Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozvrat slovenskej spoločnosti

... syn môj, dcéra moja, videla si pána prezidenta, pána predsedu národnej rady, pánov poslancov národnej rady, pána predsedu vlády a pánov ministrov, ako príkladne a vzorne sa vyjadrovali v televízií a rozhlase o nás občanoch Slovenska ? Také by ste mali byť aj vy, vždy a všade...

Neviem ako vám, ale mne sa zdá, že naše Slovensko ešte stále nenašlo toho, pomyselného lodivoda, ktorý by nás dokázal, bez veľkých strát, previesť úspešne od socializmu k modernej civilizovanej demokracii európskeho typu. Svedčí o tom napr. aj to, že už skoro 30 rokov bez prestávky počúvame nielen o hlúpych a neschopných politikoch, mafiánoch, korupcii, podvodníckych oligarchoch, neprávnom štáte a podob., ale sme dennodenne  svedkami aj toho ako kdesi do nenávratna  odchádza obyčajná ľudskosť. Veď predsa nemôže byť normálne toto, ak si deti prestávajú ctiť svojich rodičov, keď žiaci nerešpektujú svojich učiteľov, zamestnanci si nevážia svojich chlebodarcov, obyvatelia obcí a miest neuznávajú zvolených starostov a primátorov, a keď politici, poslanci a ministri sú len na smiech a chudobný človek sa stal nulou. Jedným slovom, prestávame si vážiť jeden druhého a autority ako také obecne.  Kto za to môže ? Iba rodina, škola, okolie ? Veru nie ! V prvom rade za to môžu tí, čo dobrovoľne na seba prevzali zodpovednosť za chod štátu a to sú politici. Aké jednoduché by bolo, vlastným deťom povedať toto. Napr.: syn môj, dcéra moja, videla si pána prezidenta, pána predsedu národnej rady, pánov poslancov národnej rady, pána predsedu vlády a pánov ministrov, ako príkladne a vzorne sa vyjadrovali v televízií a rozhlase o nás občanoch Slovenska ? Také by ste mali byť aj vy, vždy a všade.   

Ale žiaľ, skutočnosť je taká, že my našim potomkom, musíme vysvetľovať nevysvetliteľné! Napríklad, prečo pán Fico so svojou stranou, odkedy je v politike, stačil spôsobiť značný morálny a hodnotový rozklad slovenskej spoločnosti, a ešte ako keby mu to bolo málo, tak sa usiluje aj o právny  rozvrat štátu ako takého. Ťažko deťom vysvetlíte, čo tohto človeka vedie k takejto zúrivej nenávisti k normálnym občanom Slovenska, keď je k ním hrubý, klame, podozrieva, ohovára a má ich za hlupákov.  Veď nikto na svete nemá patent na rozum, ani pán Fico. A nahraditeľní sme všetci. A tak mi ostáva iba jedno vysvetlenie, že pán Fico je chorý od túžby po neobmedzenej moci a politickej sláve. Možno, že on to tak nechápe, ale väčšina zdravo rozmýšľajúceho slovenského národa to veru tak vidí. Áno, každý človek sa môže dostať aj do takéhoto stavu, ale práve preto má mať priateľov, aby ho nato upozornili. Takých, skutočných priateľov, ale takých už asi pán Fico ani nemá. Zato má neúrekom politických priateľov, ktorým ale ide iba o to, aby zo svojich známostí, za každú cenu vytĺkali len výhody pre seba a svoje rodiny.  

Aj napriek tomu, čo som uviedol chcem veriť, že slovenská lodička sa na svetovom rozbúrenom mori dejín neženie do záhuby, ale že pri troške chcenia nás všetkých, si už čoskoro dokážeme nájsť takého lodivoda (nie najväčšieho Slováka),  ktorý nás bezpečne privedie do vytúženého prístavu,  v ktorom bude vládnuť právo, láska a človečenstvo. V Deň svätého Valentína, to nám všetkým, praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Poslanci Smeru-SD sú najlepšie platení analfabeti na svete,
    berú 3500 euro mesačne a nevedia čítať ani písať. Keby to vedeli, potom by predsa nemohli do volebnej urny hádzať nevyplnené volebné lístky.
    publikované: 14.02.2019 18:04:13 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Za znefunkčnenie ústavného súdu nesie veľký diel viny aj jeho predsedníčka
    tá mala prvá varovať predsedu NR SR pred kolapsom súdu. Žiaľ mlčala a tým jasne dokázala, komu celú dobu slúžila. Neišlo jej ani o záujmy Slovenska, ani o radových občanov. Prednosť asi dostali záujmy stranícke a osobné.
    publikované: 16.02.2019 20:32:22 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Glvač,Jariabek, Galis a spol.
    V článku je uvedená hlboká pravda o dnešku aj neďalekej minulosti. Či niekto najde tú podporu občanov a podujme sa na vyvedenie spoločnosti z marazmu kam to politici zaviedli, tak tu som pesimista. Budú to postupné, pomalé kroky aby sa vytvorili politici ktorým nepôjde o ego alebo osobný prospech. Ale verme že už sa taký lump ako posledne nenajde.
    publikované: 17.02.2019 14:03:00 | autor: Pavol Bada (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Fico a milión euro na úrade vlády odkiaľ boli, kto porušil zákon pri ich zabezpečovaní ?
    Má v tom prsty okrem predsedu vlády aj minister financií, riaditeľ finančnej polície, guvernér NBS, policajný prezident a či generálny prokurátor ? Pokiaľ sa toto podrobne nevyšetrí, dovtedy nemá prezident SR morálne právo vymenovať ministra financií za guvernéra NBS. Taký je názor ľudí z "ulice."
    publikované: 21.02.2019 07:25:29 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pán Ševčovič, ak ešte máte kuštik sebareflexie mali by ste sa po včerajších udalostiach
    úplne odstrihnúť od pána Fica a Smeru-SD alebo ešte lepšie odstúpiť z volieb. V opačnom prípade prehráte nielen voľby ale prídete aj o svoju skvelú diplomatickú kariéru.
    publikované: 15.03.2019 08:48:05 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Pán Fico na Slovensku podkopáva demokratický systém, narúša parlamentarizmus a
    destabilizuje Ústavný súd. Čím ? Tým, že prezidentku SR núti konať niečo čo jej ústava neprikazuje. Ide o ústavných sudcov:
    Čl. 134, (1) Ústavný súd sa skladá z trinástich sudcov.
    (2) Sudcov ústavného súdu vymenúva na návrh Národnej rady Slovenskej republiky na dvanásť rokov prezident Slovenskej republiky. Národná rada Slovenskej republiky navrhuje dvojnásobný počet kandidátov na sudcov, ktorých má prezident Slovenskej republiky vymenovať
    Koľkých ústavných sudcov ešte má prezidentka vymenovať ? 6
    Koľkých kandidátov jej má NR SR predložiť ? 2x6 = 12
    Takže, pokiaľ ich 12 nebude, niet žiadnej právnej sily, ktorá by mohla prezidentku prinútiť, aby menovala sudcov na tzv. etapy.
    To by mal vedieť aj pán Fico.
    publikované: 17.06.2019 20:29:10 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014