Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výzva pre blogerov!

Milí blogeri možno ste už niektorí postrehli, že som nedávno napísal, že idem protestovať...

    Dnes som na Hlavnej ulici v Košiciach protestoval s transparentom, ktorý vám tu predkladám:

 

  Luník IX. – ODPADKY?!

  Zásadne nesúhlasím s tým, aby sa moje dane odvádzali na odvoz odpadkov z Luníka IX.

 

  Ja si za odvoz môjho smetia poctivo platím, takže nech si aj Rómovia sami zaplatia odvoz toho 1 000 tonového odpadu. (Keď nariekajú, že nemajú peniaze, tak im dajte lopaty a nech si to upracú!!! My sme im to tam nenazvláčali.)

  Poslanci mestského zastupiteľstva – nariekate, že je nedostatok peňazí v mestskej pokladni a na túto vec idete uvoľniť ďalšie milióny! (Tomu hovoríte šetrenie? Keď sa vy cítite pri peniazoch, tak prosím rozhadzujte si, ale svoje vlastné!)

Dokedy my majoritní občania máme toto trpieť?

Ladislav Serenča  Košice  2.10.09

 

  Obraciam sa na vás, najmä tých, ktorí ma môžu v tejto veci podporiť, aby ste ma aj vy vo svojich mestách a či obciach (kde máte podobné problémy s Rómami) podporili petíciou, ktorej znenie vám tiež predkladám:

 

   PETÍCIA PROTI ODVOZU NELEGALNÉHO ODPADU z Luníka IX.

  Som zásadne proti tomu, aby sa z daní daňových poplatníkov hradil odvoz takého odpadu, ktorý si Rómovia nazvláčajú z mestských kontajnerov a potom z neho robia divokú skládku medzi blokmi v ktorých žijú. Štátom, alebo z pokladne mestského magistrátu sa aj na Luníku IX. musí podľa zákona vyplácať odvoz klasického komunálneho odpadu, tak ako aj z ostatných mestských časti a v žiadnom prípade tam nesmie byť výnimka. Pre Rómov platí rovnaký zákon ako pre majoritných občanov a preto, za odvoz odpadkov sú povinní platiť, tak ako to robí majorita. (Je najvyšší čas, aby platil rovnaký meter pre všetkých obyvateľov Slovenska).

       Meno        Priezvisko                       Adresa, obec, mesto                                           Podpis

  1.

 

  2.

 

  3.

 

  4.

 

  5.

 

  Musím sa priznať, že s tým nemám žiadne skúsenosti, takže kto vie ako, tak ho prosím o radu – poprípade zmenu textu atď. (Napr. neviem koľko % voličov musí podpísať, aby to bolo platné a či to stačí predložiť primátorovi, alebo až NR SR).

Zajtra pokračujem v akcii!!!

 

 

   Vopred ďakujem za spoluprácu. Laco


Idem protestovať!!! | stály odkaz

Komentáre

  1. Milý Laco, bohužiaľ s týmto ti nepomôžem
    z veľkého mesta som odišla (z Trnavy a tam to veru majorita už dala do poriadku na Coburgovej, aj Linčianskej) a vyzerá to tam tak, že sa tamtá minorita stabilizovala a nerobí ďalšie "odpadové miesta", momentálne žijem v takej malinkej dedinke, pri Hlohovci a nič podobné sa tu nedeje, lebo sa sem nedostali, sme v kopcoch :-)

    ale tvoja požiadavka má hlavu aj pätu, len neviem, či tá päta nebude Achilova :-)
    publikované: 02.10.2009 23:16:46 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  2. TERčíK, to ti nepomóože,
    ale už vymysleli také kontajnery, do ktorých sa nikto nedostane okrem OLO a preto žiadaj svoje mestské zastupiteľstvo aby ich objednalo lebo s cigánskou obcou sa nedá dohodnúť.
    publikované: 02.10.2009 23:45:30 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Derechura
    Evička tej Achillovej päty sa neobávam. Iba ľutujem, že som dva dni strávil môj protest pred magistrátom mesta, lebo keby som to urobil od samého začiatku, tak ako dnes, tak by som už mal na petícií najmenej 3000 podpisov. Laco
    publikované: 02.10.2009 23:51:38 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. cokomilka
    Nechaj sa prekvapiť. Bol by v tom čert, aby sa veci nepohli, keď sa ja do niečoho pustím. Laco
    publikované: 02.10.2009 23:56:14 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. jeeho :) to si bol ty?
    tiež som v duchu s Tebou súhlasila...ešte nerozumiem jednej veci, neplatia ani nájomné a majú ich tuším z jedného paneláka vysťahovať a dať im náhradné byty, ktoré odmietajú (ak mám mylné info, vopred sa ospravedlňujem)...ale však to je na hlavu postavené! ak má dlh na byte iný občan SR, tak ho vysťahujú, ak neplatí nájomné, detto...a nikto nerieši či sa chcú alebo nechcú vysťahovať...

    vo Fige je zase iný problém, nezamestnaní dostávajú soc. dávky za verejnoprospešné práce v dedine...už tam síce nežijem, ale u nás to funguje tak, že ak aj neprídu, dostanú ich...naposledy som bola doma a vraj z 37 občanov väčšinou rómskeho pôvodu, prišlo na VPP len 5...vraj musia variť a starať sa o rodinu....majú inú prácu, než brigádovať v dedine...dávky im starosta pravdaže nezoberie, ani nič v tejto veci nepodnikne...

    tak takto to chodí, hm...
    publikované: 03.10.2009 13:08:01 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. laco, no šak, dobre, ja by som podpísala ale som z Blavy, to neva?
    ale to riešenie vyššie čo som spomenula sa mi vidí byť rozumnejšie a hlavne má menší výdaj energie...
    Aj u nás sa toto deje, ale domovníčka to proste po nich pozametá,naskladá na hromadu, my majitelia bytov ju platíme...sú to hodiny navyše a my máme o to vyššie mesačné platby.
    publikované: 03.10.2009 13:33:49 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. jooj Laco,
    jeden, dav , tri ..ani sto, tisicky hlasov sa do nasho politickeho neba nedovola...rovnaky meter neplati ani v nebi ani na zemi veru..a uz vobec v tejto nasej dobe a uz vobec v tychto dvoch socialnych vrstvach nasej spolocnosti ;-))
    publikované: 03.10.2009 13:43:22 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. hm
    páči sa mi Lacova iniciatíva...z telky sme sa vďaka nemu dozvedeli, prečo to nejde (prečo musia ten odpad odviezť za mestské)...ale určite je vhodné na problémy upozorňovať a žiadať nápravu...ja len toľko...
    publikované: 03.10.2009 14:11:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. .
    hm hm hm, dobry napad.
    publikované: 03.10.2009 14:30:49 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  10. dionea
    Ahoj Mirka,
    na tieto problémy sú tri argumenty, ktoré toto všetko napomáhajú neustále dokola podporovať.

    1. Komunisti to síce mysleli dobre, no oni si neuvedomili, že Cigánov sa nedá prevychovať, lebo to majú v génoch. (Stáročia žili kočovným spôsobom, vedeli zopár remesiel, tomu sa venovali a to ich živilo).

    2. Nelegálne skládky. Zhruba pred 18 rokmi Cigánom Čarnogursky predviedol, že ako sa dá riešiť vypratanie ich nelegálnej skládky odpadov. Keď už mali tisíce ton odpadkov medzi blokmi, tak sa z mestského rozpočtu uvoľnili pekne - krásne milióny na vypratanie tohto svinstva a on ešte pred kamerami si vyhrnul rukávy, zobral lopatu a pomáhal technickým službám. (Pochopiteľne iba za ten čas, kým ho filmovali.) Ale toto je vedľajšie. Skutočnosť je taká, že Cigánom ukázal cestu akou sa majú uberať. Nikto ich nepokutoval a vedeli veľmi dobre, že keď sa toto bude znovu takto opakovať, tak mestské zastupiteľstvo zase zaplatí z našich daní odvoz ich nelegálnej skládky. A takto sa to odvtedy každoročne dvakrát v roku opakuje. (Tej hávede sa každý úradník boji a oni to potom ľahko zneužívajú. Ja som to už aj niekde v jednom článku písal: že teraz, keď Cigáni vidia, že im niekto pohrozí a vyžaduje po nich to aby dodržiavali zákony, tak oni sa ihneď bránia diskrimináciou a už hrozia, že pošlú petície do Štrasburgu. Samozrejme EÚ bude radšej štátu prispievať na Cigánov vysokými dotáciami, len aby sme ich náhodou nevydurili k ním. Oni veľmi dobre vedia, že akú pliagu by potom mali na krku. A takto radšej budú našej vláde robiť veľké bu – bu – bu a varovne zdvíhať prst, že Cigánov takto neslobodno poburovať. Takže na Slovensku medveď a Cigán sú prísne chránený zákonom.)

    3. Tretí bod je najdôležitejší a to v tom, že my Slováci všetci vieme, že stačí iba raz vyjsť spoločne do ulíc a nahlas povedať: A už toho máme dosť! Chceme rovnaký meter pre každého! (No toto má však tento háčik – všetci čakajú na vodcu, ktorý ich vyzve: napr. 17.11. 2009 o 9:00 hod. Každý občan, čo má ruky a nohy zdravé poďte na protestný pochod v každom meste – v tom, ktoré je najbližšie vášmu obydliu. A takto by sa ľady konečne pohli.
    No Budaj, Kňažko, Mečiar a Dzurinda – tí sa už majú dobre, takže ich tento problém nemusí trápiť.)
    Ja dávam národu na vedomie: všade kde sa len dá, že ak sa nemá kto podujať na túto úlohu, tak ja budem jeho vodcom. No samozrejme, že už vopred som odpísaný, lebo ja nemám peniaze (lepšie povedané mnoho peňazí) na propagandu a nemám ani bohatých a štedrých sponzorov, ktorí by ma podporili v takejto činnosti. Takže to už môžem vopred zabaliť.

    P.S. Pozdravujem malého beťára a prajem pekný večer celej rodine. Laco
    publikované: 03.10.2009 18:42:11 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. cokomilka
    Pri čítaní Tvojho druhého príspevku som sa v duchu už vopred obával, čo bude posledná veta?! Lebo, keď si písala, že platíte síce viac, (tak som sa zhrozil, že tam bude z Tvojej strany veta) ale všetko je v poriadku. Toto by bol potom pre mňa poriadny šok. Laco
    publikované: 03.10.2009 18:51:30 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. jajaj
    Veľmi dobre viem ako si to myslel. no, ale, čo už, keď my ako národ sme stále iba posratí.

    A možno sa v mojom prípade už mnohí presvedčili o tom, že to s nimi ako s národom myslím skutočne dobre, ale už sú po toľkých rokoch takí nedôverčiví, že pre istotu neveria nikomu. (I, keď to neplatí doslovne, lebo pred každými voľbami uveria takému hajzlovi, ktorí im síce nasľubuje hory – doly, a tým, ktorým to o čosi lepšie zapaľuje je už vopred jasné, že ani jeden sľub nebude splnený. No aj tak sa nájde dostatočný počet debilčekov, ktorí mu na tie sľuby naletia.)

    A ja mám voči takýmto hajzlom jednu obrovskú nevýhodu: a to tú, že ja klamať neviem a keď niečo sľúbim, tak to aj dodržím. Laco

    publikované: 03.10.2009 19:06:57 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. sygon
    Ďakujem Ti za podporu. Laco
    publikované: 03.10.2009 19:12:05 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ja tiež nemám v génoch každý deň pred rozodnením vsátvať
    a večer ulíhať s tým, že som ešte milion vecí nestihla pri tom, čo potrebujem zabezpečovať potreby svoje, štátu i štátom podporovanej menšiny, ktorá nemusí robiť, platiť, ale i tak sa o nich vždy niekto postará ... u nás síce tento problém nie je tak krikľavý ako napríklad v Košiciach, ale i tak ... kde to mám podpísať a ako?
    publikované: 05.10.2009 07:03:42 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Petula
    Čo Ti mám odpovedať? Snáď iba toľko, že možno na lampárni to môžeš podpísať!

    Veď treba k tomu ďalší komentár, keď za 5 dni môjho protestu som získal iba 215 podpisov?

    Tento národ a obzvlášť Košičania sú tak sprostí, že si mnohí „nevidia ani na špičku nosa“ a nechávajú sa vodiť za nos ako hlúpe ovečky. Nedajbože trochu vystrčiť rožky, lebo by sa z toho pokakali.
    publikované: 05.10.2009 07:20:17 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014