Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Porušená rovnováha: IX. - PRECITNUTIE Z NEVEDOMOSTI


     Po dvanástich mesiacoch v Prahe sa Marek rozhodol opustiť firmu i mesto, ktoré sa mu vcelku zapáčilo. Odhodlával sa k tomu celé štyri mesiace po tom, čo sa náhodou dozvedel o Laure, jej nehode a amputácii nohy.

     Ešte teraz mu prechádzali zimomriavky po tele zo spomienky na večer, kedy sa pri jednej z ciest domov k rodičom stretol s Laurinou sestrou Kamilou. Marek sa spočiatku cítil nepríjemne. Veľmi sa chcel dozvedieť nejaké nové správy o Laure, ale zároveň mu bolo trápne vypytovať sa na ňu jej sestry. Kamila mu to uľahčila otázkou, či nevie o nejakých zaujímavých knižných novinkách, ktorými by Lauru zaujala a odviedla od neustálych myšlienok na tú nešťastnú amputáciu.

     „Od myšlienok na čo?“ – spýtal sa vtedy a zarazene zostal stáť na rohu ulice, kde sa mali ich cesty rozdeliť.

     „Ty o tom nevieš? Stalo sa to začiatkom jari ... Laura mala veľmi ťažkú haváriu a museli jej amputovať ľavú nohu. Viem, že si teraz v Čechách a sem chodíš len zriedkavo ... ale myslela som, že si o tom počul ... vaši to určite vedia...“

     Marek si pripadal ako idiot. Hoci začínalo mrholiť, rozprávali sa s Kamilou na rohu ulice takmer pol hodiny. Chcel Lauru navštíviť alebo jej aspoň zavolať, no Kamila ho presvedčila, aby to zatiaľ nerobil.

     „Neberie telefóny a okrem rodiny s nikým nekomunikuje. Psychicky to všetko nesie ťažko ... vlastne ani neviem, ako inak sa to dá niesť. Musí dostať čas, aby sa s tým všetkým dokázala zmieriť ... ak chceš, neskôr ti dám vedieť a môžeš si skúsiť nájsť k nej nejakú novú cestu...“ – povedala mu pri rozlúčke, no viac sa neozvala.

     Marek sa v ten večer veľmi pohádal s rodičmi. Snažili sa mu vysvetliť, že mu to nedokázali povedať ... videli, že nie je veľmi šťastný a nechceli ho zaťažovať Laurinou nehodou v čase, keď sa na ňu snažil zabudnúť. Marek ich rozhodnutiu niekde v tom najzastrčenejšom kúte srdca rozumel ... ale aj tak im ho nedokázal odpustiť. Mal byť pri nej hneď po tej nehode, byť jej oporou a pomáhať jej ... teda pokiaľ by ona sama o to vôbec stála.

     Odvtedy sa v Prahe nedokázal sústrediť na nič. Na prácu, na kariéru, ani na nový život, ktorý tu chcel začať. Po necelom pol roku tápania a hľadania správnej cesty požiadal vo firme o možnosť okamžitého rozviazania pracovného pomeru a vrátil sa domov.

     Mal šťastie, že takmer okamžite po návrate domov dostal od kamaráta ponuku na podobnú prácu, akej sa vzdal v Prahe a hoci finančne to bolo podstatne menej výhodné, rozhodol sa rýchlo a jednoznačne.

xxx

 << VIII. -  BUDOVANIE DôVERY     ...     X. - V PRÚDE NOVÉHO ZAČIATKU  >>

Príbeh na pokračovanie: Porušená rovnováha | stály odkaz

Komentáre

  1. Vedel som,že dobre urobím,ak sa tu dnes stavím :)
    Laskonka,prvý odstavec čítajúc,myslel som,že hovoríš o mne.:)
    Len miesto mesiacov boli roky a aj dôvod podobný i keď odlišný.
    Posledný odstavec detto :)
    A to,čo je medzi tým,vskutku skvelo napísané až to znie skutočne.
    publikované: 18.01.2007 18:54:12 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mmmm las :)
    druhá alternatíva xi xi, neboj, nebudem nakúkať, keď som bola malá, mala som rada detektívky a hádanky a to mi zostalo dodnes...ale Marek je muž činu a na Laure mu záleží, má to žieňa šťastie v nešťastí, tešim tešim na budúcu časť, naberá to spád ;)
    publikované: 18.01.2007 19:04:26 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. fajn
    sa to číta, musím si nájsť čas a dobehnúť zameškané diely
    publikované: 18.01.2007 19:11:20 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. draha Laskonka
    je take pekne sledovat tento pribeh... a este vacsiu radost urobi po dni stravenom nad skriptami :o)
    publikované: 18.01.2007 19:56:41 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Niekoľkými písmenkami :o))
    teide: veľmi ma teší, že neľutuješ svoje zastavenie sa ... že by som sa pri svojom ďalšom písaní o Marekovi začala triafať do indícií z tvojho života? No ... radšej nie ... neboj, len žartujem :o))

    dia: toto ešte s druhou alternatívou vôbec nesúvisí ... no keďže mám tiež rada detektívky a nie príliš zložité hádanky, trošku nakúkania máš povolené ... minule ma inšpirovalo :o))

    Phil: dávno si tu nebol, rada ťa uvidím aj častejšie ... a snáď môžem dúfať aj v nové písmenká na tvojom blogu :o))

    Drahá Lemy: som rada, že si sa stala jednou z pravidelných čitateliek a že si sa po celodennom učení zastavila aj pri tomto príbehu :o))

    publikované: 18.01.2007 20:52:41 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014