Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

život je zmena...

V poslednej dobe sa zmenilo veľa… aj tu na blogu starí blogeri odchádzajú :( ale nepíšem o tom… všetci si ma určite aspoň z toho čo mám tu na blogu poznáte ako smutného človeka. No to sa časom zmenilo.

neveril som tomu ako dokáže jeden deň, jeden jediný deň zmeniť postoj človeka k životu. No nie som si istý či to bol práve len ten jeden deň, alebo tých deväť temných mesiacov čo tomu predchadzalo.

A v čom som sa zmenil? V prístupe k životu, v tom kým som a v tom čo chcem dosiahnuť. Teraz sa snažím nájsť každý deň niečo na čo sa tešiť, prečo bude stáť (resp. stál) deň za to. Nehľadám iba veľké okamžiky, ale aj drobnosti, čo ma zahrejú na duši. No nie vždy sa to podarí, a tak sa stále vyskytujú aj tie blbšie dni, no je ich badateľne menej. No najviac sa vždy teším na…

Čo chcem dosiahnuť? Som takmer spokojný s tým čo mám, no len jedno mi chýba, a práve kvôli tomu boli tie predošle mesiace temné. Chýba mi niekto (dievča), ktoré môžem objať, porozpravať sa s ním, ľúbiť a vedieť že aj ono opatuje moje city. No menej sa zamýšľam nad tým čo mi chýba a snažím sa tešiť z toho čo mám.

Kým som bol? Pred rokom som bol menej spoločenský (nespoločenský) človek, ktorý len sedel a čakal pokiaľ štastie dojde za ním. Ale ako už býva zvykom šťastie nikdy nepride samo od seba. Ty mu musíš ísť naproti. Trvalo mi dlho pokiaľ som to úplne (možno len čiastočne) pochopil. Táto cesta bola psychicky náročná, plná depresívnych stavov a pocitov prehry. No naučila ma veľa. To čo ma na tej ceste viedlo boli kamaráti, knihy Alchimista a Piata Hora a aj blog. Ten sa pre mňa stal záznamom mojej duše… mojim zrkadlom.

Kto som? Ťažko povedať. Som sám sebou. Som týmto momentom… Takýchto viet by sa dalo napísať veľa, no pravda je taká, že som človek túžiaci len po jednom, po láske.

Stále len píšem o tom istom… snáď ma to už postretne...

P.S.: Ako som napísal život je zmena, zmenil som sa ja, zmenil sa aj môj prejav. Kedže sa snažím byť veselym človekom, tak aj môj dizajn nabral veselšie razenie... A spolu s týmto chcem priniesť aj nový obsah na blog... snaď to výjde... nechajme sa prekvapiť.


Pohľady do života | stály odkaz

Komentáre

  1. drzim palce
    nech Ti to vydrzi co najdlhsie.

    P.S.: Alchymista sa velmi pacil aj jednej mojej dobre kamaratke a tak sa len chcem opytat - naozaj to stoji za to?
    publikované: 10.10.2005 00:58:42 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Z vlastnej skúsenosti
    ti môžem povedať, že najväčším nepriateľom dosiahnutia vlastných cieľov, je prílišné lipnutie na nich. Ak sa dokážeš od svojich cieľov natoľko oslobodiť, že ti na nich vlastne neveľmi záleží, oslobodíš sa aj od násilných postupov.
    Možno sa to takto povedané nezdá, ale je to tak. Spaľujúce túžby diktujú iba seba a zakrývajú výhľad. V podstate o tom je aj Alchymista, hoci mnohí za ním hľadajú všelijakú ezoterickú ideológiu.
    Sám som poznal, že kým som cieľmi zakrýval túžby svojho ega, nedarilo sa mi ciele dosiahnuť. Až keď mi išlo iba o tieto ciele, bez ohľadu na ich dopad na mňa (aj keď to nikdy nebude platiť úplne), až vtedy to začalo byť zaujímavé. Čas prestal hrať úlohu. Vzťah k sebe samému sa zatlačil kdesi do kúta a stal som som sa viac pozorovateľom, ako aktérom cieľa.
    Želám ti túto slobodu.
    publikované: 10.10.2005 07:57:38 | autor: Daimonion vonCave (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :))
    super :), vitaj medzi tymi, ktori sa raduju kazdy den

    cyb - Alchymistu si urcite precitaj
    publikované: 10.10.2005 09:05:37 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. perfektna
    kombinacia farieb...paradne :) Mne sa obsah tvojho blogu pacil, az tak velmi ho nemen :)
    publikované: 10.10.2005 09:47:36 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Tiež
    Ti želám, aby Ti to vydržalo čo najdlhšie...

    Alchymistu som čítala už dávnejšie a myslím, že po ňom v blízkej budúcnosti siahnem znovu :o)
    publikované: 10.10.2005 14:08:41 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Súčasťou Tvojej premeny
    bloa aj premena blogu? Fajne farby, take optimisticke, endorfinove :))
    publikované: 10.10.2005 19:37:53 | autor: Jill (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nový dizajn
    je krásny, veľmi sa mi páči ... a nový prístup k životu tiež, držím palce a teším sa, na to, čo to prinesie tvojmu blogu ...
    publikované: 10.10.2005 20:30:26 | autor: sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to všetko je pekné, ale...
    ...ale už ma nebi!
    publikované: 12.10.2005 19:28:28 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. poznamocka
    becouse si zmen na because (top obrazok)
    publikované: 17.10.2005 16:57:17 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. po roku...
    Blbosť, človek sa tak ľahko nezmení. A ak, tak je to iba na určitý čas. :(
    publikované: 08.10.2006 13:53:29 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Změny
    Ano, život je změna a změna je život, takže v životě určitě přichází spousta změn. Já myslím, že je to dobře, protože člověk se takto může posunovat dál, ať už se jedná o nástup na VŠ, stěhování - https://www.eurobydleni.cz/byty/liberec/pronajem/ nebo třeba první děťátko v rodině. Všechno to přichází a myslím, že to člověka může mnohému naučit a posílit jej pro další změny :)
    publikované: 27.04.2022 18:35:11 | autor: Ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014