Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úsvit nového dňa

Príbeh lovca

"Ty môj hrdina. Ty môj silák. Ty môj..." Šepkali jej ústa pokiaľ sa jej nádherná tvár s rozžiarenými očami olemovaná záplavou zlatistých vlasov pomaly skláňala k nemu. Jej vôňa, teplo jej tela.... natiahol ruku aby ju objal.

Jeho ruka narazila na niečo studené a drsné. Striaso ho. Opatrne otvoril oči. Okolo neho šero noci, pod sebou cítil chladnú zem. Telo sa mu ešte chvelo túžbou. Bože, prečo ma trestáš snami, pomyslel si uvedomiac si krutosť reality. Tak túžil zabudnúť, už necítiť, netrápiť sa...

Oči sa mu opäť zavreli. No spánok neprichádzal. Spomienky boli silnejšie. Opäť videl jej obraz. Tak ako prvý krát. Vlastne prvá spomienka na ňu bol jej smiech. Nádherný, zvonivý, tak trochu vyzývavý smiech, priťahujúci mužov v jej okolí. Neodolal, obzrel sa komu patrí. Znovu cíti to chvenie, ten silný pocit mať ju nech to stojí čo to stojí. Pocit krásny a zároveň zničujúci.

Zabudol na všetko a všetkých zo života spred stretnutia s ňou. Stala sa jeho métou, jeho snom, ktorý túžil naplniť. Jeho život sa zmenil na postupné búranie prekážok, tvorbu stratégií ako sa dostať bližšie k nej, hľadanie spôsobou ako upútať na seba pozornosť. Bol mladý, silný, krásny, vzdelaný a riadne sebavedomý. Jeho snaha priniesla víťazstvo.

Bože, ako zabudnúť. Spod mihalnice sa tíško tiahne mokrá stopa smerom nadol k zemi. Tichý vzlyk zostal niekde hlboko v hrudi, svojou ostrosťou prebodávajúc zvyšok toho čo bolo voľakedy horúce srdce.

"Drahý, mohol by si...?" zaznieva mu v ušiach tón jej sladkého hlasu. Pravdaže mohol, vždy aj vtedy keď už svete raz nevedel ako. Jeho život sa zmenil na dosahovanie iných mét ...zmenil sa na plnenie prianí jeho kráľovnej. Postupne sa zmenil na bojovníka za jej vec. Nemohol bez nej byť a nenohol nesplniť jej rozkazy. Ona mu velila, kde kedy, čo, ako, proti komu.  Zmenil sa.

"Ty môj hrdina. Ty môj silák. Ty môj..."  pri jednom zo svojich návratov začul známy hlas a poznal známe slová. V prvom momente si myslel, že jeho túžba mu privodila halucinácie. Lenže nie. Ešte krok a uvidel ju... s rozžiarenými očami v krásnej tvári tíško šepká ... v náručí iného muža, mladého, krásneho, sebavedomého...

Zaútočil. Ranu ktorú dostal, ani tie ďaľšie skoro necítil. Zato jej smiech... Prebodol mu srdce, zlomil vôľu, vzal chuť do života. Zostal ležať dobitý na zemi. Lenže túžba bola silnejšia, zdvihol sa že pôjde za ňou. Nechcel veriť tomu čo prežil. To nie je pravda je to sen, zobudí sa a ... Zavolal jej meno skôr ako sa mu stratila za najbližšou zákrutou. Nič. Ani pohľad, ani slovo...Musí za ňou, doráňané telo sa vyplo, nohy pomaly začali nasledovať jedna druhú. Nevie ako dlho šiel. Už nevidel nič zo svojho života, nič čo poznal, čo bolo jeho istotou. Len pustina a samota. Nevládal ďalej. Nohy sa podlomili, viac si nepamätá.

"Vrátila si sa! Ja som to vedel, láska moja" tie jemné dotyky, vôňa, jemnosť ženského kroku. Otvoril oči. Ale kto to je. To nie je ona. Pozrime ho, ženský škriatok, ako uskočil. Keby mohol, hádam sa začne smiať. Lenže telo sa mu zmenilo na ťažký balvan. Skoro vôbec si necíti ruky, nohy. čo je to s ním? A zas tie ruky. Cíti ako ho dvíhajú, spod mihalníc sleduje jej snahu dať mu napiť. ..

Zvlášte stretnutie. V tejto pustej planine stretne ženu, ktorá je tak iná, nepožaduje od neho nič, pomáha mu. Prečo? Keď ho chcela zdvihnúť, hrdosť sa v ňom vzbúrila. Ťažko, ale predsa vstal. V jej očiach nebol výsmech, bola tam účasť, chuť pomôcť mu. Toto nepoznal. Zľakol sa a poslal ju preč. Váhala, kým odišla. A keď odišla, vedel, že nemôže tam zostať sám. Obzeral sa, ktorým smerom vykročiť. Lenže nech pozrel ktorýmkoľvek smerom, jeho pohľad sa vrátil na cestu kde sa pomaly v dialke strácala silueta neznámej ženy. Vykročil.

Úsmev na jeho tvári ešte prikrývala tma. Ale teraz už vedel, že pôjde ďalej. Pootvoril oči a pozrel smerom k dohárajúcemu ohňu. Jeho svetlo jemne osvetľovalo siluetu ženy. Obrátil sa na bok, hlavu si podoprel rukou a hľadel na ňu. Zvedavé otázky sa mu hnali hlavou. Predstavoval si, kto to môže byť, ako sa sem dostala, prečo je taká aká je. Ležal na boku s rozmýšľal. Prvý krát myslel na niekoho iného. Prvý krát myslel na niečo iné. Opäť mal pocit slobody, krásny pocit voľnosti, nezávislosti, pocit nového začiatku.

Pohla sa. Rýchlo sa vrátil do pôvodnej polohy a zavrel oči. No vo vnútri cítil radosť. Radosť z toho že žije, že je voľný, že je tu niekto, čo nič od neho nechce. Ležal tam a počúval dych neznámej, ktorá mu vrátila chuť vykročiť vpred.


Mystériá | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    dobre
    publikované: 19.04.2005 19:20:21 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Neviem sice o com konkretnom to je
    takze moze to byt aj presne. Viem vsak celkom iste, ze nie kazdy muz sa potrebuje potacat od jednej zeny k druhej, aby vobec kracal a pocuvat nejake dristy. Kedze vam robi ten pocit dobre, ze vsetko sa to deje vdaka vam zenam a ako muzovi pomahate prezit, musi to obcas tak zahrat, aby vas trochu potesil. Je to taka komedia a ked si nejaka hlupana zacne namyslat, ze to je tak ako to nie je, alebo nejaky hlupak kopu inych veci, byvaju z toho zaujimave i tragicke zapletky a rozuzlenia.
    publikované: 19.04.2005 20:39:50 | autor: abc (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. velmi
    pekny pribeh :)
    publikované: 20.04.2005 02:59:59 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ďakujem
    za pochvaly, dievcence. Trochu som pustila fantáziu z uzdy. Ak Vás to nenudilo, je to fajn.

    2 abc -len na vysvetlenie. Je to v poradí tretí príbeh. Nechcem si robiť reklamu. Kto chce nájde si ich (ako aj iné články ) na mojom blogu. Nadarmo sa téma nenazýva "Mystériá". Je to niečo čo nebolo, ale mohlo byť. Alebo bolo? To záleží na skúsenosti každého kto čítal tieto články. Pointou malo byt ukázať ako sa vedia muži a ženy navzájom zraňovať neúctou a nadradenosťou voči tomu druhému. Chcela som ukázať ako može zničiť jednostranný pohľad na život (nechcem použiť výraz sebectvo), život niekoho iného. Tak trochu som dúfala, že sa každý čitateľ zamyslí a položí si otázku, ako by som sa cítil v tejto situácii a ako sa spávam ja.
    publikované: 20.04.2005 09:00:52 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Vdaka za vysvetlenie.
    Jednostranny pohlad hrdinu bol zrejmy, preto som aj tak reagoval. Ak bol tvoj pohlad taky zamerne, uvedomene, je to ine kafe, uznavam, ze dobre.
    publikované: 20.04.2005 15:09:29 | autor: abc (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. zavidim mu
    jeho volnost, za ktorou sa skryva tolko tajomstiev
    publikované: 20.04.2005 15:56:43 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014