Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Láskavá abeceda

Nikdy si sa ma nespýtala, prečo ťa vlastne milujem a mne to asi bolo trochu ľúto, lebo som mala niekoľko naozaj pádnych argumentov a odpovedí na túto nevyslovenú otázku. V abecednom poradí! A tak som si povedala, že ti odpoviem. Milujem ťa preto, že si.
A si:

ASERTÍVNA.
Zatiaľ som spozorovala, že iba voči mne, ale je pravdou, že niekde začať treba. Ak do teba človek rýpe dostatočne dlho a dostatočne intenzívne, nakoniec vybuchneš a všetko, čo si potláčala, sa z teba začne hrnúť ani sama nevieš ako. Ak by som ťa v živote nenaučila nič viac, iba toto, tak som spokojná. Krič, plač, hádž sa o zem - keď ťa to prejde, tak si sadni ku mne na gauč a pozrieme si film. Tvoje nálady na teba majú nárok.

BIPOLÁRNA.
Namôjdušu, našla som v tebe asi šesť žien. Nie so všetkými som ochotná žiť, až kým nás smrť nerozdelí, ale mám pocit, že si vekom na ne zvyknem. Napriek tomu, že som prudko monogamná, uvedomujem si, že odkedy mám teba, nielen, že vyznávam mnohoženstvo, ale každý môj sexuálny zážitok je vlastne grupák. Ďakujem, drahá.

CITLIVÁ.
Odkedy ťa poznám, uvedomujem si, čo to znamená, keď moji mužskí priatelia prídu, mávnu rukou, pokrútia hlavou a povedia: “Ah... ženy.” Na jednej strane nekonečný zdroj hádok a komunikačných šumov, na strane druhej dôvod, prečo sú ženy ženami. Mne tvoja citlivosť nevadí, robí ťa krehkou a obrusuje mnoho tvojich ostrých hrán. A popravde, aj mnoho mojich.

DAKOTOVSKÁ.
Viem, že také slovo neexistuje a vďaka tvojej schopnosti na E aj viem, že sa to volá lingvokulturéma! Smiala si sa mi, keď som ti povedala, že vyzeráš ako hlavná hviezda filmu pre dospelé ženy a nedospelých mužov. A potom ti to povedal aj tvoj homosexuálny kaderník! Už sa z toho nikdy nevyvlečieš. Máš ofinu, tvár a povahu ako Dakota Johnson! A keby mala ona tvoj zadok, prsia a schopnosť pýriť sa, dostávala by úlohy už iba v jednom odtieni kinematografických žánrov!

EDUKATÍVNA.
Všetko, čo som kedy nevedela ja, vieš ty. A nielen, že to vieš, máš neuveriteľnú schopnosť informácie sprostredkovávať aj ľuďom o dosť hlúpejším a tí ľudia si ich dokonca pamätajú. Neminula si sa povolaním, ver mi. Vieš úplne všetko. Vieš, že ženská história sa nazýva herstory, že neexistuje feminizmus iba feminizmy, že psa treba vyťahať za šticu, aby ťa poslúchal... Vieš aj, aké drogy sa brali vo Warholovej továrni, prečo Goebbels kefoval Lydu Baarovú, do ktorej subkultúry patrí Jared Leto a dokonca aj to, aký je rozdiel medzi balzamom, kondicionérom a šampónom. Vieš úplne presne, na čo sa používa kyselina hyaluronová a na čo kyselina listová, prečo si ľudia myslia, že vlci sú zlí a v akom uhle má mať človek pri cvičení nohy, ak chce mať dokonalý zadok.

FANÚŠIKOVSKÁ.
Keď si zistila, že ten portál, ktorý sprevádzal bulvárnu časť tvojho Ja, viedlo moje Ja, skoro si si rozžula telefón. Počula som to. Si najväčší fanúšik mojej literárnej prostitúcie. Nikto ma nečíta radšej a pre nikoho nepíšem radšej. A viem, že budeš jediná, kto bude moju Evitovku ukazovať v autobuse starým dámam so slovami: “To napísala moja priateľka, poznáte ju?”

GLOSÁTORSKÁ.
Kto s tebou nikdy nepozeral Nákupné maniačky alebo čokoľvek, kde možno vidieť chromé deti a Rozborila, vôbec netuší, čo je to humor. Si politicky, ľudsky aj rasovo nekorektná tak, ako sa len dá a je to jeden z mnohých dôvodov, prečo ťa milujem. Ak sa Ali G rozhodne, že by si zahral v Diktátorovi 2, viem presne, kto by k tomu písal scenár. Zlé, zlé dievča.

HLADNÁ.
V živote som nestretla človeka, ktorý by jedol tak rád, ako ty. Sú ľudia, ako napríklad ja, ktorí milujú dobré jedlo, ale ty ho miluješ s dôrazom na slovo milovať. Marinované rebierka sú tvojou gastrobibliou a keď sa dívam, ako sa im prihováraš, maznáš sa s nimi, vychutnávaš si ich a keď sa do teba už nevojde ani jeden hlboký nádych, poskladáš si kostičky vedľa seba a dívaš sa na dobre odvedenú prácu, hovorím si, že mi ťa zoslal sám gastroboh.
“Ahojte, rebierka.
Bože, ja milujem rebierka.
No vy ste krásne.
Bude mi veľmi zle.
Ale ja vás veľmi zjem.
A potom umriem.
Vravela som, že milujem rebierka?”

Toto a rôzne iné haiku dokážeš skladať o všetkom, čo pred teba položím na tanieri. A to ma zvláštnym spôsobom uspokojuje.

IDEALISTICKÁ.
Priala by som si, aby na svete bolo viac ľudí, ako si ty. Priala by som si, aby svet bol pripravený na ľudí, ako si ty. A priala by som si, aby ten pripravený svet riadili presne takí ľudia, ako si ty. Svet, v ktorom školstvo funguje spravodlivo, ľudia nevyhadzujú šteniatka do kontajnera, nevera nie je súčasťou 80% vzťahov a ženy sú rešpektované rovnako, ako muži. Viem, že je to utópia, ale ak by som pre tvoje ideály mohla niečo urobiť, tak mi len povedz. Čistota duše predsa nemôže naveky narážať na realitu.

JEMNÁ.
Si ako motýlie krídlo. Niekedy sa ťa až bojím dotknúť, lebo mám strach, aby si sa mi neroztrieštila v dlaniach. Čo by som potom s tebou, takou márnokúskovou, robila? Našľapujem na tvoj svet opatrne, aby som ho nerozdupala a pritom ťa zľahka bozkávam na tie najrozkošnejšie líca v galaxii. Lebo na niektoré bytosti by človek mal dávať pozor a chrániť ich, aj keď ho vytáčajú do nepríčetna. Ony zato predsa nemôžu. Veď viete...ženy.

KRÁSNA.
Neopováž sa preskočiť tento odstavec! Lebo ja to zistím, vytlačím ho a nalepím na chladničku, zrkadlo, skriňu a vnútornú stranu paplóna, ktorým si prikrývaš hlavu vždy, keď ti to hovorím! Naozaj veľmi to nemáš rada. A ja ti naozaj veľmi potrebujem povedať, čo všetko je na tebe nádherné. Napríklad, keby som sa nebála, že sa okamžite rozvedieš, pripojím plénu fotku tvojho zadku. Niekedy si prajem mať jeho maketu vyformovanú zo syra a z času na čas si doň otlačiť zuby. Niekedy ma mrzí, koľko vecí nikdy nebudeš môcť zažiť. Napríklad sa nikdy nepozrieš na svoje prsia z podhľadu. Až keď som to uvidela, uvedomila som si, o čom to ten Stopárov sprievodca hovoril... Zmysel života mám od tej chvíle veľmi jasne definovaný. Ani sa nikdy nebudeš môcť bozkávať sama so sebou a to ti teda poviem, to by ti malo byť ľúto... Pery, ktoré musel animovať najlepší pixarovský grafik, sú tá najpríjemnejšia demonštrácia unikátnosti dermatoglyfov. Dokonca milujem aj tvoje Middeltonovské vlasy, ktorých pri každom milovaní zjem aspoň kilo, lebo sú skrátka všade. Si nádherná a ja ti to budem hovoriť, kým mi nedáš zapravdu. A ešte aj chvíľu potom.

LASCÍVNA.
K tomuto viac nepoviem, lebo chcem v tomto vzťahu ešte spočinúť.

MAMONÁRSKA.
Nikto nemá toľko vecí ako ty! Všetkého máš asi tak 7x viac, ako normálny človek a ja nechápem, naozaj nechápem, ako je možné, že tvoje organizačné schopnosti to zvládnu vždy napakovať do toho najmenšieho kusu batožiny. Síce máš tých kusov potom tak, odhadom, deväť, ale táto superschopnosť je vlastná iba jednému druhu ľudí - matkám. Chceš či nie, tvojimi pôrodnými cestami sa naša dcéra dostať musí, lebo predpoklady na tento titul máš absolútne. Toľko druhov prúžkovaných zvrškov, kníh, kozmetiky a malých púzdier, do ktorých to všetko pcháš, nemá žiadna nákupná maniačka. Onehdá som hľadala ideálny prvý byt pre nás dve, šteniatko a tvoj šatník, ale trojpodlažné vily sú už všetky zabookované. Tak chvíľu počkáme. Kým nezačneš triediť.

NONŠALANTNÁ.
Ak ťa človek nezažil pod vplyvom liekov a horúčky, nevie, čo je to roztomilá dofetovanosť. Neberieš žiadne drogy a dokonca ani nepiješ, takže keď sa chcem zabaviť, musím ti nabulíkať, že si veľmi chorá a potrebuješ niektoré z voľne dostupných liekov proti bolesti. Vtedy ma miluješ vždy tak nejako viac, alebo si to iba viac uvedomujem, lebo keď ti ukážem tvoju fotku na pozadí môjho telefónu so slovami: “No pozri, aká nádherná žena!” a ty odvetíš: “Ále... veď to som ja,” a zachichoceš sa ako teenegerka, nemôžem si pomôcť, mám chuť vpichnúť ti valium a čakať, čo to s tvojou roztomilosťou urobí.

OBETAVÁ.
Bude mi veľmi dlho trvať, kým ťa presvedčím o tom, že človek musí myslieť v prvom rade sám na seba. Ty myslíš vždy na všetkých ostatných a mnohí z nich nestoja za žiadnu tvoju myšlienku, tobôž za tvoju pomoc. Na jednej strane ma to nekonečne irituje, na strane druhej... Ak by si taká nebola, možno ťa ani tak nemilujem. Mám v šuflíku román Dobrý človek ešte žije a koketujem s myšlienkou darovať ti ho, keď ma tvoj spasiteľský komplex zasa raz doženie do zúfalstva. Len tak, aby som si uvedomila, že zato nemôžeš. Si skrátka taká.

PSÍČKARSKÁ.
Ja som si vedomá toho, že ma miluješ, ale tak veľmi, ako budeš ľúbiť tú malú guču chlpov, ktorú dostaneš presne o štrnásť mesiacov, ma nebudeš milovať nikdy. Hovorí sa, že pes je najlepší priateľ človak, ale ja si tak nejak myslím, že ten frazeologizmus by potreboval doplniť. Pes je možno najlepší priateľ človeka, zato ty si určite najlepší priateľ psa. Áno, uvedomujem si, čo to znamená - olizovanie tváre zvieraťom po ránach, chlpy v posteli, zvedavé zízanie, keď budeme mať sex... Ale beriem si ťa aj s týmto vedomím a dopredu ti hovorím - ak bude hyperaktívny, dám mu plnú misku mojich zázračných koláčikov!

REBELSKÁ.
Ono to v tvojom prípade vyznie až smiešne, ale máš isté svoje malé protispoločenské protesty, o ktorých viem možno iba ja. Chodíš prednášať s tabletom v panda obale, nosíš príšerné gumové črievičky so srdiečkami a to celé skvelo kontrastuje s tvojim občasným lookom britského depechefeťáka. Sú to len také momenty, kedy sa do teba reinkarnuje James Dean a ty rebeluješ bez príčiny, ale tie momenty mám rada. Si vtedy živšia a tvoje líca majú zdravšiu farbu.

SUBMISÍVNA.
Platí to, čo pri písmene L.

TVRDOHLAVÁ.
Áno, musíš zjesť aj zeleninu, ten obklad si na hlavu proste dáš, nebudeš si do ničoho dávať cesnak, lebo máš nízky tlak a fakt nepotrebuješ ďalšiu kabelku so strapcami. Prečo tie veci musím opakovať stále dokola? Keby som vedela, že si tak veľmi baran, bola by som sa narodila bez rohov, lebo takto na seba neustále narážame a mňa z toho bolí hlava. Prijmi konečne, kto je v tomto vzťahu pán, podvoľ sa a prestaň mi oponovať! Lebo ten bičík budem používať aj v iných miestnostiach, ako len v spálni...

UČENLIVÁ.
Ja som ťa toho síce nenaučila veľa, zato som ťa naučila podstatné veci. Už vieš, aké sú drogové zákony vo všetkých krajinách sveta, ako si upiecť cesnakové slimáky, po ktorých ti je vždy zle, ako docieliť ženskú ejakuláciu, aj ako mať diskrétny sex v dopravných prostriedkoch. Chýba mi už len kúsok k tomu, aby som ťa naučila baliť jointy a piecť tortu z Lidl banánov. Daj mi čas. Všetko príde.

VÝNIMOČNÁ.
Nepoznám nikoho iného, kto má na bradavke čokoládové znamienko.

ZÁBUDLIVÁ.
Netušíš, kedy mám narodeniny, kedy máme výročie, kedy je Valentín a už vôbec nevieš, že sú to veci, ktoré by si vedieť mala. Nepamätáš si, kedy sme sa prvýkrát pobozkali, ani v ktorom mesiaci mám meniny. Ale vlastne mi to nikdy nevadilo, lebo každý deň, kedy sa môžem zobudiť vedľa tvoju vykúkajúceho zadku spod periny, je pre mňa dňom Vďakyvzdania.

Tento článok som písala na druhý pokus, lebo blog.sk a jeho admin centrum sa uzniesli, že ten prvý ma mal iba dohnať do šialenstva a chuti skočiť si bungee jumping bez lana, keď sa znenazdajky vymazal. Už nie je taký dobrý, ako bol ten prvý, pretože zo mňa je najlepšie len to, čo vypadne prvé (čo je dôvodom, prečo by som nikdy nemohla mať dve deti, lebo z toho druhého by bol minimálne delikvent, narkoman a transexuál v jednom), ale bola si smutná, že si to nemôžeš prečítať a ja som ti kedysi sľúbila, že tvoj smútok nedopustím.
Tak čítaj. O tom, prečo ťa milujem aj druhýkrát.

- | stály odkaz

Komentáre

  1. ako
    len mozes?!
    publikované: 05.04.2015 18:04:27 | autor: outsideristka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. a...
    ... aby si vedela:
    _add A,B,C: som iba zena, nie je to lahke (ked Emma T. pisala "Byt zenou je uzasne", evidentne bola v prechode (resp. za nim!))
    _add D: ano, je fasa, ak vyzeras ako ta osoba, ktora mala hrat "tu skaredu" osobu, cim sa zaroven vyjadrujem k odstavcu "Krasna": BUD TICHO!
    _add E: pamatas na leto a na to, ako som si nedokazala narychlo vybavit, co to vlastne studujem...? a paneboze, som rada, ze som ti ten cvik vtedy nedemonstrovala, to by sa smiala doteraz,vsak? ale moj trener vie, co robi, lebo je "jediny krasny".
    _add F: "ja ju prote poznam, dobre?!"
    _add G: podla mojho skromneho nazoru tu viac sedi "GENIALNA", ale ok, ty si tu autor, aj ked Roland Barthes by to spochybnil, pretoze podla neho je autor mrtvy... uz nikdy s tebou nebudem ozerat ziaden rozboriloidny program. som na take veci prilis citliva dusa. fnuk.
    _add H: MILUJEM REBIERKA!
    _add I: zial, ano, suhlasim s celym bodom...
    _add J: ...iba vtedy, ked nie som drsna!
    _add K: LOL *hlava pod paplonom*
    _add L: BUD TICHO.
    _add M: ale ved vies, ze sa snazim vlastnit len tolko veci, kolko by som odniesla v rukach, preto zhanam protezy...
    _add N: zabudla si na to, ako som v horucke "udajne" (lebo to si mi tvrdila ty!) stratila vlasy a bola som rada, ze som ich nasla...
    _add O: uz len chvilu, slubila som ti.
    _add P: zalozime malu svorku! budem alfa! :-)
    _add R: som dost velky rebel...!!!
    _add S: .....................................................................
    _add T: nie.
    _add U: ano, pri sexe na verejnosti staci, ze jeden je doma, druhy na verejnosti...
    _add V: raz som na to zabudla, RAZ!
    _add Z: uz mam od teba zapisnik ved...

    Lubim ta.
    publikované: 05.04.2015 18:24:59 | autor: outsideristka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. proste,
    hovor si čo chceš, ja som v tomto vzťahu tá, ktorá nosí takúto korunu: https://www.youtube.com/watch?v=t-fCCC3fxRU !!!
    publikované: 05.04.2015 19:02:50 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014