Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovensko - krajna hoviadok

Čoskoro si pripomenieme 17. novemner 1989. Čo sa za ten čas zmenilo?

Spoločenské zmeny samozrejme prichádzajú, ale jedna vec sa za 16 rokov vôbec nezmenila. Väčšina slovákov je stále masou tupých hoviadok. Hoviadok, ktoré musí niekto viesť, ktorým musí niekto povedať, čo majú spraviť, hoviadok, ktoré nedokážu samostatne uvažovať a konať.

Slovenský politik
V momente, ako usadne do svojho kresla v parlamente, stráca pojem o časopriestore a žije v úplne iných dimenziách, kde hlavnou mernou jednotou všetkého sú peniaze. Zabúda na ľudí, ktorí ho tam dostali. Za to, aby v tom kresle vydržal čo najdlhšie je ochotný spraviť čokoľvek - nechať sa kúpiť, dokonca si aj nohu prestreliť.

Slovenský úradník
Má na rozdiel od väčšiny svojich kolegov z EU stránkové dni, na rozdiel od svojich kolegov z EU berie plat za ničnerobenie. Ak aj niečo robí, tak väčšinou zdrbe poctivca za malý prehrešok, pričom tí, ktorí štát naozaj okrádajú, sa bez problémov a strachu prechádzajú po ulici a smejú sa poctivým do očí.

Slovenský lekár
Poväčšinou vyštudoval za jaterničky a ďalšie mäsové výrobky a tomu odpovedajú aj jeho vedomosti (česť výnimkám). Ak pracuje v štátnej inštitúcii je jeho jedinou snahou nič nepokaziť. A tak veľa pacientov do nemocníc vchádza bránou a vychádza cez patológiu. On ale predpisuje, čo najdrahšie lieky, lebo mu to umožní ísť na sympózium napr. do Číny. Cestovné náklady sú sponzorované niektorou farmaceutickou firmou.

Slovenský štátny zamestanenec a zamestnanec verejných služieb
Čo mu neprikáže jeho nadriadený to nespraví. Drží sa podobne ako väčšina výššie uvedených hesla: "Kto nič nerobí, nič nepokazí." A tak sa Vám bežne stane, že po troch rokoch Vám príde upomienka, že neplatíte nájomne za priestory, v ktorých samozrejme tie tri roky už nie ste. A keď sa naozaj ukáže, že nie ste, tak po Vás chcú ešte doúčtovanie nejakých služieb, ktoré ste údajne používať v tom období mohli. Veď čo dobabral kolega, nech zaplatí firma. Oni na to majú a kolega je len chudák úradník.
Alebo si objednáte orezanie stromov. V piatok Vám oznámia, že v pondelok si máte preparkovať a samozrejme nikto nepríde. Keď to potom správkyňa vchodu urguje na technických službách, tak jej zamestanec prisľúbi, že dôjdu. A aj dôjdu, ale pre istotu prídu orezať stromy iba pri susednom vchode, kde zhodou okolností býva zamestanec technických služieb. Tak logicky na mieste požiadate zamestnanca, aby prišiel orezať aj tie vaše a on vám iba oznámi, že má príkaz orezať iba tie pred susedným vchodom, a že to nespraví.

Polícia
Skupinka dementných vyholených imbecilov zavraždí mladého človeka. Polícia sa údajne snaží nájsť vinníka, ktorého možno niekedy nejakou náhodou nájde - náhodou, nie činmi, lebo aj tak nič nekoná. Skúsil niekto vypísať odmenu? Spomeňme si na susedné Čechy, na zastreleného novinára a čo pomohlo dolapiť vinníka.
O pár dní podobná dementná skupinka ohrozuje študentov vo vlaku a štátny zamestnanci sa tvária, ako by sa nič nedialo.

JE MI Z VAČŠINY TOHTO RETARDOVANÉHO A NESAMOSTATNÉHO NÁRODA NA GRCANIE. KOĽKO % ĽUDÍ DOKÁŽE SAMOSTATNE KONAŤ, PREMÝŠĽAŤ AJ BEZ TOHO, ŽE IM TO NIEKTO Z HORA PRIKÁŽE?


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    Zo zacietku je to vtipne smutné , no z ironie prechadyas do vaznosti. Ked chce niekto nieco zmenit, tak nehc sa za to postavi! Ale to ci sa zmenia aj ludia, to je len na nich.
    publikované: 15.11.2005 12:34:20 | autor: enyon (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uprimnost nemaju ludia radi
    A teda aj Slovaci. Radsej budu nadalej volit svojich pseudopolitikov, ktori im slubia veci, ktore nie je mozne splnit, namiesto politikov, ktori by napriek nepopularnym opatreniam za niekolko rokov utahovania opaskov spravili viac.
    Pritom nerealnost tychto slubov musi pochopit aj priemerne vzdelany clovek.
    Slub slovakom cokolvek, co maju radi a oni ta budu oslavovat do momentu, az vytriezveju, vyhovor sa na niekoho a oni ho zatratia, kym z teba spravia kinga. Osvedcena prax slovenskej politickej sceny, ktora sa pravidelne opakuje do momentu, ked uz su lzi okate. A v tom momente nastupuje iny klamar.

    A to nehovorim o zavisti, ktora je pre slovakov nie lenze typicka, ale priam geneticky vstepena, rovnako ako farba pleti.
    publikované: 15.11.2005 12:49:45 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. uf
    klobuk dole skladam pred tymto clankom .... lepsie sa to ani neda napisat, je to smutne ale je to absolutna pravda
    publikované: 15.11.2005 22:13:03 | autor: Radoko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hmmm
    nadavat vie kazdy - no konat uz nie...
    publikované: 15.11.2005 23:56:17 | autor: slimak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. casto aj konam
    takze uradnici si napr. ku mne moc nemozu dovolovat, staci veta, ze su plateni aj z mojich dani a vacsinou sklopia usi
    publikované: 16.11.2005 08:19:46 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. no
    precitaj si prosim moju odpoved na stranke, kde je zverejnena tvoja reakcia a nechap veci tak, ako neboli myslene a teda aj chapane byt nemaju ... a pociem to tu opat, ja nehovorim, ze na blog.sk sa cenzuruje na urovni pristupnej iba adminovi, reps. adminom, ale reagovala som na jedneho cloveka, 19-rocneho chalana, ktory si mysli, ze mat iny postoj ako on - mysliet si, ze 16-rocna baba nie je asi dost vyspela na sex s nim - je zle a nehodne publikovania, dakujem
    publikované: 29.11.2005 17:52:52 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014