Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

neprestali sme... zostarli sme

We don’t stop playing because we grow old,
we grow old because we stop playing.
George Bernard Shaw

Neprestali sme sa hrať pretože sme zostrali,
zostarli sme pretože sme sa prestali hrať.

čo viac dodať? Krátke, výstižne...snáď len niekoľko mojich slov...

Myslím, že je to pravda. Každy sa rád vracia do detských čias, do čias hier. Veď aj mnoho dospelých hľadá únik pred realitou v hrách. Ale toto nie je len o tom. Pri hre, kreatívnej hre rastie naša osobnosť... rastie oveľa viac než pri suchom biflľovaní, alebo v inom období dospelosti. Hra bola a je stálou súčasťou života... preto by sa nemala vytratiť...

Je to aj o hravosti a tá snáď by sa tiež nemala vytrácať zo života. Veď zíde sa prinajhoršom aj pri riešení problémov... hravom riešení problémov.

snáď, snáď každý z nás takto ešte nezostarol... pretože byť "dieťaťom" je krásne...

P.S.: K tomuto citátu som sa dostal náhodou na jednom fóre (cgtalk.com), kde sa diskusia točila okolo rýchlosti učenia digitalnej maľby a použivania tabletu... tam kde dospeli mali problém, malé deti sa naučili mnoho za pár chvíľ.

Kvalita článku... neviem... tá myšlienka hovorí všetko...a mňe sa nedarí rozvýjať članok o nej...


Pohľady do života | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    vystizne
    publikované: 08.09.2005 00:34:25 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zalezi
    aj od postoja jednotlivca, pretoze niekto moze kludne za hru povazovat aj varenie, dizajnersku cinnost, kadernicku cinnost, ci pracu v domacej dielnicke, atd.
    publikované: 08.09.2005 08:38:22 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. clovek casto zabuda
    na to co ma pred ocami... lulla mas pravdu... ved pre mna samotneho je dizajnerska cinnost, kresba, pisanie vlastne hrou.... dik ze si mi to pripomenula
    publikované: 08.09.2005 14:58:34 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Pekná myšlienka
    ja len dodám, že niekedy závisí aj od ľudí okolo nás, či tú hravosť podporujú, alebo sa tvária, akoby sme sa vymykali z normálu :o))
    publikované: 08.09.2005 22:54:23 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. George Bernard
    asi myslel na tú bezprostrednú detskú hru, v ktorej nezáleží na pravidlách a ani na tom, kto vlastne vyhrá, pretože práve tieto aspekty dali hrám dospelí a nie deti. Deti sa hrajú kvôli hre samotnej, no ak sa hrá dospelí, tak sa väčšinou hrá hlavne kvôli víťazstvu, alebo pobaveniu dieťaťa. <br /><br />Takáto hra prestáva byť hrou a stáva sa povinnosťou, alebo zamestnaním a človek sa ju prestane hrať, začne ju brať vážne...<br /><br />Takto umiera človek, ktorý žije svoj život (dieťa) a rodí sa človek, ktorý žije z povinnosti (dospelí).<h5>:( Kiežby som dokázal nedospieť :(</h5><br /><br />P.S. Pozrite si film Finding Neverland a pozrite sa do zrkadla svojej mysle, aby ste pochopili, či ešte máte nádej na záchranu pred najstrašnejšou civilizačnou chorobou ľudstva: Dospelosťou.
    publikované: 11.09.2005 22:20:05 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hej!
    práve som dopozeral Stopárovho sprievodcu po galaxii! Biele myšky tu nadobudli veľmi konkrétny význam! A to vôbec nemyslím na ich pokusy s ľuďmi...
    publikované: 13.09.2005 23:31:28 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014