Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moje tajomstvá

Čo sa nám, ženám, páči na mužoch

Čo sa nám páči na mužoch? Zaujímavá otázka. Predpokladám, že muži, ktorí si ju práve prečítali najskorej vypli hruď , zatiahli brucho a na tvári sa im objavil výraz profesionálneho zvodcu. Áno, aj to je na vás pekné, páni, a nie jednej zo žien sa zrýchli tep. Lenže…

Milé dámy, všimli ste si niekedy akí sú muži úžasní keď sa nepredvádzajú, keď si myslia, že ich nikto nevidí a môžu dať voľný priebeh svojim citom?

Teraz si možno poviete o čom tá ženská trepe. Možno trepem, ale osobne obdivujem u mužov práve tieto momenty. Príklad? No prosím. Mala som kolegu, počítače boli jeho vášeň, na svoje okolie pôsobil ako ľadovec, chladný profesionál. Raz som ho náhodou zastihla v jednom kníhkupectve. So svojím dcérami, mohli mať štyri a tri roky, vyberali rozprávkové knižky. Zostala som stáť v nemom úžase, pretože mu obe džavotali a on pokojne s úsmevom obom odpovedal. Bolo vidieť, že si to obe strany náramne užívajú. Bol to tak pekný obrázok… aj som zabudla čo tam chcem.

Priateľke sa narodila prvá dcéra. Jej manžel očakával, že to bude syn. Priznám sa, šla som k nim na návštevu až po niekoľkých mesiacoch, aj to so strachom, pretože som nevedela ako to prijal. Kamoška mi prišla otvoriť, vraj malá je v obývačke, nech sa idem na ňu pozrieť a ona ide uvariť kávu. Idem do obývačky a... zostala som stáť vo dverách. Kamarátkin muž je kus chlapa a tento obrovský chlap držal drobučké stvoreniatko na rukách a žvatle si s ním iba im známou hatlaninou. Videla som ich oboch z profilu, určite už tušíte, áno, malá bola presnou zmenšeninou svojho otca. Možno sa to len mne zdalo, ale v ten moment som mala pocit, že je okolo nich akási žiara, žiara šťastia, že sú spolu.

Iný obrázok. Bola som na služobnej ceste. Čakala som na autobus, bolo mi zima a nemala som bohvie akú náladu, nevybavila som čo som mala. Spoza rohu vyšla trojica. Otec s dvomi chlapcami – dvojičkami, nemali viac ako tri roky. Tá podoba bola až neskutočná a teraz hovorím o všetkých troch. Veľký tatko a jeho “veľkí” chlapi po oboch stranách, držiac sa za ruky vykračovali rovnakým krokom po chodníku. Podobali sa nie len tvárou, ale malí i spôsobom chôdze a hrdo vztýčené hlávky oboch chlapcov, presne podľa  svojho veľkého tatka, jasne hovorili celému svetu kto je ich vzorom, koho ľúbia a kto je ich hrdina. Vtom prešlo a dosť rýchlo, auto. Obraz sa zrazu zmenil. Otcov výraz sa zmenil, v tvári sa mu objavil výraz plný obáv, jemne si pritiahol chlapca k sebe a počkal až auto prejde. Chlapec sa usmial na otca, on naňho a zas tu bola hrdá trojica.

Alebo iné. všimli ste si ako sa zmení výraz muža keď začuje hlas svojej milovanej alebo niekoho, koho má úprimne rád? Či keď je v jeho blízkosti? Teraz nemám na mysli tie okázalé veľké gestá. Nie. Mnohé momenty nemáme šancu ani vidieť. Napríklad, keď vás pozoruje pri každodennej práci, drobných, všedných činnostiach, alebo keď spolu rozprávate o bežných veciach a keď je jednoducho rád s vami a len tak počúva vaše dnešné zážitky. Všimli ste si tie ohníky v jeho očiach? Vzácne chvíle, viem.

Alebo keď sa trápi s kvapkajúcou batériou, alebo rozvŕzganým stolíkom, alebo inak dokazuje svoju zručnosť domáceho majstra. Ten krásny výraz, keď sa mu to podarí. A keď sa mu to nepodarí. Tá zmes zlosti, sklamania a obáv čo na to poviete, v jeho tvári..... No nemilujte ho.

Takže páni, ste úžasní vo svojej podstate. Ste naši miláčikovia práve vďaka, alebo aj vďaka týmto momentom, nebojte sa, v takýchto chvíľach nie sme ani jedna schopná zneužiť jemnú črtu vašej podstaty. Alebo, že by predsa, trošku ( no niekedy možno viac) áno. Ale veď mi vám to vynahradíme svojou láskou, obdivom a aj pýchou na to akí ste skvelí.


Pár slov | stály odkaz

Komentáre

  1. Teeeda
    Moc často na takéto veci nereagujem, ale teraz mi to nedalo. Keby si videla môj výraz, tak by si musela ešte pridať aj tú, pretože som sa pousmial, blikla mi v očku hviezdička a predstavil som si malinké babenko, ako by som ho asi tak držal na rukách ja... ale to ma v poslednej dobe napadá nejako moc často
    publikované: 11.12.2004 23:03:11 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014