Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

nebudem plakať keď odídeš

chcel si, aby som bola veľká. a tak som vyrástla.
už nepotrebujem, aby si mi zohrieval mlieko v mikrovlnke, veď dávno hryziem stoličkami. no aj tak ti ďakujem, že si odo mňa trpel ogrckané tričká.

už nepotrebujem tvoje ruky pri mojich krokoch, už dávno behávam po lesoch. no i tak ti ďakujem za tvoje seknuté kríže keď si ma odliepal zo zeme.

už nepotrebujem, aby si mi donekonečna opakoval slová, veď dávno čítam knihy. no aj tak ti ďakujem za tvoju trpezlivosť keď ti moje stereotypné otázky drásali nervy.

vyrástla som, moje ego zosadilo tvoje božstvo z trónu. hoci, nikdy si nechcel byť nikomu bohom. vždy chceme pre seba to najlepšie a ty si ním pre mňa určite bol. aký sme len nenároční, hľadíme tak úzko keď ide o naše dobro. berieme a berieme všetko, bez ohľadov na potreby teba, na potreby okolia či sveta. glorifikujeme všetko čo je nám tak drahé, aby sme o nič z toho neprišli. držíme pevne v rukách ako dieťa, ktoré práve dostalo malého kocúrika. a pritom sa nám stráca z pred očí suchá realita pravdy. až keď kocúrik zatvorí svoje očká vidíme skutočnosť, v ktorej sme všetci len nahí a slabí, krehkí a takí nestáli so svojimi náladami. ako pierko vo vetre, ktoré ide všade tam kam ho jeho pán zavanie.
práve preto nebudem plakať keď odídeš. nie som tvojou výhrou a ty nie si mojím Bohom.

no aj tak ti ďakujem za tvoj svet, ktorý si vo mne zanechal, ako list na rozlúčku...

 "svoj čas má narodiť sa, svoj čas má zomrieť. svoj čas má odmlčať sa, svoj čas má prehovoriť. svoj čas má milovať, svoj čas má nenávidieť" (kaz 3, 2a.7b.8a.)

osobné | stály odkaz

Komentáre

  1. Ahojki,
    táto časť kazateľa je veľmi obľúbená a aj ja ju mám rada, vždy je na niečo správny čas, len musíme vedieť na čo vhodný je ten prítomný, pá, poli
    publikované: 17.01.2009 22:41:33 | autor: poludnica (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ach
    ked je niekedy tak tazke sa v tom vyznat... chceme vsetko, no pritomnost nam ponuka len nieco... a tak sa zhaname za inym v tuzbe dosiahnut vsetko a nemame ani to nieco pritomnosti ani vsetko buducnosti...
    publikované: 17.01.2009 22:53:21 | autor: elle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no čas je ale sme aj ny v ňom
    ktohovie že či ano či sa lentak časubludime a údime sa v našich myšlienkach sponienkach a namyšlaní
    predstavovanísi
    skusme biť tu a teraz stale sa venovať tomu gde sme a sny nechajme na spanok a bdenie dajme luňdom
    ...
    už viac nemožem zatim
    publikované: 17.01.2009 23:01:13 | autor: noje meno (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hm
    reflexie spomienok sa mozu zmenit v zivotnu skusenost... a zivot bez snov... to je len preslapovanie uprostred hor z nohy na nohu, bez zastavenia a pohladu na vrcholy, ktore cakaju na nase pokorenie... spomienky nam davaju mudrost, sny vasen pre dobrodruzstvo ;)
    publikované: 18.01.2009 10:34:33 | autor: elle (e-mail, web, autorizovaný)
  5. pekné..
    publikované: 08.11.2009 02:13:29 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014