Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dodow ZB sa vracia!

...možno len na chvíľu a možno na častejšie chvíle. :)
Milí drahí blogovo príbuzní,
moja maličkosť sa tu uvedomelo prihlásila potom, čo si uvedomila, že od marca sa tu nevyskytla. Tak sa tu vyskytujem teraz. Ak sa pýtate, čo je ZB, tak je to ďalšia z častí o legendárnom Zúrivom býkovi.

Od pondelka sa to sype a sype a ja sa pýtam, ako dlho ma ten hore ešte bude skúšať a pokúšať. Je to skúška, test alebo program na testovanie blbovzdornosti? Ovečky moje ma riadne serú. Je leto. A aj cez leto sa robí. Ale tu chce každý dovolenky od nevidím do nevidím a robiť nemá kto. A keď už nemá kto robiť a ostali len tí, čo robia, tak ani z nich nikto za tých čo už nerobia robiť nechce. No pripadám si jak lacná štetka. Lebo uspokojiť toľko ľudí, ovečky-poddaných mojich to je teda iné kafe. Teda to už nie sú ani ovečky, ale skôr ovce. A pre tieto dovolenkové stavy sa už medzi sebou vadia, robia si prieky a všetky tieto ich žabomyšie vojny sa mi snažia zavesiť na nos a myslia si, že im budem robiť rozhodcu. Povedzte mi, sú normálni? V žiadnej situácii sa nedokážu dohodnúť, medzi sebou pre istotu nekomunikujú, okamžite volajú mne. Už som im povedal, nech si tieto veci riešia medzi sebou. Ja nechcem počúvať sťažnosti, chcem počuť návrhy ako sa veci dajú urobiť. Iné ma nezaujíma. Nepochopili systém. A ja mám už plné zuby ich kecov. Nie som psychológ, ani žiadna bútľavá vŕba, ani hromozvod, aby som toto počúval. Narobili si bordel a len mi neustále dokazujú, že ako tím sa nedokážu spojiť pre dobro veci, alebo preto, aby vyriešili vlastnú situáciu. Pri nich sa postupne učím nepočúvať, lebo keby som si mal brať k srdcu všetko s čím prídu som už dávno na lôžkovom oddelení psychiatrie. Keby aspoň mali snahu. Nemajú. Sú nanič.
Čo by som dal za to, aby som mal tú moc a všetkých (takmer) ich mohol prepustiť. A nájsť ľudí, ktorí sú kolektívní a myslia pozitívne. Neviem čím to je, že im zrazu začalo tak hrabať. Ich osobnými konfliktami, teda konfliktami medzi nimi v tímoch sa odmietam zaoberať. Vtiahne vás to do kolotoča výhovoriek a klamstiev a to ja už viac nepotrebujem. Mrzí ma však, že ako zamestnanci totálne zlyhávajú a nepochopím, že sa nedokážu na ničom dohodnúť. Lebo ja viem, že sa to dá. Tiež som bol jedným z nich. A tiež som niekoho nemusel, ale ak šlo o robotu, vždy sme sa vedeli dohodnúť. Som taký úžasný? To fakt? Bože, aký krásny týždeň to mohol byť.

Váš ZB Dodow.
PS: hneď mi je lepšie.

Ventil | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    potrebujú teambuilding :-) barančeky
    publikované: 26.07.2012 22:09:40 | autor: lilik (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ;)
    Tých nedá dokopy ani Dr. Phil. Taký pokus už bol. A nič to neprinieslo.
    publikované: 26.07.2012 22:20:05 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ach..ľudia
    často vo mne nepochopenie budia...
    kedy sa už rozumní zobudia?
    publikované: 27.07.2012 13:54:05 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Je to to nejhorší, co Tě mohlo potkat.
    Všichni Ti házej klacky pod nohy a ze života dělaj peklíčko. Ten nahoře, za to nemůže. Vybral jsi si. Opravdu myslíš, že si dokážeš vybrat ty správný, oddaný , s citem pro povinnost, kolektivně založený? Musíš do Japonska. Tam ještě jsou. Ani si roky neberou dovolenou. Tak rychle, šup!
    Zdá se mi, že tam máš docela pěknou cochcárnu. Že si každej dělá co chce. Říká Ti něco takovýho, jako teorie řízení? Tam je jeden takovej segment. Plánování. I dovolenejch. A všeho.
    Nechci Tě skoušet ani nasrat, no jsem přesvědčen, že to řídíš spíš intuitivně a jsi tam, kde budeš furt. Vynervovanej a nespokojenej. Co třeba plánovitou činnost ve své firmě.Skrátka, hele, běž k nástěnce, tam zjištíš, že dovolenou jsi si nahlásil na příští tejden. Tak padej makat. A jestli nevíš co, tak tam hned vedle je harmonogram pracovních činností do konce srpna. A jestli ani potom nebudeš v obraze, kde, co, s kým, dokdy, tak odevzdej věci a popřejeme si mnoho analfabetickýho štěstí))))
    publikované: 27.07.2012 18:43:01 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Mitooooo
    Dík za názor, nenasral si ma, ale určitú potrebu teraz mám: Vybral som si čo robím. To je pravda. Nevybral som si ľudí, ktorí spadajú do môjho úseku, to si vyberá šéfstvo vyššie. Do Japonska sa nechystám a intuitívne riadenie je riadna blbosť. Tak ako všade aj tu funguje plánovanie, organizovanie a kontrola. Ale tento môj blog nebol o tom. Aj dovolenky boli rozplánované už začiatkom roka. Pod môj úsek spadá takmer 40 ľudí, ktorí sú rozdelení do niekoľkých menších skupín, kde každá má svojho malého šéfa. Písal som o ich osobných vlastnostiach a o tom, že sa medzi sebou v skupinke žerú a osobne nemusia. A pre mňa je toto nepochopiteľné. Nasr... si do vlastného hniezda a čakajú, že im budem robiť rozhodcu. Tohto sa určite nedožijú. Nemienim po nich pratať ich vlastný bordel. Dali sme im možnosť situáciu napraviť a k náprave došlo. Bohužiaľ, opäť, konečné rozhodnutie nebolo na mne. Ja by som to poriešil inak a prísnejšie. V obraze som až príliš a mám veľmi dobrý prehľad. Striktne oddeľujem robotu a osobnú angažovanosť. Na tom som sa poučil už dávno. Takže, sa ti ospravedlňujem, ak niečo z blogu vyššie vyznelo inak. Cvokáreň to niekedy je, to je pravda. Ako všade. Ale zatiahnuť sa do žabomyších vojen sa rozhodne nenechám. Nikdy by som ich nenechal robiť si čo chcú, ale ich osobné vlastnosti a pokrivené charaktery im predpísať nemôžem. Všetko ostatné mám dávno podchytené. Asi toľko.
    publikované: 30.07.2012 15:42:19 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Dodowečkooo
    :)
    publikované: 31.07.2012 16:43:13 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Dodow, potešilo ma, že si opäť zaklopal...
    ==Ja nechcem počúvať sťažnosti, chcem počuť návrhy ako sa veci dajú urobiť.==jaaaj, to by si veľa chcel. Myslím, ten posun dopredu a prijať nejaký rozumný návrh! To by museli potom kritiku na seba počúvať, že tomu a hentomu nevyhoveli, že tá a tá, má zasa protekciu a ten a ten, si zas vybral len tie slnečné dni a im zostal len dášť. Nepochybujem, že dobre riadiš, dobre organizuješ, ale tam, kde sú 3 ženy, pokoj byť nemôže, vždy voľaktorej nevyhovieš. No a muži, tí s úsmevom intrigujú a tie ženy podpichujú. Byť nad vecou je veľmi náročné a nečudujem sa ti, že popri iných starostiach, nemieniš vynakladať energiu na hasenie plamených rečí a blýskavých pohľadov.
    ==nájsť ľudí, ktorí sú kolektívní a myslia pozitívne==nemusíš ísť do Japonska hľadať. Ja som tu, na Slovensku a hlásim sa do tvojho kolektívu. Ak chceš pošlem žiadosť aj so životopisom. Zaručujem kľud, pohodu, vysoký pracovný výkon. Len neviem, či by ti nevadilo, že mám prax, ale aj vek. Lebo ten vek, sa teraz nenosí.

    a teraz ma napadlo: skúsil si "nedostatky" podriadených verejne "vyzdvihovať" na krátkych pracovných poradách?
    publikované: 01.08.2012 18:27:18 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Vasiliso)))
    Neoháněj se věkem. Je to pro kapitalisty druhořadé. I dobré víno musí dozrát.Když umíš, tak Tě rádi vezmou.
    publikované: 02.08.2012 09:21:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014