Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bez práce je 20 -tisíc ľudí z Košíc a okolia

Navyše do evidencie nezamestnaných už čoskoro pribudnú "dobrovoľní dôchodcovia" z U. S. Steelu...

  Po prečítaní článku v Košickom Korzári som neodolal pokušeniu a napísal som do diskusie môj názor: „Veľmi sa mi páči“ ako novinári dokážu zaujať čitateľa a pritiahnuť k prečítaniu článku ako aj k tomu, aby si kúpil noviny.

  Keď ide o nezamestnanosť, tak stále vycapia k článku fotografiu USS a spomenú v článku, že aj stadiaľto prepustia zamestnancov.

  Tých 400 ľudí v USS už nemalo zavadzať minimálne 20 rokov a za to, že tam boli doposiaľ môžu ďakovať takým blbcom, ktorí na nich po celý čas dreli a títo príživníci iba zbytočne poberali mzdu, ktorá patrila tým, ktorí robili aj za nich.

  Na margo nezamestnanosti a jej stúpanie iba dodávam: hlúpy systém. Na úradoch práce doplnili ešte viac pracovníkov, čo je o ničom, lebo tie zdochliny, ktoré tam vytŕčajú svoje zadky aj doposiaľ - sú iba zbytočne platení ľudia.

  Keby naša „múdra vláda“, - keby sa skutočne starala o to aby nezamestnanosť na Slovensku klesala, tak by naozaj klesala, ale sú to iba samé dristy sľubov a ohlupovania národa. (Ale tak nám Slovákom treba – koho sme si zvolili, tak iné si ani nezaslúžime).

 Reagovať |  nemamziadnu

 

  Milí blogeri toľko môj príspevok k spomenutému článku. Teraz nechávam už na vás aké stanoviska k tomu zaujmete vi, a na margo môjho príspevku vám uvádzam komentáre Košických čitateľov:

suhlasim s tebou...

Reagovať |  Kosice30

 

„“posledny update

Pokial viem, dalsich 400 ludi ma byt prepustenych z USS do konca roka. Samozrejme aj s odstupnym.

Otazkou ostava, ci sa tito ludia budu vediet uplatnit na trhu prace.

 Reagovať |  punisher

 

 Na tento príspevok som reagoval: Tých trh práce nemusí zaujímať!

„“punisher - nemaj obavu títo ľudia to už majú dávno prešpekulované a za odstupné si môžu roky užívať - nie tak ako väčšina dôchodcov, ktorí musia šetriť ešte aj na žalúdku aby prežili.

A keď aj to im bude málo, tak všetci majú dosť známych, ktorí im už nejaké tie miestečka stále nájdu. Veď Ficko namiesto svojich sľubov, že zníži štátnu administratívu, tak ešte ju viac rozširuje - a práve takí špekulanti sa do tých funkcii nahrnú.

 Reagovať |  nemamziadnu

 

K punisherovi a mojej odpovedi sa pripojila: Nena12

Musím s Vami súhlasiť, tiež ma to napadlo. Títo naozaj nemajú starosti s tým kde sa zamestnajú. Hlavne sa zasa dostanú na "teplučké" miestečká za vynikajúce platy a málo robotky.

 Reagovať |  Nena12

   Moja odpoveď: Nena12

V železiarňach som odrobil 38 rokov a tisícky týchto ľudí poznám osobne, takže viem o čom hovorím. Mimochodom ešte v hlbokej totalite som to verejne dával najavo, že v železiarňach je veľa byrokratov a príživníkov. Po "nežnej" som to každý rok osobne dával všetkým prezidentom spoločnosti otvorene na vedomie, že je tam veľa nadbytočných ľudí, lenže týmto som si vytvoril mnoho nepriateľov. Bohužiaľ na Slovensku to bolo a trvá to aj naďalej, že špinavci sa kryjú navzájom, lebo vedia, že hlúpučkí a mierumilovní robotníci na nich vždy budú makať. (Síce pri pive si posťažujú, ale tam, kde to treba verejne vykričať, tak tam sú pokakaní.

 Reagovať |  nemamziadnu

 

  Takto sa pridal: Martin [X]

"za odstupné si môžu roky užívať..."

Ked uz mas take dobre informacie... Vies kolko-mesacne odstupne USS vobec ponuka? Pretoze to na "niekolkorocne uzivanie" rozhodne nie je...

 Reagovať |  Martin [X]

Moja reakcia na: Martin [X]

Prečítaj si odkaz pre Nenu 12 a z neho pochopíš, že viem veľmi dobré o čom hovorím. Mimochodom zamestnanci v R kategórii dostali vyše 1 000 000, - Sk v odstupnom a pre technikov sa už vlani hovorilo o 90 % odstupného na 3 roky,      takže to    mohlo činiť aj vyše

2 000 000,- Sk a keď zoberieš platy technikov, tak tí mali a majú podstatne vyššie mzdy ako robotníci.

 Reagovať |  nemamziadnu

 

 Takto reagoval: pulosmakcenom

 

Ficova tupovláda

to robí dobre- ide ku kolapsu, len dúfam, že hlavne k svojmu kolapsu. Nevoľte túto zločineckú zberbu ani v župných voľbách ani nikdy.

 Reagovať |  pulosmakcenom

 

A: pali69

...

"Košický kraj si drží prvenstvo aj v ďalšej štatistike, má až 28 314 obyvateľov, ktorí sú nezamestnaní dlhšie ako dvanásť mesiacov. " .... sa zabudlo, ze "z toho" je 35000 ciganov.

 Reagovať |  pali69

 

 Takto reagoval: robertko26

Stupidity

Vo väčšine veľkých firiem bola už dlho prezamestnanosť. Kríza je dobrá na to, že sa prečistí trh, zostanú tí flexibilní a šikovní. Ja podnikám od r. 1995 a som celkom rád, že z mojej oblasti podnikania vypadne veľa garážových majstrov, ktorí tu len kazili trh a ceny. Nemyslím, že akákoľvek vláda, ktorá by bola teraz pri kormidle, by dokázala zvrátiť vývoj zvyšujúcej sa nezamestnanosti. Veľké Nemecko aj ostatné "vyspelé" štáty majú obrovský nárast nezamestnaných, kvôli kríze. To si myslíte, že keby tu nebol Fico ale Dzurgynda tak by Slovensko bolo jediné na svete, kde by zamestnanosť stúpala? Prúdili by sem zástupy nezamestnaných z Rakúska, aby si u nás zarobili aspoň na chlieb? Nebuďte smiešny!!!

 Reagovať |  robertko26

 No a ja som napísal toto: robertko26

Ja si myslím, že keby som bol na premiérovom mieste, tak by tu určite nebolo toľko nezamestnaných, lebo v prvom rade by som kopol do zadku Harabína a dal zelenú mladým na súdoch aby tu vládol poriadok a nie mafiáni. A tí, ktorí štát okrádajú o miliardy na čele s Mečiarom, tak tí by už dávno sedeli za mrežami.

 Reagovať |  nemamziadnu


Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014