Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ficovo opakované vojnové strašenie

...pán Fico na jednej strane opakovane tvrdí, že Slovensku hrozí vojna a nič v tom nekoná, ale na druhej strane má tu odvahu, že chce obyčajných ľudí zaťažiť ďalším referendom a tým zakryť svoju zbabelosť pri rozhodovaní o otázkach štátu v marginálnej otázke...

Skutočne sa nestáva tak často, aby nejaký predseda demokraticky zvolenej vlády, strašil svojich občanov vojnou. Náš predseda vlády je v tom smere akousi nevydarenou výnimkou. Keď v decembri 2012  vyhlásil, že Ukrajine so 70 %-tnou pravdepodobnosťou hrozí  veľký vojnový konflikt a preto ...  "Ak tam vypukne vojna, ak sa niečo stane, Slovensko bude veľmi trpieť" reagoval som blogom http://doko.blog.sk/detail-fico-je-velmi-nezodpovedny-politik.html?a=542b308ebbdb3162192f94a38fd6a75d     kde som tvrdil, že pán Fico šíri poplašnú správu a za toto počínanie by mal prijať nielen osobnú a politickú zodpovednosť, ale jeho konanie by si mali všimnúť aj ústavné orgány SR k tomu určené. Ale náš predseda vlády si to vôbec nevzal k srdcu a znova cítil potrebu  rozprávať o vojne, a urobil to 11.2.2015 keď povedal, že ak prídu individuálne rozhodnutia štátov NATO poskytnúť Ukrajine zbrane potom ....„ to bude normálna veľká vojna“...  Pre zmenu 12.2.2015  Fico pripomenul, že prvá dohoda z Minsku, uzavretá vlani, dopadla neslávne. Podľa neho Ukrajina má iba dva možné scenáre - ... „platné prímerie alebo v opačnom prípade vleklú vojnu a široké sankcie.“

Takže, predseda vlády SR opakovane hovorí o .... veľkom vojnovom konflikte, normálnej veľkej vojne a o vleklej vojne... ale vo vnútri štátu vôbec nič nekoná, aby občanov SR ochránil pred dôsledkami hrozby vojny. Naopak, vytvára atmosféru beznádeje a skepse, o čom svedčí fakt, že citujem: ...... „už vyše 12-tisíc slovenských mužov nechce ísť bojovať, ak vypukne vojna. Nechcú držať zbraň a zabíjať ľudí. Okresné úrady v sídle krajských miest v januári zahltili listami, v nich odmietajú nastúpiť do mimoriadnej služby. Úrady sa s takým náporom ešte nestretli. Ministerstvo obrany považuje za predčasné robiť akékoľvek závery. Čaká na finálne čísla, ktoré by mali prísť v najbližších týždňoch. O možnom ohrození štátu či zmene zákona nechce špekulovať napriek tomu, že do mimoriadnej služby nechcú ísť tisíce mužov. Rezort priznal, že od roku 2006 do roku 2014 mali len 53 takýchto prípadov...“ Uvedomuje si vôbec pán Fico, čo to pre bezpečnosť štátu znamená?  Asi nie! Ja by som totiž od predsedu vlády, ktorá riadi štát kde hrozí vojna čakal, že bude konať úplne inak. Ako, tak ako mu ukladá Ústavný zákon o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu.  Napríklad, citujem z tohto zákona: ...  „ Vláda zodpovedá za obranu a bezpečnosť štátu, organizuje prípravu ústavných orgánov na čas vojnového stavu, organizuje prípravu hospodárstva, zásobovania obyvateľstva a štátnych hmotných rezerv na čas vojnového stavu, koordinuje činnosť ozbrojených zborov, Hasičského a záchranného zboru a záchranných služieb v čase vojnového stavu, na návrh Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky určuje výšku zásob základných komodít na zachovanie bezpečnosti a obrany štátu....“ Čiže, mal by už konečne začať vystupovať na verejnosti v tom zmysle, že mu osobne záleží na stave našich ozbrojených síl a vojenských záloh, keď ničím iným, tak aspoň návštevou vojenských útvarov. Podľa toho, že tak nerobí súdim, že vôbec nevie koľko máme vojakov v zálohe ani to, aká je ich úroveň vycvičenosti a už asi vôbec nevie, čí by títo vojaci mali v prípade avizovaného vojnového konfliktu aj s čím bojovať!  Mal by si tiež dať preveriť, či občania tohto štátu aspoň tušia, čo to znamená civilná ochrana obyvateľstva. Iste by ho prekvapilo zistenie, že 99% mojich spoluobčanov nemá ani potuchy o tom, kam by sa pohli v prípade začatia vojnového konfliktu..  Aj preto som tento blog napísal, lebo z okolia mojich najbližších tieto otázky neraz zaznievajú! Pán Fico dočkáme sa odpovedí?

Takže, pán Fico na jednej strane opakovane tvrdí, že Slovensku hrozí vojna  a nič v tom nekoná, ale na druhej strane má tu odvahu, že chce obyčajných ľudí zaťažiť ďalším referendom a tým zakryť svoju zbabelosť pri rozhodovaní o otázkach štátu v marginálnej otázke nejakého finančného dlhu. Toto jeho konanie  je pre mňa ako občana SR absolútne nepochopiteľné a skutočne mám veľké obavy o schopnostiach predsedu vlády, ďalej riadiť tento štát.

Pekný a pokojný deň praje doko.


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. jozef
    podľa teba-ako a čo - by mal konať..??
    tá hrozba tu stále je..
    je to príliš vážna téma..aby som pár slovami ju vystihla..
    želám si MIER..teraz..aj potom..
    pre nás i potomkov..
    som menej kritická..to vieš-vek..
    všetko visí na vlásku..
    maj dobrý-nielen dnešný-piatok trinásty-deň..
    publikované: 13.02.2015 12:54:06 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. radosť na začiatok stačí
    aby o tom menej rozprával a viac konal
    publikované: 15.02.2015 15:53:41 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014