Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žeby cloaking?

Českým netom prebehla správička, že sa oplatí hľadať slovné spojenie: velký bratr

A skutočne, keď si do google zadáte velký bratr, tak sa budete dosť diviť, čo je na prvom mieste. Navyše ak si pozriete zdroj stránky, tak židne z hľadaných slov tam nie je. Napadá ma len, že sa niekto (kto asi? žeby správca webu vlády) pohral so stránkou (a teraz som im ešte zlepšil page rank) tak, že použil jednu z nedoporučených metód pre získanie návštevnosti. Jasné, že hovorím o cloaking-u.

Je to fuj metóda. Ale zaujímavejšie je o čo autorovi tohoto žartíku išlo. Je jasné, že hľadať toto slovné spojenie je len o málo pravdepodobnejšie ako hľadanie "Běžešelemovací řůčovičky", takže to určite nebolo robené preto, aby to tam niekto našiel pri často vyhľadávanej fráze. Z toho je asi dosť jasné, že ten kto to celé pripravil i upozornil na tento fakt. Bola by to už potom len špekulácia ďalej založená na predošlej špekulácii, takže to asi nemá cenu rozoberať, ale i tak by ma to zaujímalo...


net | stály odkaz

Komentáre

  1. Super finta :)
    Na internete je mozne všetko :)
    Možno by stalo za to opáčiť ako by tento experiment dopadol na slovenskom Očipučovi :) Bicyklista alebo boxérista :)
    publikované: 22.10.2004 09:09:31 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014