Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jakub MORAVCIK..niekolko fotiek

Skace napriek vsetkemu a vsetkim...

Z internetovej strany Jakuba Moravcika: (http://www.drevorezba.mojliptov.sk/  )

"...Som normálny chalan... Mám 21 (teraz 24)  rokov a hodne kadejakých záujmov. Medzi tie hlavné patrí už spomínané rezbárstvo. Vyštudoval som odbor umelecké a remeselné spracovanie dreva v Liptovskom Hrádku a teraz navštevujem Univerzitu Mateja Bella v B. Bystrici, kde študujem odbor Inštruktor telesnej výchovy a športu. Šport je moja druhá veľká záľuba. Rád bicyklujem, plávam, lyžujem. Som členom ŠKP Štrbské pleso. Zúčastnil som sa na množstve medzinárodných pretekov doma i v zahraničí. Mám dve bronzové medaile z majstrovstiev SR v skokoch a v severskej kombinácií. Tento šport je však tohto času na Slovensku v úpadku, s čím som ja len ťažko zmieroval."

Jakub skace dalej, bez klubu, bez financnej pomoci, skace lebo ma rad tento sport. Docaka sa nejakej pomoci od SLZ(SLA)?

A to jeho komentar na blogu:

"Zuzka,cely problem je vtom,ze chlapci ktori skakali na sportovom gymnaziu v B.Bystrici a ukoncili tam studium nemaju klub,ktory by ich zast resil.Su sice v klube priatelov skoku na lyziach ale to je klub da sa povedat amatersky Tu zostali len chlapci,ktori maju skoky naozaj radi a chcu si este skocit popripade zapretekat.Ja som tiez .zostal bez klubu.Ked skokansky sport na Slovensku padol,nik ma neoslovil,co chcem robit dalej.Vzdy som hladal prilezitost,kde by som si skocil.bud som isiel s otcom alebo sam a vtedy mi velmi pomohol trener Milan Filipko,ktory ma pustil na mostik a prihliadol mi vietor.Za to mu velmi dakujem.Dostat vystroj,alebo mat zaplatenu cestu na preteky,to ani neviem co je.Ja ale verim, ze sa postupom casu vsetko zlepsi,lebo verim ludom ktori sa teraz ujali prace okolo skokov na slovensku. Stretneme sa FIS pretekoch na S. plese kde by si vacsina z nas chcela skocit a to v preteku alebo aspon ako predskokani.S pozdravom Jakub"

A Kubo nielen trenuje a skace, pomaha tiez pri  uprave mostika. Len vdaka takym ludom Strbske Pleso opat sluzi ako skokansky mostik a vdaka takim ludom sa tam opat uskutocnia medzinarodne preteky. Zaciname od Fis Cup. Dufajme ze v buducej sezone bude KP.

Zatial niekolko fotiek Jakuba zo skokanskeho mostika (fotky su zrejma autorstva jeho blizkich):

 

Skokansky mostik na Strbskom Plese

(Ak sa kedysi naucim s bmp robit jpg, tak dam dalsie fotky ;)

Dufam ze sa dockam aj vyplnenej ankety od Jakuba ;) takej ako maju ini skokani na tomto blogu. A dufam, ze aj dalsi nasi skokani ju vyplnia ci uz startuju v Kontinentalnom pohari a ci len v sutaziach na Slovensku. Nas-ozajstnych fanusikov zaujmate vsetci a nielen Ahone, Małysz co Morgenstern.



Slovenski skokani | stály odkaz

Komentáre

  1. GO Jakub,GO..;)
    publikované: 09.07.2008 13:24:24 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ..
    ja też jestem w podobnej sytuacji co Jakub chciałbym skakać ale jedyny klub który jest w okolicy zajmuje się tylko szkoleniem dzieci
    zbieram na kombinezon , wiązania przydałyby się lepsze narty ale się nie poddaje
    Jakub ty też się nie poddawaj

    Zuzka z bmp bardzo prosto można zrobić jpg i inne za pomocą programu
    np.takiego
    http://www.programosy.pl/program,image-converter--exe.html
    publikované: 09.07.2008 16:57:43 | autor: egl (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. .
    Słowaków chyba nie będzie w ten weekend na FIS Cup
    na początku byli na wstępnej liście a teraz ich nie ma , ciekawe czemu zrezygnowali
    publikované: 10.07.2008 22:03:19 | autor: egl (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. egl
    Jeśli zrezygnowali, to na pewno z powodu tych beznadziejnych kombinezonów. Może uznano, że nie ma sensu jechać i być zdyskwalifikowanym. No i może tez Tomasa trener szykuje pod LGP, czyli całe plany letnie mogły ulec zmianie.
    publikované: 11.07.2008 08:09:28 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014