Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Operácia o život

Neznášam hysterikov a panikárov.

Vždy keď vidím ľudí upadnuvších do paniky ako púlia buľvy a vydávajú panické pazvuky, ide ma drbnúť. A pýtam sa. Prečo to robia scenáristi vo filmoch a ničia moje nervy a uši? Detto sa pýtam, prečo to robia ľudia live.

 

O to tristnejšie je poznanie, že existuje maličký, nepatrný, drobučky zmrd, ktorý dokáže do ukážkovej paniky priviesť dokonca mňa. Chladnokrvnú, chladnú, krvnú.

 

Nešťastne, ale odôvodnene nešťastne, som vyliezla zo sprchy a hoci som mala namierené inam a čas mi bežal, vedela som, že musí prísť k operácii. Keďže som krásavica dlhonohá a tak trochu (trochu dosť) nejogínsky natvrdlá, bolo jasné, že operáciu nemožem viesť sama, že môžem tak maximálne asistovať a podávať inštrumenty a samozrejme operáciu supervizorsky viesť, hoci najradšej by som bola v bezvedomí a nič neviedla a nič nevidela ostro, ani neostro a otvorila oči až keď by bolo po všetkom a počula informáciu, že operácia sa podarila a oblasť bola úspešne vypreparovaná.

 

Takže som sa opatrne utrela, niečo nevyhnutné na seba nahodila, rýchlo, rýchlo, lebo hrozila možnosť kontaminácie, kedy je každá minuta, ak nie sekunda kľúčová, popadla vatové tampóny, dezinfikovadlo (bože, našla som len alpu a urputne premietala, ako asi silné sú jej dezinfekčné decibely oproti doporučovanému jódu a ľutovala, že nedisponujem aspoň čistým špiritusom), niekoľko rozmerov a profilov pinziet, olej, že čo keby a zakričala mláďaťu, čo sa u mňa práve nachádzalo, že nech sa pripraví na operáciu, ktorú povedie. Kým sa toto stihlo vzpamätať, už som mala nagooglované inštruktážne video.


Čo ti budem operovať, Bonnie a prečo ja?, spýtalo sa mláďa vytreštene, uvyklé, že v širokom-ďalekom okolí doktorujem zväčša ja.

No ty, lebo ja si tam poriadne nevidím a neni čas niekam ísť, pretože je stále ešte možnosť, že nie som kontaminovaná, tak to môžme spláchnuť tu. Ale musíš to urobiť v zmysle nových trendov, nie klasicky, ako sa to robievalo, žiadne točenie naľavo, napravo, žiadne oleje, aby sa tam ten bastard neutopil, alebo mu neprišlo zle a sa mi tam nevygrcal a nenakazil ma parazitmi. A musíš ho odpreparovať dôsledne celého, ani nožička, ani kusadielko tam nesmie ostať. Hybaj rýchlo k videu, nacvičíš si postup!

Tak ukáž o čo ide, napriamilo sa mláďa do stavu pohotovsti a ja som mu pred nos natiahla svoju dlhú nohu a ukazovala na oblasť predklaktia na nohe, tak cca 3cm od nártu. Tam, tam bol ukrytý a prisatý ten parazit!

Ale veď to je len zaschnutá krv...

Čože? Už je zaschnutá? To znamená, že už je tam dlho, nadája sa až cáka krv a schne. Začni dezinfikovať a uvidíme, podala som tampón navlhčený alpou.

…nó, podľa mňa je to fakt len krv..., mláďa znalecky zhodnotí moju nohu a pokračuje, veď sa kukni sama, máš oholené nohy, tak si sa asi prirezala…

Vážne...? začínalo sa mi uľavovať, pokračuj, prosím...      

Ten kliešť by sa nezvládol celý strčiť pod kožu a prikryť sa chrastou…

Ale veď tam má nožičky!

Nemá, ja myslím, že je to fakt len krv...

Určite? Prevzala som tampón, opäť ho výdatne navlhčila alpou a pokračovala v zotieraní. Oh, áno, hurá, super, som zachránená, nemám kliešťa, ty si mi zachránilo život!

 

Tento krpatý debil sosajúci vašu krv vám totiž môže priložiť ako bonus k tomu, že si cucne vašej krvi okrem klasickej a nebezpečnej encefalitídy a borreliózy aj tularémiu, Q-horúčku,ehrlichoózu, ricketsiózu, bartonellózu, babesiózu… ja ich považujem za veľkých zákerákov, pretože ich "dárečky" lekári často včas nerozpoznajú a nezdiagnostikujú, čím sa infekcia dokáže rozmnožiť natoľko, že človeka pošle do kytek, alebo mu ostanú vážne doživotné následky. Zavše, keď je imunitný systém silný, ale nie dostatočne silný, nákazu zčasti potlačí, ale tí malí preživší zmrdi sa zašijú v nejakom úkryte v organizme a odtiaľ vedú nenápadnú zákopovú vojnu. A keď odbery nevykážu dostatočné množstvo protilátok, chudáka pacienta len posielajú od čerta k diablovi a neliečia príčinu, lebo ju skrátka neidentifikujú.

 

Dnes som teda zázračne prežila zákerný útok vlastnej paniky a oslavujem ničím menším než xxl version:-)

Ballans motto:
Velebím fóbie
pokiaľ ma niektorá
ne-za-bi-je
 

  



Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. najskôr som si myslela, že to
    nejaký osemnožec na Teba v kúpelke šmíroval :)) ale toto! vtipne si to podala...a kohože to mláďa bolo? :)
    publikované: 20.04.2010 00:34:54 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Dve jednotky krvi,
    fízák, pripravte sa budeme asi intubovať :)
    peknéééé:)
    publikované: 20.04.2010 07:03:18 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Je to des
    už aj sa utekám dať zaočkovať, proti čomu to všetkému ?

    Človek aby mal strach už aj normálne lahnúť v trávu
    publikované: 20.04.2010 08:54:30 | autor: Baladína (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dia,
    keby ma niekto smiroval,zorganizovala by som vojnovu operaciu,nie medicinsku:-)) to bolo rodinne mlada,mame ich niekolko,vsetky ich milujem a vsetky miluju mna,ak by som ich mala cislovat podla veku,toto bolo No1:-))

    believ,dik:-))

    baladina - u nas sa ockuje len proti encefalitide,proti borrelioze sa na kmen,ktory sa vyskytuje v nasich sirkach,neockuje,nie je latka.na kmen,ktory je v US,alebo kanade sa ockuje,ale to je u nas zbytocne.proti ostatnym vymenovanym sa ockovat neda.problem je,ze klieste u seba nenosia infekcny preukaz,takze nevies,co dotycny cuciak ma a cim ta mohol nakazit.mala by si sancu to zistit,keby si ho vzala do labaku na st.zdrav.ustav,lenze to robi malokto,navyse,casto sa klieste len nacucnu a odpadnu,tak to ani urobit nemozes.pri infekcii potom hra velku rolu stastie,osvietenost,skusenosti,inteligencia a dobra vola lekara jak ta posudi.casto nakazu nerozpozna a parazit veselo sarapati po tvojom organizme.cim dlhsie u teba je,tym doslednejsie sa zabyvava.ked sa nezlikviduje dokonale,ostanu toxiny,ktore stacia k tomu,aby ti dostatocne a klinicky nebadane strpcovali zivot(bolesti klbov,hlavy,rozmazane videnie,unava,vycerpanost,atd)
    publikované: 20.04.2010 13:07:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Bonnie, mně podobně operovali v Trenčíně:-)))))
    Urval jsem si kotník.Bude to bolet ale se nehejbejte, nebo ochrnete! Potom mě anesteziologička, ale krásná ženská, vokatá, černý voči jako mlýnský kola. Cejtíte něco? Já že velký prd a že se mi moc líbí. Vona byla uspokojená já taky, a mohl jsem se věnovat šroubování mého kotníku. Paradoxně mi nedali ani vojenský prostěradlo před půlku těla, tak jsem jim do teho trošku kecal. Zakryli mi voči až potom. Šel na mně jako řezník na jatkách, nevím co je tu učej, že fakultní nemocnice. Tu nikdy žádná fakulta nebyla, asi jezděj řezat z Blavy, nejsou lidi, zřejmě. Potom mě skoro schodili ze stolu,ale jsem se udržel, jsem zvyklej se držet zubáma nechtáma, to už jsem se nasral, a navrhnul jsem jim, jestli toho raději nenecháme nebo přikročíme rovnou k amputaci.
    Však vo nic nejde. Však mám duálnu končetinu. Myslím dolní.Taková pěkná sestra ze solárka jim, že už ho přestaňte operovat, je to můj soused, pako, nebo budeme pitvat. Je to hazl, von nám tu nascvál exne.
    publikované: 20.04.2010 15:23:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ach, vedci
    vynájdite proti cuciakom niečo efektné
    A nech vás pritom osvieti Múdrosť !
    publikované: 20.04.2010 15:33:13 | autor: Baladína (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. mito,
    ty si mal zrejme serioznu operaciu,ja som mala len kliestovu simulaciu:-)
    publikované: 20.04.2010 17:01:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Bonnie, já za to fakt nemůžu.
    Kotník totálně urvanej, točil se mi jen na šlachách a na kůži, řekli po třech dnech, kdy mi začala odumírat tkáň, že teda jdeme a za hodinu jsem byl na stole.Anestetikum do páteře, a deme na to lidi, jedu, jedu, nebo nás primář sežere za živa.
    Ale nebylo to zase tak špatný. Sestřičky nádherný, dopřály jednomu skoro invalidovi, celkově se mi to líbilo. Ale mohl jsem se taky vodoperovat sám. Mám totižto rychlokurz na záchranáře. Jenže tam se spíš amputuje, to je pravda. Intubace se dělá verzatilkou, tepna se ucpe hilznou, průstřely čistí střelným prachem, krvácení se zastavuje předehřátým nožem.Narkóza se dělá pažbou:-)))))
    Takže já jsem měl komfortní zákrok:-)))
    publikované: 20.04.2010 20:47:11 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. to je jak navod
    "urob si sam",staci zohnat trochu strelneho prachu a mozem otvorit operacnu salu:-)btw,co je to hilzna?obavam sa,ze ani tu nemam:-)
    publikované: 21.04.2010 12:44:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Bonnie, hilzna, je prázdná nábojnice.
    To je ta věc, co Ti vypadne z pistole, ale podle druhu zranění raději větší ráže.
    Mno a tím zatubuješ tepnu. Je to defakto sterilní, lepší než vraženej prst.
    publikované: 21.04.2010 15:04:05 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  11. super rychlokurz,
    dik mito.mimochodom,vzdy ma zaujimalo,ci sa ten nahriaty noz nepriskvari na kozu pri pokuse o sterilizaciu..skusal si to?
    publikované: 21.04.2010 15:54:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. No pravdu říct, ne, ale
    jsme se řezali, aby jsme neusnuli po pěti dnech.
    Ale se nepřiškvaří, jen zastaví krvácení, protože přiškvaří ránu samotnou.Je to rychlý a účinný, nechápu proč to nepraktikujou u RZS.
    publikované: 21.04.2010 17:52:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. neusnuli po 5dnech?
    ak slo o stavku,tak dost nezdrava zabava,ak slo o hliadku,to ste sa nemohli striedat?no mozno to preto nepraktikuju,ze to asi boli a ostavaju jazvy?(neviem,len domnienka)a ked uz ludia platia poistenie,tak im asi zdravotaci poskytuju humannejsi pristup..alebo by aspon mali...
    publikované: 21.04.2010 18:27:29 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Bonnie, kde žiješ? Ty jsi civilista!
    Ty nevíš, že když se průskumuje, tak se průskumuje? Že nemůžeš chrápat když všichni zhasnou? To je Tvůj čas! ProsímTě pěkně, na průskumáky žádný pojištění neřeš, buď si pomůžeš sám, nebo Ti pomůže kámoš z teamu, nebo chcípneš.
    Jo, tak to je a nikdo nic lepšího nevymyslel. Ty snad doufáš, že u Tebe bude záchranka do deseti, patnácti minut. Nechci Ti brát iluze, ale mozek vodumírá po třech minutách.
    publikované: 21.04.2010 19:07:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  15. mito,
    vsak vo filmoch sa striedaju pri spanku.jak to,ze nejaky chudak hliadkovac ma nespavu sluzbu 5dni?to za trest?ved co uz za vykon poda clovek,co sa za 5dni nevydrichme?navyse,ked sa pri tom reze a vyteka z krvi?to ja by som si namiesto rezania dala redbull:-)nic lepsieho nikto nevymysleli,lebo sa mna neopytali.v tom to je:-)inak,tusim,ze taky je predpis,ze by sa zachranka do uvedeneho casu mala dostavit.
    publikované: 21.04.2010 19:51:26 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Bonnie,
    ja som myslela, že si si ty prinajmenšom v kúpelni krk vykrútila a to ty si chcela krk vykrútiť tomu krvilačníkovi.
    Ja som prekvapená, že som taká zaostalá, lebo ja len veru indulonku používam a potom mu krútim celou riťkou, až sa mu hlavička zakrúti a radšej sa pustí. Ani jedna pieseň nestihne doznieť, a nie to ešte song Bonye M
    publikované: 21.04.2010 20:19:46 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. vas,
    v kliestoch som amater,ale bojim sa ich priamo profesionalne:-)podla najnovsich info-teoretickych,ti mozem povedat,ze indulona je mastna,asi nieco ako olej a to kliestovi nereze,zdvihne sa mu zaludok a moze vyvratit obsah slin a bohviecoho do teba a to moze byt velmi nebezpecne,lebo tam mozu byt vsetky v clanku uvedene parazity.a nema su krutit,ale vykyvkavat.a vobec,tak to robis sebe,alebo havovi?hurray od BM som si davala na oslavu,nie pocas "operacie":-)
    publikované: 21.04.2010 21:35:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Děvčata:-))))))
    Vono ve filmech je tolik hovadin, že profík žasne a laik se diví:-))
    To víš, Bonnie, že se nespí, spí se potom, po splnění mise, nebo ůkolu, abych byl místní.
    S těma klíšťatama se to může dělat obojím spůsobem. Funguje jeden i druhej. I všechno mastný je dobrý, aby se udusilo.Pozor na utrhnutí hlavičky, to je ten nejhorší případ. Psům to ani tak nevadí, ani lesní zvěři, ale u člověka to spravidla bejvá problém. Minimálně kosmetickej. Lepší je fakt to vyříznout a nechat trošku krve vytéct, je to jako s hadama. Tam nevysávat, ale podvázat a říznout.
    Založím si tu asi okénko první pomoci v polních podmínkách a v týlu nepřítele:-))))
    To by mne asi zakázali i tady, co?
    Mám v hlavě takovou tému, že jak si odpomoci v případě nouze:-)))
    publikované: 22.04.2010 09:59:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  19. bonie,
    prinášaš úsmev, pokiaľ dočiahnem a dovidím sebe. Ale najradšej im vykrúcam krky na miestach svojho partnera. jemu sa zahryznú najčastejšie na miestach , ktoré ženy rady v posteli navštevujú.
    Pinzetu nepoužívam, stačí indulona, prsty a domovina- na vonkajšiu ,niekedy i vnútornú , dezinfekciu.
    publikované: 22.04.2010 16:49:09 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Ježíšimarjá, já bych chtěl klíště každej den!
    Na mně , kurňa nešli, všichni je měli akorát já né. Ani šváby v Rusku, vostatní si dávali nohy vod postele do plechovek s vodou, já nic a nic nebylo.To je skoro neskutečný. Vono vo tom utajenym vočkování něco bude:-))))
    publikované: 22.04.2010 16:54:38 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  21. no ja neviem,
    od mastneho kliest grcka a neni dobre,aby sa sliny,ktore mozu byt kontaminovane, dostali do tela.zdoraznuje sa hlavne dezinfekcia,takze takymi tekutinami by som skoro okolo neho operovala.boze,keby tak existovala zjest nieco,cim ich odpudis,aby na cloveka vobec nesli.oni su nielen nebezpecne,este si aj skarede,odporne,hnusne,bue.doteraz ani neviem,aku maju dobru ulohu v prirode,ake je ich sk***ne opodstatnenie na svete,viem iba o tej zlej ulohe.su este zbytocnejsi jak niektori uradnici a vladnici.preco myslis,ze psom tak nevadia a lesnej zveri?mozno vadia,len sa nestazuju.
    mne sa paci tvoj napad s tym okienkom,ja by som to citala a chodila sa skolit:-))
    publikované: 22.04.2010 17:05:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. vas,
    dakjuem,teda dakujem,az som sa zakoktala:-)ee?kam sa mu,preboha zakusuju klieste?myslim partnerovi?ako k tomu dochadza?nepanikari pri tom?ja by som hej...
    a co je to domovina v tvojom ponati?:-)
    publikované: 22.04.2010 17:07:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  23. mito,to moze byt
    zlozenim tvojej potravy a jej biochemickej premeny.co si jedol odlisne od partakov?
    publikované: 22.04.2010 17:08:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Bonnie,
    no pod jeho najcitlivejšie miesto, pod vajíčka. ja neviem, ako sa mu tam dostanú, lebo chodí v akejkoľvek horúčave komplet oblečený a veru panikári. Nadáva, až , až. rozumeli by ste si v tomto, lebo ma tisíckrát upozorňuje, len aby mu tam hlava nezostala z tých krvilačníkov.
    No nechce sa mi veriť, že nevieš, čo je p r a v á do m o v i n a 53 percentná. Peroxid a také nejaké veci lekárske , alpa napr. sa u nás nenachádzajú
    publikované: 22.04.2010 17:28:40 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. tam?tam?tam?
    bozeee,ja by som z vajec vyletela!vazne,uplne mu rozumiem,ze panikari.a jak moc!vyjadri mu moju ucast.a tu sucasne vyjadrujem aj tebe,lebo ked si predstavim seba v takej situation,tak by som nezavidela nikomu,kto by sa nachadzal v blizkosti:-)no a davaj bacha,nech mu tam ziadna hlava neostane,to je jasne a poriadne ho nalej tou domovinou zhora zdola...zda sa,ze som pochopila,ze ide o domace paleno,ano?:-))
    publikované: 22.04.2010 17:37:19 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Dľvčata, zdá se mi, že jste se odpoutali od původní thémy.
    Mělo to bejt vo poskytování první lékařské pomoci v bezvědomí a předcházení zbytečné encefalitýdě.
    Teď jsem z teho dezorientovanej a musím přiznat, že trošku zmatenej.
    Válel jsem se nahej v hadím hnízdě a nic! Vo klíšťatech a vo ženskej nikdo neslyšel sto kiláků daleko:-)))
    publikované: 22.04.2010 18:20:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Miťo,
    neodpútali, stále je to o kliešťoch, kde všade sa dostanú

    Bonnie,
    no hmmm, to poprehadzovanie vajec zaručuje, že nevzniknú preležaniny a nedôjde k dlhodobej masáži.

    Prv, tie potvory neboli také nebezpečné. Keď som ako študentka brigádovala v lese, zacical sa mi nad prsníkom a musím povedať, že bolo ťažké ho odtiaľ dostať. Značka je tam i teraz, lebo sa mi miesto nepekne zapálilo. Neviem prečo, na partnera idú viac ako na mňa.
    publikované: 22.04.2010 18:30:14 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  28. mito,
    co ti,preboha napadlo valat sa v hadom hniezde a nahaty este k tomu?mas rad exotiku,ci co?co to bolo za hady vobec?btw,bezvedomie sme este nepreberali,daj daco:-)
    publikované: 22.04.2010 18:45:26 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. To je to, vo čem píšu.
    Je to případ vod případu. Na mně nejdou vůbec. Nevím. Asi kvůli tomu, že jsem atomovej.Každej je měl, jenom já jsem ji je vytahoval:-))) Jinak co se tejče krevní skupiny a tak, jsem univerzální dárce. Takže jestli se chcete trápit na věky, tak napište.
    publikované: 22.04.2010 18:45:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  30. vas,
    my sa tusim uplne odlisujeme v preferenciach,ja by som tusim uprednostnila masaz,nez prehadzovanie,byt chlapcom a mat na vyber:-))
    neboli a ani ich tolko nebolo.su ku*evsky premnozene a nakazene svinstvami.kedysi to vraj bolo bezpecnejsie schytat kliesta.teraz,ked kuknes na statistiky,rok od roka stupaju pocty nakazenych neborakov a tusim aj smrtelne pripady sa hrotia.preco nemoze dior vyrabat aj spraye proti kliestom?tie,co su na ne urcene od vyrobcov nejsu prilis sexi:-(
    publikované: 22.04.2010 18:48:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  31. rada by som videla
    tvoj biochemicky rozbor a opajcla ho.ani na mna nejdu,ale furt sa bojim,ze pojdu,tak by som si to chcela poistit,ze aby nesli:-)aky univerzalny darca?krv,dren,sperma,organy...?:-)
    publikované: 22.04.2010 18:50:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Tak to můžu bez problémů.
    Do bezvědomí mě dostal poprvé instruktor při nácviku škrcení. Voni stačej tři minuty, já mám obsah plic, i když hulím, 6,2 litru, tak nějaký čtyři. Bylo to fajn, protože jsem měl erotický prožitek, silně hraničící s pornografií.
    Hadi jsou moje láska.Když jsem bydlel v Praze, měl jsem velehada královského, něco jako anakunda, ale mladýho. Von byl zvyklej pod mojí válendou. Ale byl hrozně zvědavej. jak ucejtil někoho jinýho, co smrděl míň jak já, tak ho chtěl vidět na vlastní voči. No a ty konce asi nemusím rozebírat. Neorganizovaný úprk, protože s ústupem to skutečně nemělo nic společnýho, potom mi vynadali do telefonu, to ještě nebyly debily, takže se mohlo nadávat poměrně dlouho.
    Potom jsem byl zmizelej ze skříně, s krajtou tygrovitou na krku u příležitosti Matějský poutě, asi vokolo roku 1969. Polonahá asistentka mně vytáhla, kopla do zadku a ukradla mi krajtu a vodznak 650 výročí založení Karlovy univerzity.
    Potom s hadáma mám ještě jednu ožehavou skušennost, protože jinak s nima jsem integrovanej, to mě zmije. Ale to byla moje chyba. No ale jsme se dohodli, já že jí nezabiju, protože jsem kretén, kterej nekouká kam šlape, a jí se to asi líbilo, tak, že se nemusím hned posrat, že je ještě mladá a zesláblá.
    A dál by to bylo vo ničom. samý pozitivní skušennosti s hadama i s bezvědomím:-)))
    publikované: 22.04.2010 19:00:22 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Bonnie, se mýjíme.
    Dárce jsem ůplně na všechno! Akurát teda ledviny a játra bych moc nebral, jedině v případě nejvyšší nouze, než dovezou nový ze Švajcu, dřeňě mám na rozdávání,sperma teda nevím. Ale takhle lajcky bez mikroskopu, podle mně jsou na tom někteří i hůř,co se tejče vostatních věcí, tak možná, mozek, plíce nevím, i když se nezadejchám ani do sedmýho štoku, ale hulím, na přečkání možná, voči asi né, ty mám skažený. S brejlema na čtení vidím nejlíp do dálky.
    Ještě se zeptej konkrétně, i když toho na mě atraktivního moc není:-)))
    publikované: 22.04.2010 19:07:42 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  34. no mito,to trochu
    rozved,nie?myslis,ze som sama,koho by to mohlo zaujimat?a i keby,stejne to rozved.myslim ten priskrteny zazitok eroticky,pornograficky...ze jak to bolo..to ta intruktor priskrtil(ako?),(kto pocital minutaz?),(co ty na to?)(ako sa dostavil ten prezitok?)(aky bol?),(kto ta prebral?),(ako?),(nestal si sa na tom zavisly?obcas sa mihnu spravy,ze sa to niekomu tak zapaci,ze experimentuje natolko az exne ked to prezenie.)ja uz som v bezvedomi bola,ale bohuzial,neprislo mi to eroticke,jedine snad raz,jednomu rytierovi,ktory ma zachytil a v naruci vyniesol na vzduch:-) )
    a este napis,ako si sa valal v tom hadom hniezde,jeden had v ruke,aj to skrtic nejedovaty,to nic neni:-)
    publikované: 22.04.2010 19:08:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Bonnie,
    komáre sadajú na človeka s teplejšou krvou a vraj len samičky. Ono to aj u nás vidno-chlap v noci robií vraha a ja spím, ale zato sa budím na bzzz. Neviem, či to robí naozaj krvná flora, alebo čo, ale nie je to ani konzumáciou cesnaku, lebo to by všetky potvory od chlapa podochli a tej spermy už tiež nebýva nadbytok , nuž asi ich odpudzuje moja povaha
    publikované: 22.04.2010 19:21:33 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Bonnie, jsem Ti vděčen,
    že ač svlečen, dokázal jsem splynout.Vopravdu jednou, když nás hledal motostřeleckej pluk, jsem se vrazil po smrřek, kde bylo hadí hnízdo zmijí obecných, stará a asi deset mladejch. Jsem je ani nepočítal. Reku, co včil? No co, hovno, vydrž kreténe!
    Víš co to bylo, když Tě chytili? Vostrej nácvik výslechu, něco jako Qvantanámo a navrch čtrnáct vostrejch. A půl roku bez vopušťáku!
    Vo bezvědomí Ti povím moc. Dokonce nás učili si spomalovat srdeční činnost.Vypadala jsi na první pohled jako mrtvola, ale bojeschopná:-))) Voni to běžně dělaj v Indii, ty guru a tak, ale Rusáci jsou v tom výborný.
    Mně se bezvědomí moc nelíbí, líbí se mi, když je v bezvědomí partnerka:-)))Mám rychlokurz, tak co, né, co?
    publikované: 22.04.2010 19:24:30 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Vasilliso, než jsem domlátil pro Bonnie, tak teď Ty.
    Vono to bude tou krví. Mám totiž nula pozitivní. A voni zřejmě, z vrozené krvelačnosti a lakomosti se nechtěj dělit. Si vem, že kdyby mne vycucali, budou universální dárci.
    Dokážeš si představit klíště nebo švába, pijavici jako uneversálního dárce na transfúzce? Já pouze s obtížemi:-)))
    publikované: 22.04.2010 19:28:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  38. vas,
    u komarov,ale aj inej havede to ma na svedomi koncentracia niektoreho B-ciek,musim si spomenut,ktoreho,z tej skupiny a pak ti poviem.
    inak,poznas ten vtip,ze ako sa ucinne ochrani v noci chlap pred atakmi komarov?vezme zene paplon...eh,bych ho hnala aj s komarmi:-)

    mito,bueee,huste:-)cvaklo ta niektore z tych hadat,alebo stara?ozaj,chrani stara hadica svoje mlade?
    to znie ako zaujimava technika,aj to mozes rozviest a popisat detailnejsie.
    partnerka v bezvedomi,mito?to jej akoze taku ubalis,az zbezvedomie,alebo ju tak ozeries,alebo...?:-)
    publikované: 22.04.2010 20:43:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Bonnie,
    fakt, tak potom to bude u mňa spôsobené kvasnicami =zbožňujem drožďové halušky
    U mňa to kradnutím paplóna nebude, lebo ja sa pravidelne tunelujem
    publikované: 22.04.2010 22:14:29 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Bonnie, jsi mimo mísu.
    Neublížila mi stará hadica, ani mladé háďata.Asi proto, že mne přijaly do rodiny. Nevím, fakt nevím. nebo tím, že jsem jim celou dobu sugeroval, že je miluju, Asi né:-)))Ale je pravda, že jsem nebyl úplně nahej. Měl jsem maskáčový tričko, šátek a maskáče. Ale i tak to bylo na doraz.
    Na komáry je nejlepčí vocet. Dá se ukradnout v každejch potravinách a potom soustavný kouření. Ale to je zakázaný. Takže spíš doporučuju ten vocet. Je to levný, nějakejch 39 centů, vem si, co dáš za repelent.Na mně nejdou ani komáři. Asi jsem nějakej nechutnej:-)))
    publikované: 22.04.2010 23:16:56 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  41. vas,to je velmi dobre mozne,
    v drozdi je vela b-ecka a to ich odpudzuje-nechuti im to,lebo tieto vitaminy likviduju parazity.a vsetko,co ta cucia,je parazit:-)
    pravidelne tunelovanie:-)to poznam,paci sa mi tvoj vyraz pre to:-))
    publikované: 23.04.2010 11:31:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  42. mito,
    to ja obcas byvam,obcas aj casto,akurat teraz neviem,preco myslis,ze som:-))s tym octom suhlasim,to je super prostriedok,akurat ten oder...
    publikované: 23.04.2010 11:32:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  43. Nevím, Bonnie.
    nemůžu vědět všechno.
    publikované: 23.04.2010 13:22:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  44. bonnie,
    tak aj ty denne tuneluješ? A ako :´hore riť?´
    publikované: 25.04.2010 19:48:30 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  45. tunelujem
    jak sa da,dnom i nocou:-))
    publikované: 25.04.2010 21:15:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Děvčata nezavrhujte nic co vás cucá.
    Možná příde den, kdy to dokážete ocenit:-)))
    Vitamínu béčka sice nevím kolik mám, ale nejdou po mně ani klíšťata, ani mouchy, ani komáři, ani šváby, moly poskrovnu, spíš do textilu. Jenže mám téměř veškerý textil na sobě, tak se držej spátky.
    publikované: 26.04.2010 11:50:17 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  47. mito,
    protestujem,klieste,komare,ovady a podobna haved nech si cuca,koho chce,ale nie nas,dievcata!inak nemam nijaka zasadne namietky:-))
    publikované: 26.04.2010 18:38:46 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  48. som to tušila,
    že kliešť ťa trápi, ale že len taký vymyslený...:DDDDno ale po minuloročnej skúsenosti viem, že je lepšie robiť paniku, ako kašľať na to...:-)
    publikované: 26.04.2010 20:25:50 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  49. ano,MH,
    uz fiktivny kliest ma uvadza do stavu hlbokej paniky,kebyze pride ozajstny,asi ma drbne,vlastne neviem presne,este som ho nemala,len si to tak myslim.ked porovnam napadnutie bykom a kliestom,volila by som byka,no neni to uderene?:-))mozes tu opatrne,s citom,empaticky,nebrutalne,uviest tu minulorocnu skusenost,budem to citat so zjezenymi chlpmi,dobre?:-)
    publikované: 26.04.2010 20:30:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  50. Maťo Háriová, Tebe napadlo klíště?
    No teda. Úplně bez přípravy? Zahnala jsi ho hlukem, poděl se!
    publikované: 26.04.2010 21:06:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Tak se mi to pěkně četlo.
    Všecky ty skušennosti a takový podobný věci. Lidi holt nemaj rádi vo krvi a tak podobně.
    Doktoři to maj těžší, daleko těžší neš vostatní jejich pacienti. Si vem, že když mu exneš na stole při zdánlivě úspěšný operaci, neříkejme tomu rovnou pitva, protože je to dehonestující, tak by mněl truchlit.
    Dyť ale to by potom nebyli operaři a operátorky, ale truchliči. Dyď by jim nezůstal vůbec čas zachraňování lidskejch životů.
    Jasný, že každej nepřežije invazivní lékařskej zákrok, ač dobře myšlen, no ale kvůli tomu nebudeme vyhazovat doktoři, né? Však ve světě se eutanázie, což jest asistovaný exitus, prosazuje. Demokracie. Já Ti zaplatím, Ty mne zabiješ. Ale hezky. Aby to nebolelo.
    publikované: 17.05.2010 08:24:39 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  52. mito
    :-))
    publikované: 17.05.2010 13:24:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Bonnie,jsi moc fajn holka.
    Jsem záchranář né pitvológ.Minule jsem jednýho v autě, mluv se mnou, seber se bude to dobrý, no ale z deseti minut byla půlhodina, dopřál bych to s radostí ministrovi zdravotnictví, takovou kravinu, dyď ani v Blavě nedojedete vůbec nikde za dvacet minut. Cesty zarvaný,nechal bych ho chcípnout.
    Von se naštěstí chytil a že kterej vy jste? na to seď vyprdni, musíš se snažit žít.Vydržel, byl jsem moc rád, RZS mne pochválila, že skoro odborná lékařská pomoc. Naložili ho a nevím, jestli to přežil.
    publikované: 17.05.2010 14:08:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  54. to kvitujem,
    to by sme mali vediet vsetci,ale situacia je v tomto otrasna.skus sa opytat ludi a uvidis,kolki dokazu ucinne poskytnut 1.pomoc.ty si skoleny,mas za sebou prax.ale vidim sama na sebe,ako to z hlavy vyfucieva...si myslim,ze by mali existovat povinne skolenia,kde by si to ludia osviezili,alebo sa to naucili...
    publikované: 17.05.2010 17:12:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  55. oživím Tě během pár minut..
    Po našem. vono je to dost jako drsný, ale funguje to,třeba, že umírá a já jí nekecej blbosti, jsi ůplně v pohodě, Hlavně dejchej. Vona že těžko, já jaký těžko, mám ženu žárlivou, vona, snad nás neuvidí, já že asi né, tak jo.
    je to skoro vždycky na doraz.
    publikované: 17.05.2010 17:34:22 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  56. kto umieral?
    koho si to zachranoval'?
    publikované: 18.05.2010 12:56:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  57. Binnie, zacraňoval jsem jednu spoluobčanku,
    Vono se jí stalo to, že měla náhlou mozkovou příhodu. Mozkovou příhodu poznáš celkem jednoduše
    Pohněte pravou rukou, vona že hejbá, ale nic. levá hemisféra. Pohněte levou rukou, vono jo. Pravá hemisféra v pohodě.Vono se to málo ví, ale v hlavě je všechno navopak.
    publikované: 19.05.2010 09:10:07 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  58. kludne
    sem hod popis ako sa postupuje pri mrtvicovej pomoci,hodi sa,ked mi to pripomenies:-)
    publikované: 19.05.2010 16:07:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  59. Binnie, hodím Ti to, ale je to moc jednoduchý
    Není to na moc dlouhý čtení.
    Náhlá mozková příhoda, jak temu někdy říkáme, přichází povětšině po varování.Jenže je nedetujeme.
    Vona povětšině hlásí dopředu. To jsem já, mozková prtvice, ale jí nikdo neposlouchá. A to je chyba.
    Udělám Ti světýlky, potom Ti zabrním do rukou, potom Ti trošku při vstávání pomůžu spátky do postele, ale zase na druhou stranu, když se to veme, přijít k dochtorovi s tím že máš mozkovou prtvici, je taky na hovno.Protože až mrtvý prt ví a jednak vochuzuješ pacienty s gastritídou.
    publikované: 19.05.2010 16:38:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  60. teď jsem si všimnul, že máš strategickej zájem vo první pomoc.
    Vono je to vlastně vo čase a skušennosti.Na mně skoušeli krční tepenný krvácení. Že jak na to
    No normálně, narvu mu tam prst, jinak to funguje i na stehenní krvácení a všecko vostatní tepenný krvácení.Vono při tepenným krvácení jde více méně vo to, že ne čím, ale jak rychle to ucpeš.
    Na vostatní žilní krvácení jdeme s respektektem, tam nejde vo život, je tmavší a nepostříká vás. Třeba i s kapesníkem, nebo hadrem na vokna. Dneska je medecína daleko vpředu, zbaví vás vředů a AIDS a vepřový chřipky,uměj všechno, ale ve Švajcu. Proto tam jezděj prezidenti s tlustým střevem.Protože v košický vojenský pilotní nemocnici, nebo třeba v ružomberský pozemní nemocnici by jim to neuděla tak dobře. Na Kramáře raději vůbec, je to daleko a doktoři druhotřídní.
    Ale vono je to vo tom, že více, či méně i ti Švýcaři študovali v Praze. Na LF UK.A mně je to taky fuk, protože jsem zdravej, až budu nemocnej, tak se na ně taky vyprdnu, protože se nenechám dobrovolně zabít.
    publikované: 19.05.2010 17:08:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  61. co to je
    udelam ti svetylky?
    pri zilnom krvacani sa kapesnik uvazuje nad ranu?
    kukam,ze docela podcenujes lekarov "až budu nemocnej, tak se na ně taky vyprdnu, protože se nenechám dobrovolně zabít.":-))
    publikované: 19.05.2010 23:48:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Bonnie, prosím Tě pekně.
    Je to naprosto normální. letečtí zácgranáři zachraňují, i pozemní záchrannej personál zachraňuje,nemusej skákat nebo slaňovat a tak, ale zase musej umět běhat v těžce dostupným terénu.
    Lékaři léčí zacgráněné persony, vono je to de factum jasný skoro každýmu.Z čistě verbálního hlediska, záchranář zachraňuje, lékař léčí.
    A vůbec nepodceňuju lékaře, ale když se slovenský prezident nechce léčit se slovenskými lékaři, je to divný.
    Buď je moc nemocnej, nebo moc blbej a navíc si je vědom, že je prezident a zaplatěj mu absolutně všecko. Na dítě s rakovinou se musíme skládat.
    Nechal bych ho chcípnout.
    publikované: 20.05.2010 07:30:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Zase mi tam chyby vlítly. Pardon.
    Myslel jsem prezidenty, aby bylo jasno. Děti si zasloužej žít víc jak voni.
    A leteckej záchranář nezachraňuje jen poraněný lidi. Třeba i sestřelený nestíhací piloty na území nepřítele. Protože, když se někdo chová nepřátelsky k sestřelenýmu pilotovi, není protivník. To se zavedlo v osumdesátých letech v rámci humanizace války. Kde se střílej lidi. Začali s tím Američani. Voni musej. Protože furt válčej, někteří je nazývají strážci míru. Asi proto, že každou válku prosrali.
    publikované: 20.05.2010 07:38:15 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  64. tu modu
    zahranicnych liecebnych prezidentskych pobytov zaviedol tusim havel a susto sa dost snazil,aby nebol pozadu...gaspi ma lekara v rodine,tak snad bude robit nasmu zdravotnictvu lepsiu reklamu...pocula som strasne pribehy rodin,ktore mali velmi chore deti,nemocnice a poistovne si ich posuvali ako nevitanych otravovnikov a ziskat nejaky podpis na poistovni vyzadoval priam nadludsky vykon.a to slo len o liecbu v ramci sr,cr.myslim,ze prezidentom zahranicne kliniky podpisali a uhradili bez mrknutia oka.a to je dost smutne...
    publikované: 20.05.2010 17:15:35 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  65. Proto je dobrý bejt prezidentem, Bonnie..
    Nechtěl už bych podezřelej třeba z prostaty. To dělaj dosti neurvale přes konečník.bych je poslal do prdele,i kdybych jí měl větčí než vlastní penis.
    publikované: 20.05.2010 19:51:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014