani výchovu vlastných detí. Úplne stačilo že sa po návrate z práce domov zavrel vo svojej pracovni, z ktorej vyliezol až druhý deň keď potreboval odíjsť do práce. Podnikateľa až natoľko slušne zarábajúceho, že ani vlastné auto nepotrebuje, pretože sa rád necháva voziť v taxíku. Vo firme má ako symbol spoločenského statusu povešané obrazy po dva a pol tisíca eur a mnoho ďalších luxusných artefaktov či technických vychytávok vytvorených za účelom prejavenia luxusu. Veď to pozná každý, taký úplne štandardný podnikateľ.

Pritom taká úplne štandardná Zlatokopka vychováva jeho tri deti, na výživu ktorých pán podnikateľ prispieva nie malou sumou - teda konkrétne 80 Eur na šatenie, živenie a záujmy na jedno dieťa. Zlatokopka samozjreme nemá trvalý pracovný pomer, keďže na materskej pri troch deťoch by to mohlo byť trochu komplikované, zato však posiela svoje príjmy zo sociálnej podpory na účet pána podnikateľa a od tej chvíle ich viac nikdy neuvidí. Prispievať na chod domácnosti musí predsa každý. Z toho dôvodu je odkázaná na žobranie od svojich známych, aby jej poslali najlepšie poštou nejaké obnosené šaty a topánky, keďže ona sama nemá nárok kúpiť si nové, pretože neprispieva ničím okrem sociálnych dávok do rodinného rozpočtu. Poštou preto, že ak sa náhodou trochu vzdiali od domu, jej sledovaný mobilný telefon hneď ohlási že sa ide niekam flákať a problém by bol na svete. Naviac musí chodiť žobrať aj za tri deti pána podnikateľa, ak napr. chodia v Novembri v letných topánkach, pretože zo starých zimných vyrástli a na nové pán podnikateľ odmieta prispieť. Rovnako musí chodiť žobrať ak náhodou deti ochorejú a majú vysoké teploty a treba ísť s nimi do nemocnice. Vtedy musí žobrať u susedov o zvezenie ich autom, keďže pán podnikateľ nepotrebuje k svojim trom deťom vlastné auto, lebo on sa povozí taxíkom a rád sa pri tom pozerá ako sa jeho vlastné deti trmácajú autobusom. Ale žobrať treba aj za bežné veci ako napr. jedlo pre deti, keďže s preventívne zablokovanou platobnou kartou k rodinnému účtu a odpojenými všetkými prostriedkami spoločenskej komunikácie ako je mobilný telefón či internet a s pánom podnikateľom na dvojtýždňovej služobnej ceste, bez potrebnej hotovosti sa ťažko zháňa obživa pre tri deti.

. . .

Ak to náhodou milá zlatokopka prežije a v záujme záchrany detí zmizne, pán podnikateľ je prisahá že ju zrujnuje.
Samozrejme s matkou zošle zrujnovanie zároveň na tri vlasté detí - veď ako by to vyzeralo 3 deti bez matky ? Teda napr. ak sa niekto rozhodne, že zlatokopke pomôže, pán podnikateľ si najme zopár hlavohruďov a tí mu názorne ukážu, ako dopadne ak bude mariť prísahu pána podnikateľa a nenechá zlatokopku podľa pravidiel slušného podnikania umrieť hladom. Aby tento stav netrval celú večnosť a jeho tri deti sa dlho netrápili, investuje pán podnikateľ do rôznych zložiek riadenia štátu, spravodlivosti či vnútra a to naozaj spôsobom hodným zaslúžilého umelca. Na týždennej báze, občas aj intenzívnejšie, podáva na zlatokopku rôzne úradné či súdne oznámenia, návrhy na pokuty, ale v zásade iba také, pri ktorých treba vynakladať finančné prostriedky na zastupovanie advokátom. Ono v záujme splnenia prísahy je vlastne úplne jedno, či by bolo niektoré udanie pravdivé či nepravdivé. Podstatné je iba, aby sa zlatokopka musela každému prípadu uvenovať, alebo na odborný úkon zaplatiť advokáta. A tiež je veľmi dôležité, aby zlatokopka pri tom zabila dostatok času, aby kvôli tomu nemohla chodiť pravidelne do práce. Veď ako by to bolo keby matka troch detí, takmer samoživiteľka, pracovala ? Ešte by si náhodou zarobila na ďalšie právne úkony a zbytočne by naťahovala čas na splnenie podnikateľskej prísahy. Na druhej strane, aj keď sa tie obvinenia ukážu "do posledného" všetky ako nepravdivé, pán podnikateľ náklady na právne veci hravo zaplatí zo svojho hodinového príjmu. Ale väčšinou ani nemusí, pretože kúzelná vetička v rodinných sporoch znie "Žiadna zo zúčastnených strán nemá nárok na náhradu výloh". Najdôležitejšie je, aby sa tie peniaze za žiadnú cenu nedostali k deťom. Môžu sa dostať komukoľvek, štátným úradníkom, sudcom, advokátom, policajtom, ale pre Boha hlavnie nie vlastným deťom. To by potom mohlo znamenať totálny podnikateľský neúspech nekonečných rozmerov, definitívnu deštrukciu harmonického rodinného života a možno nakoniec aj dôvod na ukončenie života nositeľov a pokračovateľov vlastného genetického základu. Proste jedným slovom by to znamenalo hotovú apokalipsu.


No ale aby to zároveň tie deťúrence tak veľmi nebolelo, nakúpi im občas pán podnikateľ nejaké výstredné drahé hračky, aby na chvíľu zabudli na nedostatky v strave, ošatení, záujmových krúžkoch či v školských potrebách. Pri hračkách sa totiž lepšie zabúda aj na školské povinnosti. Ak to niekedy náhodou nezaberie, existujú aj ďalšie "opravné prostriedky" kvôli ktorým pan podnikateľ neváha vynaložiť ďalšie financie na neplánované cesty z ďalekej cudziny. Tak napr. ak v škole dostane dieťa väčšiu úlohu, či čeloškolský projekt, ktorý kvôli svojmu rozsahu musí prebrať rodič, pán podnikateľ sa šikovne zastaví na kus reči s učiteľkou, vezme podklady na úlohy a rychle ich skartuje. Aby sa náhodou nestalo že by sa deti venovali niečomu menej užitočnému než hraniu sa s hračkami od neho. Veď ako by to vyzeralo keby sa deti venovali školským úlohám ?

Takto si v treťom tisícročí žije úspešná moderná zlatokopka. Hej, žije, zatiaľ. Žiaľ aj moderná zlatokopka nesmie zabúdať, že je stále iba zlatokopka - teda aktuálne atraktívna žena, ktorá si neuvedomuje, že všetok ten "blahobyt" je iba "do času". Než pán podnikateľ definitívne odmení svoje deti najväčším možným darčekom, aký môže otec svojim deťom dať, a to likvidáciu ich matky. Potom už budú všetci presne ako to v šťastnom detskom svete chodí, krásní zdraví a bohatí.

----------------------------------------------------
Poznámka pod čiarou: Ak by si niekto náhodou myslel, že aspoň jeden údaj tu uvedený je vymyslený či nepravdivý, môže kľudne kontaktovať autora a požiadať o doloženie dôkazu, sprostredkovanie kontaktu s niektorou zo zúčastnených osôb, v odôvodnenom prípade aj požiadať o nahliadnutie do úradných dokumentov. Každej žiadosti bude v maximálnej možnej miere vyhovené.

Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014