Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Z dažďa pod odkvap

Asi takto by sa dala nazvať výmena českého premiéra.

Keď konečne odišiel Gross, tak mi kamarát povedal, že ktokoľvek bude lepší ako on. No, myslím sa, že pan Paroubek za každú cenu snaží dokázať, že to také jednoznačné nie je.

Gross podcenil auditórium a asi už stratil mieru a myslel si, že mu prejde všetko. Bol to šikovný mladý muž, ktorý sa rýchlo vyšvihol do čela vlády. Ale jedno sa nenaučil: i klamať treba vedieť. Proste ani jemu neprejde všetko a keď už klamať (či vymýšľať si bez prípravy), tak aby to nebolo ľaho dokazateľné. Toto sa mu stalo osudným...

Po dlhých mesiacoch a koaličných kotrmelcoch, vznikla staronová Špidlová vláda, tentokrát v čele s premiérom Paroubkom. Už prvé rozhovory naznačili, že tento človek bude potrebovať nejaký čas, než sa aspoň trochu naučí komunikovať. Ale ako sa zdá, jeho slovník bude vždy pripomínať heslá z tribún pred 1989. Veď on sa ani netají kladným vzťahom ku komunistom.

Teraz sa pustil do prvého muža republiky. Asi si neuvedomil, že nie vláda platí zahraničné cesty pána prezidenta, ale my občania, daňový poplatníci. Preto ma dosť poburujú vyhlásenia tohoto typu. Asi si neuvedomil, že vláda nevyjadruje názor všetkých občanov tohoto štátu a v dnešnej situácii, kde táto vláda je iba opakovaným neúspešným pokusom ČSSD udržať sa u kormidla, kde nie je odvaha čokoľvek zásadného riešiť a odkladá sa to už niekoľko rokov. Čaká sa na situáciu, ktorá bola na Slovensku. Teda, že zdravotníctvo narazí na dno a že dôchodková reforma už bude absolútne neudržateľná.

Z obavou čakám, čo pan Paroubek ešte predvedie...


zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014