2. fáza
suroviny na korpus:
1 vajíčko, 2PL OO (ovsených otrúb), 2PL sušeného mlieka, 1/2čL citrónovej šťavy, sladidlo, aké používate, kokosový olej, kvások (čerstvé kvasnice, mlieko)
suroviny na oblohu:
hrudkovitý nízkotučný tvaroh, kôra z citróna, škorica, goji, sladidlo + tekvicový džem
postup:
1, urobíme si kvások, do šálky nalejeme troška teplého mlieka, kvasnice, posypeme troškou OO a necháme na teplom mieste odpočívať ....do misky si pridáme všetky suroviny na korpus a poriadne premiešame ...opäť necháme na teplom mieste odpočívať asi 30minút
2, vykysnuté cesto rozprestrieme mokrými rukami na pripravený plech ...vytvoríme tenkú vrstvu
3, pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny zmiešame spolu........ a striedavo poukladáme na cesto spolu s džemom .... pečieme pri 180°C asi takých 20 minút (treba sledovať)
4, oblohu si nenavyberáme inú, lebo mak a orechy nemôžeme :-(
rada: plnky dajte na koláčik troška viac, to cesto to tak vsiakne
dobrú chuť
Valašský frgál
27.02.2013 13:39:42
napodobenina
Komentáre