Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

RZP.

Záchranári u nás to majú ťažké. Sľúbené 40 000 tisícové zajacové platy nemajú a ani mať nebudú. Prečo?? Lebo skoro všetky SZZS sú v rukách súkromníka. Každý dnes vraví ide k nám ekonomická kríza. V povedomí záchranárov zas rezonuje nové výberove konania alebo lepšie povedané blíži sa konies licencií. Čo to vlastne znaméná?? Pravdepodobne k znižovaniu počtu SZZS nepríde ale môžu sa zmeniť prevadzkovatelia. Mne je jasné ak ide kríza ,tá ekonimická ,tak ten balík ktorý získava poskytovateľ za RZP či RLP sa určite pred novým rozdaním licencií zníži. Potom to bude o tom kto bude mať záujem prevádzkovať SZZS. Pred nejakým časom sa dali o sebe počuť nemocnice ktoré by chceli prevádzkovať SZZS, veď prečo nie za ten balík peňazí ktorý je teraz. V Čechách sú SZZS pod krajmi. Aj unás by mohlo byť niekoľko variant:

1. zlúčenie sa HaZz.( ministerstvo vnútra)

2. zlúčenie sa KOS.(ministrestvo zdravotníctva)

3. prejsť pod nemocnice

4.zostať u doterajších poskytovateľov.

Čo dodať na záver, nech to dopadne akokoľvek, nemalo by to byť na úkor pacienta a ani poskytovaných služieb. Je veľa práce pre zákonodarcov aby sa dotiahli zákony o záchrannej službe, vyhláška 30/2006, rozsah praxe záchranára... a iné. Verím že zvíťazí zdravý rozum a zmysel pre pravdu a rovnosť. Lebo nikdy nevieme kde na nás číha Zubatá.


Len tak. | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014