Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Babky sa lepšie vyznajú vo veciach záhrobných

A možno to bol omyl, tá letničná cirkev. Veľa hudby, veľa mládeže, každý je múdry, každý je spasený, človek sa tam nenudí, zaspieva, zatancuje, pokecá. Starší odchádzajú, noví mladí prichádzajú. Ale bližšie k pravde je asi katolícka cirkev, kde z presvedčenia nechodí mládež, ale babky. Babky majú bližšie k posmrtným veciam ako mládež. Nejde o zábavu. Rozbehnutý mladý človek sa tam nudí, spomaľuje. Má sto chutí hneď odísť. Ale po skončení omše, vychádzajúc z toho pološera, vidí veci ináč, akoby práve vyšiel z iného sveta. Nie je tam každý múdry, opakujú sa tam formulky, aby sa do chabej pamäte vôbec niečo vtislo. Ľudia sa zväčša chcú realizovať, ale katolícka cirkev to neumožňuje ani trochu. Nemusíš si vymyslieť vlastnú modlitbu rovnako ako nemusíš vymýšlať koleso. Musíš  vstrebať múdrosť a krásu nazbieranú predchádzajúcimi generáciami, v skostnatelých náukách a katolíckych kostoloch a až potom skúsiť byť múdry nie vlastnou múdrosťou.

na ceste k spaseniu | stály odkaz

Komentáre

  1. Čakám na trhu knihu...
    ...čo vydáš a bude sa volať Sprievodca cirkvami na Slovensku. :D
    publikované: 22.08.2007 18:25:06 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. urcite ju vydam...
    ... hned ako ty uveris. Predstav si, ze to vsetko mi napadlo, ked som vysiel pomerne povzneseny, z omse v katolickom kostole v Budapesti, kde som na omsi rozumel kazde 20 slovo. Slova su asi nanic. Dozlezita je atmosfera.
    publikované: 22.08.2007 18:34:31 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Pekne
    Pekne si to napisal...len nepodcenujme mladych. Ja kazdy tyzden vychadzam z kostola v ktorom rozumiem cca kazde 120 slovo, ale dalo mi to viac ako slovenske omse...trochu som unaveny o meditovani nad rovnakou liturgiou, ale som za to aby ostala. Vdaka tomu ze je na celom svete rovnaka ju vlastne cca rozumiem aj v madarcine, svahilcine a pod. Ale podstatne co som chcel povedat je ze nechajme ludom volnost v tom ako chcu veci povedat........Bohu, inym ludom, do vetra, sebe...nieje to krasne ze vela ludi obvinuje R.K.C z toho ze ludi zvazuje a pritom je viditelny opak? Ja som rad aj za jednych aj za druhych....strasne mi pomahaju aj jedny aj druhy a ja by som tiez chcel....viac pomoct.
    publikované: 04.09.2007 16:27:28 | autor: CuChulainn (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014