Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Orange - líder ako má byť

Dlho som spoločnosť Orange Slovensko, a.s. nemal rád. Dodnes nie je v mojom bydlisku práve ideálne pokrytie, kedysi sa vyskytli aj komplikácie s používaním (väčšinou ako dôsledok toho slabého signálu). Dnes však nie. Orange je na Slovensku lídrom a ani napriek tomu nezaspal.

Na Slovensku máme 3 mobilných operátorov. Jeden prišiel pomerne hlučným spôsobom pred rokom a pol, no dodnes sa zrejme neviem spamätať z toho, že vôbec dostal licenciu. Priniesol JEDINÚ akciu, ktorá zaujala masy (aj to je vlastne s odstupom času a ubúdaním týchto SIM kariet otázne. A odvtedy prakticky nič. Len reklamné náklady na jedného zákazníka boli v roku 2007 okolo 2700 korún (1,5 miliardy / 550 tisíc SIM). Budovanie siete ide tak, že sa mi skôr zdá, ako by pokrytie ubúdalo. Akcie tiež len pochybné a komplikované. A vraj transparentný operátor.

Naproti tomu Orange za posledný rok NEUVERITEĽNE posilnil a skvalitnil UMTS sieť, ktorá pokrýva 70 percent obyvateľstva (nie je to bežné ani na oveľa vyspelejších trhoch). Tam, kde nie je UMTS, spoľahlivo (aj keď pomalšie) preberá jeho úlohu EDGE. Jedinou konkurenciu tejto mobilnej dátovej jednotky je sieť FLASH-OFDM od T-Mobileu, ktorá je techonologicky vyspelá, padá však trochu na zariadeniach a ich kompatibilite.

Ten istý Orange na celej svojej sieti nasadil kodek AMR, ktorý oceníte, keď máte aspoň trochu moderný telefón niektorej bežnej značky. Taktiež sieť tejto spoločnosti takmer bez citeľných výpadkov prenesie milióny hovorov, SMS a desiatky tisíc MMS denne.

A teraz dokáže aj napriek investíciám do siete prisieť ponuku, ktorá o stupeň prekonáva konkurenciu. Pozrime sa na ňu.

Paušál 100: za 100 Sk mesačne dostanete rovnakú sumu na pretelefonovanie podľa cenníka kreditných paušálov. Zároveň si môžete vybrať (pri viazanosti 24 mesiacov) telefón už od 1 Sk. To znamená, že za dva roky zaplatíte 2400 Sk a v tejto cene máte AJ TELEFÓN (samozrejme nie nejaké super nadupané telefóny - ale napr. Motorola W230 je za korunu k tak nízkemu paušálu super voľbou) a aj volania a SMS. Skvelé.

Štedrý paušál: za 499 Sk je v ňom 2000 minút na večerné a víkendové volania v sieti Orange a VÝHODNÉ ceny - 3,90 Sk za volania do národných sietí cez deň a 0,90 Sk za volania do národných sietí mimo špičky a cez víkend.

Kým ostatní operátori (teda najmä jeden) sa tu hrajkajú na vlastnom piesočku (s akciami typu "každá druhá minúta za korunu" (pričom samozrejme je to len každá druhá minúta jednotlivého hovoru - teda nevýhodné pre kratšie volajúcich), prípadne s neprehľadnou tabuľkou - kedy, ako dlho a s čím akcia platí), Orange ponúka služby pre každého, využiteľné na extrémne výhodné spojenie s 2,5 miliónmi zákazníkov a aj so super cenami pri volaniach ostatným.

Moja rada - ruky preč od operátora, na ktorého je kvantum stažností, ruky preč od operátora bez kvalitnej VLASTNEJ siete. Keď chcete prakticky bez obáv (samozrejme, problémy sa vyskytnú všade, ale je tu istá hranica) a s radosťou používať mobilný telefón na účel, pre ktorý ste si ho kúpili, sú tu len 2 možnosti - Orange s novou výhodnou ponukou, alebo T-Mobile.


OpenText | stály odkaz

Komentáre

  1. Orange svojim...
    Orange je jedna oblbovacia banda. Napr. Stedry pausal 499 Sk za 2000 minút na večerné a víkendové volania len v sieti Orange. Perfektna blbost, pritom Orange vie, ze vela ludi to ani nevyuzije. No a mimo tych 499Sk, ak niekto si dopraje luxus aj do inych sieti, tak 3,90 Sk za volania do národných sietí cez deň a 0,90 Sk za volania do národných sietí mimo špičky a cez víkend. Takze si spocitajte, kolko vas vlastne mesacne ten pausal vyjde (nad 500Sk urcite) - ORANGE SVOJIM.
    publikované: 24.06.2008 14:27:57 | autor: Orange (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. "štedrý paušál"
    musím sa priznať že ja som na tento paušál naletela, hlavne na tých 2000 minút, kedže ja som mala doteraz len primu, tak ma oblbla vidina dlhých hovorov s priateľom... až doma som si prečítala všetky zmluvy a dodatky a zistila som že tieto "výhodné hovory" - 3,9 a 0,9 môžem využívať až po prevolaní predplatených minút (čiže 2000) čo je samozrejme nemožné. ešte sa mi nepodarilo zistiť kolko to stoojí normálne, ale som riadne naštvatá, lebo tá zamestnankyna na pobočke ma oklamala a toto je môj prvý paušál, tak som nevedela že nemôžem veriť nikomu.....
    publikované: 25.06.2008 11:51:18 | autor: nahnevana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Moje odporucanie
    1) Moje odporucanie je: odlozit osobnu zaujatost a hlavne prestat ju prezentovat ako nezaujaty, akoze-odborny nazor.
    2) Podla vsetkeho si sikovny chalan, vyznas sa do linuxu, fotis, rad cestujes, tak preco taketo zlo? Co od toho ocakavas? Co si od toho slubujes? Preco marnis takto svoj cas? Dufas, ze vsetkych odradis od O2 az to zavru? Ze tych par chudakov, co tam maka 12-14 hodin denne vyrazia na ulicu? Bude mat potom OSK lepsie sluzby? Alebo dosiahnes nejake osobne uspokojenie? Neviem, co sa Ti stalo, co Ti spravili, ani preco mas taku strasnu potrebu to ventilovat, ale skus sa na to pozriet z nadhladu... Pekny den
    publikované: 19.07.2008 17:36:14 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. schyzofrenik.
    Schyzofrenicky kotrcka zase vpred! Uz mas robotu? Uz sa na forach nevydavas za viacerych uzivatelov a ine nicky?
    publikované: 02.07.2010 21:24:30 | autor: ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. http://www.tv-program.php5.sk
    no mam orange cca 9rokov a az na par veci som spokojny , ale urcite by cena mohla byt prijatelnejsia za balik ktory poskytuju , preto aj tvprogram vyhladavam cez

    http://www.tv-program.php5.sk

    dikes

    john
    publikované: 24.01.2011 09:38:26 | autor: http://www.tv-program.php5.sk (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014