postup na výrobu veľkonočnej hrudky:
suroviny na veľkonočnú hrudku:
2 celé vajcia, 0,2l nízkotučného mlieka, štipku sladidla, štipka soli
postup:
1, v miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a pridáme troška sladidla a štipku soli.....dáme do hrnca a varíme 10minút za stáleho miešania...vytvorí sa nám taká hrudkovitá hmota (tak to má byť)
2, pripravíme si sitko a plátno (ja som použila detskú plátnovú plienku) po uvarení túto hrudkovitú hmotu vylejeme do takto pripraveného plátna a poriadne vyžmýkame tekutinu čo najviac (hlavne dávajte pozor je to moc horúce, lebo to robíme hneď po varení)
3, po vytlačení tekutiny zaviažeme šnúrkou, zavesíme na chladné miesto a necháme asi 5 hodín odkvapkávať
4, takto odkvapkanú hrudku pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme a podávame na haluškách, alebo bryndzu použijeme na výrobu bryndzovej polievky Demikát
úspešné tvorenie
Výroba falošnej bryndze
23.02.2013 00:32:16
z veľkonočnej hrudky
Komentáre