Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vražda? ... II.kapitola

Prinášam Vám ďalšiu kapitolu mojej prvej detektívky a znova Vás chcem poprosiť, aby ste vraha nehádali v komentároch, ale posielali mi Vaše typy cez odkaz autorovi... Ďalej Vás chcem upozorniť, aby ste si prečítali aj prvú kapitolu.
Detektív Marty sa ani nevedel ako ocitol na nemocničnom lôžku, kde ,ako sa neskôr dozvedel, ho doviezol duchaprítomný záhradník Kollárovcov potom, ako odpadol pri pohľade na svoju prvú mŕtvolu.

Po krátkej rekonvalescencii sa "slávny" detektív vybral k pani Kollárovej, kde začal so svojím vyšetrovaním. Po dlhej úvahe sa rozhodol znova pozhovárať s pani Kollárovou, ako si túto vraždu vysvetľuje ona. No aké bolo jeho prekvapenie, keď sa dozvedel, že pani domu sa vybrala do mesta. Jeho prvé myšlienky boli: "Umrel jej manžel a nemá v sebe ani toľko hanby, aby držala smútok." A preto musel začať s iného konca.

Vedel, že mŕtvy mal dve deti. Syna Jána a dcéru Nadeždu. Ako tak rozmýšľal, koho skôr osloviť. Prešiel okolo neho syn domáceho pána a detektívov problém bol razom vyriešený. Mladého pána okamžite oslovil, aby sa náhodou nestihol skryť tak, ako jeho matka.
- "Viem, že toto je pre Vás ťažká chvíľa, ale mohli by ste mi venovať pár minút svojho vzácneho času a povedať mi, čo si o tom všetkom myslíte?"
- "Prepáčte, neviem kto ste a ani čo je Vás do vyslovene našich záležitostí."
- "Som Ján Marty, súkromný detektív, a bol som poverený túto vec prešetriť."
- "Lenže ja neviem o tom, že by Vás niekto poveril a vôbec, prečo sa mi ponevierate po pozemku bez povolenia?" Nový pán domu sa už očividne začínal rozčuľovať.
- "Poverila ma vaša matka, a preto by som rád vedel, čo ste robili... mhm...mhm... včera?" Marty si až teraz uvedomil, že o prípade z technického hľadiska navie vôbec nič, a určite to na ňom bolo vidno, pretože pri tejto vete sa mladý Kollár pousmial a odpovedal zo stoickým kľudom.
- "Bol som doma, mali sme malú oslavu v kruhu priateľov, boli sme tam... ja, moja sestra a... nejakí kamaráti. A ešte slečna Brontiová, ktorá síce prišla neskôr, ale predsa.

Po tomto rozhovore si detektív uvedomil silu faktov, a tak mu neostalo nič iné iba ich začať zbierať. Preto sa vybral k garáži, kde nenašiel po dôkladnom prehľadaní nič, okrem starej igelitovej tašky.

Počiatočný neúspech ho však neodradil a začal systematicky zisťovať, kto všetko v dome žije. A po hodnej chvíli a presviedčania služobníctva si zostavil tento zoznam:
  • Alexander Kollár - zosnulý, zadusil sa výfukovými plynmi v aute
  • Viola Kollárová - manželka zosnulého, po neštastí odišla do mesta
  • Ján Kollár - ich syn, arogantný a vypočítavý; počas nešťastiav dome na stretnutí
  • Nadežda Kollárová - zatiaľ nevypočutá, momentálne v meste
  • slečna Antónia Brontiová - zatiaľ neznáma nájomníčka, v čase vraždy na party
  • Mária Hečková - kuchárka, obsluhovala na párty
  • František Hečko - jej manžel, záhradník, v osudný deň v záhrade za garážou
  • Zopár ďalších návštevníkov party - pravdepodobne nevinných, ale treba ich ešte prešetriť
Po skompletizovaní zoznamu si Marty išiel odpočinúť domov, pretože kým sa nevrátia obyvatelia domu z mesta, nemá zmysel nič podnikať.


[to be continued]

...Poviedky | stály odkaz

Komentáre

  1. chybycka
    Ak niekto zomrie vysetruje to okamzite policia, takze na tu si zabudol... Detektiv ocko vacsinou nastupi ak policia nestaci, pletie sa jej do cesty a pod.
    publikované: 05.05.2005 14:49:17 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Sorry,
    na nasu dokonalu policiu som trosku pozabudol
    publikované: 05.05.2005 14:59:22 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014