Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Oslíci nechcú pravdu, chcú len viac trávy

Oslíci kričia: ,,chceme pravdu!", no myslia tým ,,chceme viac trávy". Zaslepený dav "ľudí" nepoznajúci skutočný zmysel života chce protestom docieliť predčasné voľby, len aby mohli urobiť tú istú chybu ako už x-krát predtým. Slepý volí slepého a obaja padnú do jamy. Oslíci nechcú pravdu, pretože pravda je, že sú to osly a to je ťažké zniesť aj pre tých, ktorých samotný život spočíva v nosení ťažkého bremena, len aby sa mohli najesť, vyspať, spáriť a cítiť relatívne v bezpečí, čo sú 4 základné princípy materiálneho života, respektíve základné princípy v živote všetkých vtelených bytostí.Je možno trochu tvrdé volať ich somármi. Oni sami sú pravdepodobne v tom, že robia niečo vznešené. Je samozrejme správne, že sú v uliciach, ale veci nedokážu dokončiť. Nemajú potrebný pohľad ani kvalifikáciu.  Príroda nás obdarila touto vzácnou ľudskou podobou, v ktorej máme rozvinuté vedomie a jedine v ľudskej podobe si môžeme klásť dôležité otázky týkajúce sa bytia a zmyslu života. Ak prepasieme túto šancu, bude to tá najväčšia tragédia, omnoho väčšia ako tá, že nás okrádajú pred očami tí, ktorí nás majú chrániť. Samozrejme nie všetci z prítomných protestujúcich sú na úrovni oslov. Sú tam aj takí, ktorí sa pestovaním rôznych morálnych a etických pravidiel kvalifikovali na úroveň ľudských bytostí, ale ich poznanie je veľmi malé a preto sú len najnižší z ľudí. 99% celkovej populácie patrí do týchto dvoch kategórií. Ich základným cieľom je telesný pôžitok a ich životy sa teda točia okolo hospodárskeho rozvoja. Sú v tom, že vyššia úroveň materiálneho života = väčší pocit šťastia. Nie sú schopní vidieť, že aj  v hospodársky vyspelejších krajinách existujú problémy a že aj bohatí ľudia bývajú nešťastní a častokrát prepadajú rôznej závislosti a končia ako skrachovanci. Známe klišé ,,za peniaze si šťastie nekúpiš" je holý fakt.  Je teda logické, že zvieratá v ľudských telách a najnižší z ľudí môžu spomedzi seba zvoliť len podobne zmýšľajúcich jedincov, ktorí ich nedokážu vyviesť z ilúzií a zabezpečiť im pocit šťastia a história sa teda bude opakovať.

Spoločnosť a protesty | stály odkaz

Komentáre

  1. sansára
    Samsára je neustálé putování. Nekonečné vzdouvání a klesání moře života, které je symbolem nepřetržitého procesu opakovaných zrození, stárnutí, utrpení a umírání. Vedeny lpěním, nenávistí a nevědomostí, pokračují cítící bytosti v koloběhu šesti říšemi, a to podle toho, jaká je jejich karma.
    publikované: 24.03.2018 08:09:53 | autor: budhista (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014