Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List manželke : po roku

dakujem
Milujem Ťa! Stále nepijem. Už jeden celý rok rozmýšľam, prečo som predtým takmer 25 rokov pil. Dôvod som zatiaľ ale nenašiel. Teda ten hlavný a jediný dôvod nie, ale niekoľko mi predsa len napadlo. Jeden rok je niekedy veľa, niekedy veľmi málo. Tieto dielčie dôvody som si za ten rok rozoberal a rozoberal a ... A prišiel som k záveru, že ani jeden z nich nie je väčší, ani jeden z nich menší, ako tie ďalšie. Takže. Už rok som triezvy, absolútne. A prečo som teda pil? Viem, že mi túto otázku kladieš vždy, keď sa na mňa pozrieš. Nie vždy ju vyslovíš, no tvoje smutné oči ju vyslovujú denne. Ty nie si a ani si nikdy nebola tým dôvodom! No. Už nikdy ti nebudem klamať. Áno, dobre....už nikdy si nebudem klamať. Prečo teda? Je to jednoduché a zložité zároveň. Pil som, lebo som mohol. Pil som, lebo som mal za čo. Pil som, lebo som chcel. Pil som, lebo to bolo normálne. Pil som, lebo som bol veselý. Lebo som bol smutný. Lebo som bol TOTÁLNY IDIOT. Lebo som závislý. Prejdime si to však podrobnejšie. Lebo som mohol: áno, v podstate kedykoľvek som mal prístup k chlastu. Čím to? Lebo som mal za čo: no nikdy sme neboli "za vodou", ale zas ani bosí a hladní sme nechodili. Lebo som chcel: Lebo som chcel? Kto? Ja? Môj mozog? No veď dôvod, prečo sa napiť sa vždy nájde, veď ti to tu píšem. (Ponúkam pár tipov - oslava menín, oslava narodenín, oslava života, oslava akéhokoľvek sviatku, lebo stres, lebo pohoda, do nálady, oslava prvého utorka v týždňi, prvej stredy, atď.) Lebo to je normálne: v našej spločnosti to je naozaj normálne, piť. Tak sme vychovávaní odmalička. Vieš čo, opakujem sa, tak to skrátim. Lebo som závislý! Koniec koncov, ty si to vedela odzačiatku. Už si nebudem klamať. No povedz mi - je ten jeden rok veľa, alebo málo? Ja to neviem a vlastne ani neriešim. Vieš, aj ma napadlo, osláviť to prvé výročie, kúpiť dobrú fľaštičku, pripiť si, :) Neboj, žartujem. Keď si to teda zhrniem, tak ten rok, čo nepijem, je dosť málo oproti tým rokom, čo som pil. Ale ako začiatok je to fajn. A vieš čo, je to omnoho ľahšie, ako som si myslel. A ak mám za sebou oporu tak skvelej manželky a milenky (v tomto prípade to je jedna a tá istá osoba), je to ešte jednoduchšie a zábavnejšie. A mám cieľ. Nie, nechcem zachraňovať svet, mám cieľ, presne takto o rok Ti zas napísať list a začať slovami: Nepijem. Už dva..... no nepredbiehajme. Žiadne nenaplnené sľuby už nebudem dávať. Však uvidíme o rok. A vieš čo? Milujem ťa. Život s tebou je neuveriteľné dobrodružstvo. Triezvy život je také neuveriteľné dobrodružstvo. Ďakujem! Čaff. P. S.: Snáď nie je ešte pre mňa, pre nás neskoro...

listy a odkazy | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    Tento článok sa oplatí prečítať.
    Držím ti palce.
    publikované: 17.02.2015 16:24:50 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Drž sa!
    Ahoj,
    Áno rok je málo a žiadne sľuby.
    A v tvojom prípade je rok veľa a aj riadny úspech.
    Myslím že si si prehodnotil život a vieš čo všetko môžeš stratiť. A skoro si stratil.
    Pre teba najhoršie bolo si priznať závislosť. Gratulujem k tomu.
    Či je pre teba, nás neskoro neviem odpovedať. Sám musíš najlepšie vedieť čo je v stávke. Každý niečo obetuje. Vieš o čom hovorím.
    Ale gratulujem k tvojej výdrži nepiť. Gratulujem k prehodnoteniu tvojho života. Je z teba iný chlap. Verím že to tak už ostane do konca života. Zmenil si sa k lepšiemu, či citmi alebo postavou....
    A hlavne máš väčšiu chuť žiť, plánovať a zrealizovať úžasné veci, zážitky, výlety. Máš chuť vytvárať nové veci, pracovať okolo domu a nefrfleš toľko.
    Uvedomil si si že život je krátky a nestojí za to ho ničiť, ale užívať si. A ja si chcem užívať tak isto ako ty. Už sme boli dosť skúšaný. Tak žime, smejme sa, zabávajme a dá sa to aj bez alkoholu. Zatiaľ ti to ide super.
    Verím, že takto o rok.....napíšem GRATULUJEM!
    publikované: 17.02.2015 17:08:09 | autor: bosorka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dakujem ze si
    Dakujem za vsetko, bosorka moja. Po smrti rodicov mam uz len Teba a synov. Milujem Vas
    publikované: 17.02.2015 17:26:44 | autor: zpekla (e-mail, web, autorizovaný)
  4. krása
    Spomínaš ako zvláštne sme sa stretli? Koľko náhod sa muselo stať a koľko ľudí sa k tomu pričinilo?
    Tak keď si spomínaš je dobre. Preto obaja vieme že náš život nezačal len tu a teraz, ale že sme spolu už neskutočne dlho. Asi sa nám spolu páči. Tak si to nekazme.Sme spojený osudom. Už sme mu aj tak prekazili plány. Tešme sa spolu z každej minúty. Vždy sme si povedali že nebudeme nudný a taký ako ostatný. Vždy sme vedeli že sme iný a snažíme sa byť stále iný. Zatiaľ sa nám to darí. Tak v tom pokračujme. A nešliapme po láske ktorá sa už z tohto sveta vytráca.

    Vieš že ťa milujem, aj deti. Aj keď to čo si spravil stále bolí- ale na to čas a hlavne lásku z oboch strán.
    Otvorme spolu nové dvere do sexi života. Máme teraz viac času, možností ako si spolu užívať a tráviť čas. Tak láska držím palce a verím že to zvládneš.
    Milujeme ťa.
    publikované: 18.02.2015 09:30:56 | autor: bosorka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014